fbpx
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója

Az ATV vezérigazgatója társtulajdonos lett egy új könyvkiadóban

Spirit Publishing kiadó néven alapított könyvkiadással foglalkozó céget Németh S. Szilárd és sógora.

Nagyjából fél év alatt már a második vállalkozást alapította meg Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója. Tavaly év végén indult el a Németh Média Kft., mely azóta naphire.hu néven új hírportált indított, most pedig az mfor.hu arról ír, hogy ezt egy újabb vállalkozás követi Spirit Publishing Kft. néven. Ez utóbbit Németh S. Szilárd a sógorával, Kauzál Mártonnal alapította.

Az ATV vezérigazgatója és egyben a nyáron bejegyzett könyvkiadó kft. társtulajdonosa azt mondta az mfor.hu-nak, hogy sok jó szakembert és üzletembert ismert meg az elmúlt tíz évben, akikkel szívesen dolgozna együtt.

„A Spirit Publishing Kft.-t sógorommal, Kauzál Mártonnal alapítottuk. Sógorom tapasztalt a könyvkiadásban, nekem pedig több olyan konkrét ötletem volt, ami elnyerte a tetszését, és ezeket együtt valósítjuk meg az ő új ötleteivel. Több projektünk is folyamatban van, első körben ezek a kultúra, a sport és a minőségi sztárvilág tematikáját érintik. Célunk, hogy már idén kijöjjünk első kiadványunkkal, de 2022-ben lesz erősebben érzékelhető jelenlétünk a piacon. Terveink szerint olyan emberekről jelentetünk meg könyvet, akik országos ismert, értékteremtő, méltán népszerű személyiségek. Hosszú távú terveink vannak, a kihívás inspiráló, számomra mindig is vonzó volt a könyvek világa.”

A sógor, Kauzál Márton számára valóban nem ismeretlen terep a könyvkiadás, de a Németh családnak sem, hiszen Németh S. Szilárd édesapja, az ATV Zrt.-t tulajdonló Németh Sándor (a Hit Gyülekezete vezető lelkésze) és Kauzál Márton közösen tulajdonolja az Aión Publishing Kft.-t. A két éve működő cég történelmi képregényeket, mesekönyveket, továbbá a túlélőkaland sorozatáról ismert Bear Grylls könyveit adja ki.

A most alapított, a korábbi érdekeltségektől függetlenként kezelt cég, a Spirit Publishing esetében a névválasztás nem véletlen: a Spirit (magyarul Lélek) kifejezés az ATV körüli céghálóba tartozó cégeknél, csatornáknál (mint például a szórakoztató műsorokat sugárzó ATV Spirit) is felbukkan.

Németh S. Szilárd arról is beszélt az Mfornak, hogy a Németh Média és az új könyvkiadó tevékenysége egymástól eltérő: „másik cégem, a Németh Média Kft. több területen is aktív, sikeres cég, de jelenleg nem érdekelt a könyvpiacon”. A Spirit Publishingnek egyébként a székhelye is eltérő: nem a X. kerületi, Kőrösi Csoma Sándor úti címre jegyezték be, ahol az ATV és több, a családhoz köthető vállalkozás működik, hanem a XIII. kerületben, a Pozsonyi úton működik.

Németh S. Szilárdnak egyébként összesen négy érdekeltségét találta meg a cégnyilvántartásban az Mfor. A már említett vállalkozásokon (ideértve az ATV Zrt.-t is) túl az édesapjával együtt tulajdonolja az X and A Marketing Kft.-t., melynek a korábbi években elért néhány százmillió forint után tavaly nulla forint bevétele keletkezett. A legnagyobb közéleti hatása persze a vállalkozások közül továbbra is az ATV-nek van.

Németh S. Szilárd, illetve az általa alapított Németh Média Kft. idén indított bulvár fókuszú portáljáról itt írtunk részletesebben.

Még több hír érhető el a Media1.hu-n! Csatlakozzon hozzánk Facebookon, valamint iratkozzon fel napi hírlevelünkre is!

Borító: Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója, a Spirit Publishing könyvkiadó társtulajdonosa
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások