fbpx
Exatlon Hungary

Az Exatlon című sportvetélkedővel készül felrobbantani a magyar TV2 Csoport a szlovén tévés piaci viszonyokat

A Media1 információi szerint a Magyarországon nagy népszerűségnek örvendő sportvetélkedő formátumának szlovén adaptációjának premierjével készül megszorongatni ősztől a magyar TV2 Média Csoport által felvásárolt Planet TV a POP TV nevű vezető tévécsatornát.

A Media1 információi szerint már gőzerővel zajlik az Exatlon Szlovénia (Exatlon Slovenija), a Magyarországon Exatlon Hungary néven ismert és rendkívüli népszerűségnek örvendő, török licencen alapuló sportreality előkészítése a magyar TV2 Média Csoport által tavaly felvásárolt szlovéniai tévécsatornánál, a Planet TV-nél.

Bennfentes forrásból megtudtuk: az őszi tévés csúcsszezon kezdetén, a tervek szerint már szeptemberben képernyőre is kerülhet a sportvetélkedő a Planet tévécsatornán, hiszen az Exatlon stábja, török szakemberek közreműködésével a játékosok megtalálásánál tart, már közzétették az úgynevezett casting callokat, azaz azokat a felhívásokat, amelyekkel a játékosokat toborozzák.

TV2 Exatlon Hungary
A TV2 Exatlon Hungary című műsorának egyik korábbi epizódja. Fotó: TV2 sajtószoba / Media1-archív

Kiemelt műsor, nagy reményekkel

A Media1 információi szerint a TV2 Média Csoport, illetve a szlovéniai érdekeltsége, a Planet TV kiemelt műsorként tekint az Exatlonra. Felbuzdulva a produkció Magyarországon és a világ számos más országában már elért nézettségi sikerein (itthon már a 3. évad volt látható a TV2-n a sportvetélkedőből), a műsort minden hétköznap képernyőre fogják tűzni főműsoridőben Szlovéniában.

A TV2 Média Csoportnál a Media1 egyik beszélgetőpartnere azt mondta:

„Mostanáig a Pop TV volt a domináns szlovén tévés piacon, de az Exatlon segítségével elkezdjük ezt megtörni. Szeptembertől meglátjuk, mekkora sikerrel.”

Az Exatlon szlovéniai változatát egyébként Dominikán veszik fel, ahogyan történt ez a magyar változat esetében is.

Fontolgatják, hogy a magyaroknak is megmutatják majd a szlovén verziót

A Media1 információi szerint egyébként a TV2 Csoportnál fontolgatják, hogy a későbbiekben a szlovéniai epizódokat esetleg az „elvetemültebb” magyar nézők számára idehaza is megmutatják, amire alkalmas lehetne a TV2 Play nevű, nemrég indult, lekérhető videós tartalmakat tartalmazó streaming-szolgáltatás. Ezzel kapcsolatban azonban egyelőre információink szerint nincs még hivatalos döntés, így nem garantált, hogy ezt tényleg meg is fogják tenni. Mindenesetre az jól látszik, hogy a TV2 Média Csoport csoportszinten is gondolkodik a különféle hazai és külföldi csatornái közötti szinergiák kihasználásán.

Lapunk a TV2 Média Csoport sajtóosztályát is elérte, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy valóban megkezdődött a Planet TV Exatlon Slovenije című műsorának toborzása. Azt, hogy pontosan mikor lesz a Planet TV képernyőjén a műsor, nem árulták el, így a szeptemberi premierdátumot nem erősítették meg, de nem is cáfolták.

Még több hír érhető el a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk Facebookon, és iratkozzon fel napi hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a tartalmainkról! Elérheti tartalmainkat RSS segítségével is!

Borító: A TV2 Exatlon Hungary című műsorának egyik korábbi évadának egyik epizódja. Fotó: TV2 sajtószoba / Media1-archív
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások