fbpx
Galla Miklós

Galla Miklós levélben kéri a Karinthy-gyűrűjét a Duna Médiaszolgáltatótól és az MTVA-tól

A humorista szerint az ellene felhozott vádaknak semmilyen valóságalapjuk sincs.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Galla Miklós humoristának ítélték oda februárban a Karinthy-gyűrűt, amiről értesítették is. Később viszont közölték vele, hogy mégsem veheti át az elismerést, mivel úgy ítélték meg, méltatlan a díjra közelmúltbeli tevékenysége miatt. Az ügyre reagált Kőhalmi Zoltán Karinthy-gyűrűs humorista is a Facebookon, szellemi útmutatást kérve a közmédiától.

A legfrissebb fejlemény, hogy Galla most levélben fordult a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához, Dobos Menyhérthez, valamint az MTVA szakmai kuratóriumához – erről a Telex számolt be.

„Tisztelt Dobos úr, tisztelt kuratóriumi tagok!

Ezúton kívánom felhívni a figyelmüket, hogy a Karinthy-gyűrű tőlem történő visszavonása teljesen igaztalan, bizonyíthatatlan vádak alapján történt. Semmiféle nyilvános meztelenkedésben nem vettem részt. Egy huszadrangú színészecske gyártott hamis bizonyítékokat ellenem.

A tehetségtelenség bosszúja a tehetség ellen.

A vádaknak semmilyen valóság alapjuk nincs. Rágalmak. Önök ezeket anélkül fogadták el, hogy engem megkérdeztek volna. Az értékrendem teljesen összeegyeztethető bármilyen európai, kulturált és magas művészi színvonalú értékrenddel. A múltam ugyanolyan makulátlan és hófehér, mint a jövőm. Humorista vagyok, színész, zeneszerző, dalszövegíró, színházi rendező és absztrakt festő.

Kérem, adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, és tegyék lehetővé, hogy ismét szerepelhessek a Közmédia rádiós és televíziós műsoraiban. Köszönöm.

Üdvözlettel: Galla Miklós”

Mivel korábban felvetődött, hogy egy májusi, színpadi meztelenkedése miatt vonhatták meg tőle az elismerést, a Telex rákérdezett az ügyre Gallánál, aki azt felelte, az ominózus produkció a gyűrű tervezett átadása után hetekkel történt.

„Nem lehet visszavonni a gyűrűt, hogy majd három hét múlva leszek egy műsorban. Nem tudtuk, hogy az MTVA váteszi képességekkel rendelkezik.”

– felelte.

Galla korábban arról beszélt, hogy azt terjesztették róla közmédiás berkekben, hogy csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához, majd cáfolta azt.

A Nyugat írójáról és nagy humoristájáról elnevezett Karinthy-gyűrűt 1975 óta minden évben, június 25-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján osztják ki a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak. Alapítója és adományozója a Magyar Rádió elnöke, ma már ennek utóda, az MTVA. A gyűrűt tavaly Scherer Péter színész, 2019-ben Bagi Iván és Nacsa Olivér kapta.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Galla Miklós Facebook oldala
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások