fbpx
Érkezik a Népszava egy postaládába

Ismét főszerkesztőt vált a Népszava: újra Németh Péter vezeti a lapot

A februárban kinevezett főszerkesztő nyugdíjba vonul.

Távozik a Népszavától Friss Róbert főszerkesztő és visszatér a lap élére az eddigi tiszteletbeli főszerkesztő, Németh Péter – tudatta a Media1.hu-val közleményben a kiadóvállalat hétfőn.

Közleményükben megszólal Németh Péter is, aki szerint nagy kihívás az „ellenzék lapját” vezetni a választási kampány hajrájában.

Németh Péter, a Népszava régi-új főszerkesztője az Egyenes beszéd című műsorban korábban
Németh Péter, a Népszava régi-új főszerkesztője az Egyenes beszéd című műsorban korábban

Németh Péter a 2000-es évek elejétől, tizenöt éven keresztül irányította a Népszavát főszerkesztőként. 2017-ben váratlanul a háttérbe húzódott, de tiszteletbeli főszerkesztőként továbbra is rendszeresen publikált a lapban. Mostantól azonban ismét ő áll a lap élére, miután Friss Róbert, akit idén februárban neveztek ki, távozik a vállalattól.

Németh Péter elmondta:

„Nincs is annál nagyobb kihívás, mint fél évvel a választások előtt  egy ellenzéki napilapot, az „ellenzék lapját” ütőképesen működtetni, ráadásul a legnagyobb ellenszélben”

A leköszönő főszerkesztő Friss Róbert több mint 50 éve van a pályán, a Népszava értékrendjének, tartalmának alakításában meghatározó szerepe volt, most véglegesen nyugdíjba vonul – írja a kiadóvállalat.

További hírek találhatók a Media1-en

Borító: Érkezik a Népszava egy postaládába. Fotó: Ladányi András / Media1 (archív)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások