fbpx
dr. Szabó László volt washingtoni nagykövet, a Mediaworks új elnök-vezérigazgatója

A Mediaworks vezérigazgatója egy gyógyszergyár igazgatóságának tagja lesz

Szabó László, a kormánypárti médiaórás, a Mediaworks tavaly kinevezett elnök-vezérigazgatója visszatér a gyógyszeripari tevékenységhez.

Szabó László volt amerikai nagykövet, aki jelenleg a Mediaworks elnök-vezérigazgatója, beül a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságába. A gyógyszeriparban szocializálódott Szabó épp akkor „kacsint vissza” váratlanul az egészségügybe, amikor a sógora lett a közpénzmilliárdokkal megtámasztott Covid-biznisz egyik haszonélvezője – írja a Válasz Online.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján publikált előterjesztés-csomag szerint a Magyar Állam, mint kisebbségi részvényes képviseletében eljáró MNV Zrt. tette a javaslatot, hogy Szabó Lászlót válasszák meg a gyógyszercég igazgatóságának tagjává.

A járványhelyzetre való tekintettel az április 15-i szavazás során nem a részvényesek képviselői fognak szavazni, hanem az igazgatóság. Ez azért fontos, mert az államnak 5,25 százaléknyi tulajdonrésze van a társaságban, tehát egy normál közgyűlésen nem lenne magától értetődő, hogy Szabót „csont nélkül” megszavazzák.

Az igazgatóság ennek ellenére valószínűleg nem fog az állammal szembe szállni, így a kormány által finanszírozott Mediaworks első embere nagy eséllyel beülhet majd a gyógyszergyári testületbe.

Egyébként Szabó László 2010-ig az Eli Lilly and Company nevű amerikai gyógyszeripari társaságnál is dolgozott, ezért nem lesz neki idegen a terület.

Szabót azután nevezték ki a Mediaworks élére, hogy Liszkay Gábor, Orbán Viktor bizalmasa visszavonult a Mediaworks éléről tavaly.

Borító: Szabó László, a Mediaworks vezérigazgatója, Magyarország washingtoni nagyköveteként az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán a Budapest Marriott Hotelben 2018. szeptember 4-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások