fbpx
A metropol.hu címlapja, rajta a koldustérképpel.

Koldustérképpel jelent meg a Metropol – a Kétfarkú Kutyapárt ellenakcióra készül a kormánypárti napilappal szemben

A Metropol és az Index mostanában olyan kiemelten foglalkozik a budapesti hajléktalanhelyzettel és a közterekkel, mintha a hajléktalanok jelenléte új jelenség lenne Budapesten.

A Ripost7 tegnapi, Demeter Márta ellenzéki képviselőnőt prostituáltként bemutató címlapja után ma a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks egy másik terméke, a Metropol jelent meg nagy visszhangot kiváltó borítóval. Az ezzel elsők között foglalkozó 168.hu etikátlannak nevezi a megjelent tartalmat, hergelést, uszítást emleget.

„Itt a nagy koldustérkép! Hol zaklatják a kéregetők a budapesti járókelőket?” – ez áll a kormánypárti bulvárlap címoldalán méretes betűkkel. Az anyagban rögtön meg is nevezik az állítólagos bűnöst, Budapest főpolgármesterét.

„A Karácsony Gergely-féle káosz miatt hajléktalanok csapatai telepednek le, és belőlük lesznek az erőszakos koldusok” – állítja a Metropol.

Azt is állítja a lap, hogy dőlnek hozzájuk az olvasói levelek egy korábbi, az Örs vezér téri „koldusmaffiáról” készített videójuk után. Elmondásuk szerint a rendőrség azonnal lépett, így abból a csomópontból már el is tűntek a kéregetők, most azonban mégis összegyűjtötték térképre, hol is „zaklatják a járókelőket”.

A Metropol augusztus 25-ei címlapja.
A Metropol augusztus 25-ei címlapja. Fotó: Olvasónk

A 168.hu hozzátette, hogy a lap nem kérdezte meg a budapesti hajléktalan-ellátásban dolgozó intézményeket, mi is a valódi helyzet az utcán – helyette felhívták a rendőrséget, ahol azt a választ kapták, hogy amennyiben valakit zaklatnak az utcán, az hívja a 112-es segélyhívó számot. A Metropol szintén nem nézett utána az elmúlt 10 év szociális intézkedéseinek, mely egyébként jellemzően kormányzati hatáskör. Ehelyett állítólagos olvasói leveleket másoltak be, hajléktalanok fotóival illusztrálva azokat.

A 168.hu úgy értesült, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) „passzivistái” válaszul „tömeges betelefonálást” rendeznek majd a Metropol szerkesztőségébe, „hol zaklatnak minket a propagandisták” címmel.

Az Index is beszállt

A hajléktalanokkal nem csak a Metropol foglalkozik mostanában feltűnően hangsúlyosan, de a fele részben Vaszily Miklós érdekeltségébe került Index.hu is rengeteget publikál erről: a Metropolban megjelent bandával is foglalkoztak, de  jelent meg írásuk arról is, hogy a Blaha Lujza tér a leggázabb hely Pesten. Maga a főszerkesztő, Fekete-Szalóky Zoltán jegyez egy publikációt „Távolról sem jó a közbiztonság Budapesten” címmel. Olyannyira igyekeznek napirenden tartani a témát, hogy volt, hogy címlapjukon napon belül egymás alatt 4-5 anyag is foglalkozott vele, nagy mértékben olvasói levelek olyan állításaira hagyatkozva, mi szerint az elmúlt másfél évben romlott el a helyzet.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: A metropol.hu címlapja, rajta a „koldustérképpel”.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások