fbpx
A Klubrádió új stúdiója

A Klubrádió frekvenciapályázatáról vitatkoztak a Kúrián

A médiahatóság jogi képviselője szerint a Klubrádió mindenkit, még a bíróságot is igyekszik megtéveszteni, a zebrás rádió szerint ez nincs így, ellenben szerinte a Médiatanács rosszhiszeműen járt el, amikor kizárta egykori frekvenciája pályázatából.

Kedden, az előzetes hírünknek megfelelően, a Kúria Markó utcai épületében kezdetét vette a Klubrádió a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa elleni, a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázat ügyében elindult bírósági felülvizsgálati kérelem tárgyalása.

A Klubrádió azért adott be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához, mert azt állítja, hogy az egykori frekvenciája pályáztatása során megalapozatlanul, törvénytelenül zárta ki az NMHH Médiatanácsa.

A mai, keddi tárgyaláson a felek a bíróság kérdéseire válaszolva főleg a már korábban többször elhangzott érveiket ismételgették újra.

A Médiatanács jogi képviselője arról beszélt a három fős bírói tanácsnak, hogy nem kivételezhettek a Klubrádióval, ha egyszer súlyos ellentmondásokat tartalmazott a pályázata, mert több műsorának eredeti és ismételt változatának időtartamára eltérő hosszt jelölt meg, így pedig értelmezhetetlenné vált a beadott dokumentum, és sértette a pályázati kiírás vonatkozó pontját, mely tisztázta, mi számít ismétlésnek és mi nem. A Médiatanács jogi képviselője azt is aláhúzta, hogy a Klubrádió Zrt. saját tőkéje több éve negatív volt, így pedig a cég nem is működhetne, tehát nem is pályázhatott volna.

A Klubrádió ellenben ismételten azzal érvelt, hogy a Médiatanács kötelessége a színes, sokszínű rádiós piaci kínálat biztosítása, ennek érdekében pedig lehetőséget kellett volna adnia az ellentmondások feloldására a pályázat kiértékelésekor. A Klubrádió szerint egyedülálló a tartalomszolgáltatása a magyar médiatérben, a döntésnek pedig súlyos következményei vannak a magyar nyilvánosság szempontjából.

A Médiatanács jogásza azt is mondta, a Klubrádió még a bíróságot is igyekezett átverni az ügy a Fővárosi Törvényszéken történő tárgyalásakor, amikor azt állította, hogy a saját tőkéjét a pályázati beadás napjára már rendezte, és az már nem negatív. A Médiatanács jogi képviselője szerint a Klubrádiót leleplezi, hogy az időközben leadta a legújabb pénzügyi beszámolóját, és abban még mindig negatív saját tőke szerepel, vagyis még mindig nem működött törvényesen, és a Klubrádió hitelezői csak részben engedték el a vállalat adósságát, ahogyan azt ígérték, tehát a rádió hamisan nyilatkozott. Stock Richárd, a Klubrádió Zrt. vezérigazgatója ezt a hallgatóságban helyet foglalva bekiabálva utasította vissza. (Előzőleg azt mondta, azért nem ül a felperesi pulpitusra, mert szerinte a bíróságot úgysem érdekelné, mit mond, mert rossz tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban.)

Váczi Tímea, a Klubrádió ügyvédje azt is mondta, szerinte a pályázati kiírásban egyáltalán nem szerepelt az, hogy negatív saját tőkével nem lehet pályázni, a pályázatban csak annyi állt, hogy a cég nem állhat felszámolás, végelszámolás alatt. A Médiatanács jogi képviselője erre azt mondta, a frekvencia nemzeti közvagyon, és a pályázat kiírója csak olyan cégnek adhatja a frekvenciáját, melynek működése törvényes és valószínűsíthető az, hogy az elkövetkező 10+7 évben is működni tud, ez a pályázati kiírás több pontjából és a médiatörvényből, a felelős gazdálkodás elvéből is következik.

Érdekesség, hogy a bírósági tárgyaláson a tárgyalást vezető bírónő szavából a hallgatóság soraiból alig-alig volt bármi is hallható, ezt többen teljesen jogosan méltatlankodva szóvá is tették, ennek ellenére ezután sem kapcsolták be a bírónő mikrofonját.

A jövő héten ítélet várható, természetesen lapunk azonnal tudósít majd az ítéletről.

A Klubrádió egyébként honlapján a bírósági tárgyalás után azt emelte ki, hogy az ügyében szavazóbíróként Varga Zs. András, a Kúria korábban botrányos körülmények között megválasztott elnöke is részt vesz, akinek a kinevezését nem támogatta az Országos Bírói Tanács, és akinek korábban nem volt ítélkezési gyakorlata.


Még több hír érhető el a Media1-en. A Klubrádióval kapcsolatos írásaink itt érhetők el.

Borító: A Klubrádió stúdiója.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások