fbpx
Friderikusz Sándor, az RTL Klub Életünk története c. műsor műsorvezetője

Panaszt tesz Friderikusz ellen a Blikk főmunkatársa

Virág Márton a MÚOSZ Etikai Bizottságának állásfoglalását kéri, amiért Friderikusz Sándor tévés műsorvezető és youtuber produkciós cége egy olyan ember nevében nyilatkozott a napokban a Blikknek, aki még tavaly decemberben elhunyt, majd ezt követően egy személyeskedésekben bővelkedő nyilatkozattal támadta a Media1-et és főszerkesztőjét, Szalay Dánielt, amiért az üggyel foglalkozott.

Virág Márton, a Blikk főmunkatársa azt mondta a 168.hu-nak, hogy nem a Blikk nevében, hanem mint „dühös újságíró” nyilatkozik a Friderikusz-botrány kapcsán. Virág Márton azt mondta, bár nem tagja az újságíró-szervezetnek, mégis megkeresi a Magyar Újságírók Országos Szövetségét (MÚOSZ), hogy foglaljon állást az ügyben, mert szerinte súlyos emberi és szakmai hibát követett el Friderikusz Sándor.

„Mélységesen felháborítónak tartom, hogy Friderikusz egy halott ember nevével visszaélt. Nem vagyok benne biztos, hogy nem követett el kegyeleti jogsértést”

– fogalmazott Virág Márton a lapnak.

Virág Márton hozzátette, amikor Friderikusz „Szalay Dániel-féle” újságírókról beszél, akkor az újságírás alapjait kérdőjelezi meg, hiszen a Media1 főszerkesztője csak azt tette, ami a sajtó feladata, nevezetesen: utána járt, hogy létezik-e az a személy, aki a Blikknek nyilatkozott.

Az újságíró azt is kifejtette, hogy szerinte abban a videóban, amiben Friderikusz reagál a produkcióját ért vádakra, „maszatol”, ahelyett, hogy tisztázná, ki írta és küldte el a Blikknek Csenterics Ágnes nevével a nyilatkozatot, személyeskedésbe megy át.

A Blikk főmunkatársa szerint

„abban a pillanatban, amikor kitette azt a videót, ledöntötte a saját szobrát. Ilyen jelenségnek nincs helye a médiában”.

Virág Márton azt is mondta:

„Nagyon súlyos emberi és szakmai hibát vétett a Pulitzer-díjas Friderikusz, aki nem méltó a Pulitzer-díjra. Ez a kéregetés a Damu Roland szintje, csak ő adja hozzá a nevét és az arcát. Az pedig már a Damu Roland szintje alatt van, hogy egy halott ember nevével visszaél.”

.A botrány akkor robbant ki, amikor lapunk, a Media1 főszerkesztője, Szalay Dániel megírta, hogy sem az online, sem az offline térben nincs nyoma Friderikusz azon sajtósának, aki Csenterics Ágnes (a tavaly meghalt tévés rendező) nevét használva gyanúsan szakmaiatlan nyilatkozatot küldött a Blikknek. A nyilatkozatban az állítólagos Csenterics Ágnes a produkció nézőit kiflitolvajokhoz hasonlította, valamint a hirdetőiket is kritizálta.

Friderikusz Sándor egy videóval reagált tegnap az ügyre, állítása szerint bosszúhadjáratot folytatnak ellene, de azt nem árulta el, hogy ki küldte a nyilatkozatot és, hogy egyáltalán létezik-e Csenterics Ágnes nevű sajtósa.

Az ügy kapcsán egyébként Szalay Dániel még tegnap bővebben is nyilatkozott a nyomozásáról a 168-nak. Szalay a Facebookon is reagált: szerinte Friderikusznak be kellett volna mutatnia az állítólagos sajtósát a sajtónak, amennyiben létezik, ehelyett személyeskedve és valótlanságokat sem mellőzve támadta őt.

A tévést kereste Fiala János, a 168-on futó Keljfeljancsi műsorvezetője, ám Friderikusz nem akarta kommentálni az eseményeket. Friderikusz a 168.hu-nak sem nyilatkozott, pedig a lap azt írja: keresték őt.

Frissítés 2021.10.30. 08.27
Fellegi Mária, az RTL Magyarország volt, ma már nyugdíjas vezető vágója, Csenterics Ágnes férjének lánya szerint Friderikusz Sándor megalázta Csenterics Ágnes emlékét, ezért jogi lépéseket tervez a műsorvezető és podcaster ellen – részletek erről a Media1 újabb cikkében!

Még több hír található a Media1-en Feliratkozhat hírlevelünkre és ott vagyunk Facebookon is!

Borító: Friderikusz Sándor műsorvezető, podcaster. Fotó: RTL sajtószoba

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások