fbpx
Gulyás Gergely a kormányinfón.

Megint kizárták a Magyar Hangot a Kormányinfóról

Magyarország második legnagyobb példányszámban értékesített közéleti hetilapja sokadjára jár így a kormány sajtóeseményeivel.

A nyári kihagyás után újra Kormányinfót tartott ma, szerdán Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, ahová megpróbált bejutni a Magyar Hang. A hetilapot azonban ezúttal sem engedték be a sajtótájékoztatóra – erről maga az érintett lap számolt be.

Mivel a hivatalos eseményen nem vehettek részt, tudósítójuk az utcán, a Kormányinfó előtt próbált meg kérdezni Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől, Orbán Viktor miniszterelnök korábbi állítása felől.

„A miniszterelnököt ugyanis még júniusban kérdeztük Kína és a kereszténység témájában. A kormányfő akkor azonban azzal ütötte el a felvetést, hogy megvárja, mit mond Ferenc pápa arról a kérdésről, hogy Kínában a kereszténységről hogyan és miképpen érdemes gondolkodni”

– írja a lap.

A próbálkozás ellenére Gulyás Gergely csak annyit válaszolt nekik, hogy Varsóban volt Stefan Wyszynski lengyel bíboros boldoggá avatásán. A továbbiakban hiába jelezte a lap tudósítója, hogy lenne még kérdésük, a miniszter válaszadás nélkül belépett a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló kormányzati épületbe.

Nem az első alkalom

A Magyar Hang ugyan rendszeresen próbál bejutni a Kormányinfóra, azonban júniusban és júliusban is falakba ütköztek. Orbán Viktor miniszterelnök évente egyszer megrendezett sajtótájékoztatójáról sem tudósíthattak a helyszínről.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó:  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. szeptember 15-én. MTI/Máthé Zoltán
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások