fbpx
Gergely Márton (HVG) és Kapitány Iván (A mi kis falunk)

Gergely Márton, a HVG új felelős szerkesztője és Kapitány Iván, A mi kis falunk rendezője volt a Media1 műsorának vendége

Már visszahallgatható a Media1 legutóbbi műsora, melynek vendége volt Gergely Márton, a HVG hetilap új vezetője, valamint megleptük telefonon a most 60 éves Kapitány Ivánt.

Mint a Media1.hu már beszámolt róla, új felelős szerkesztő veszi át a HVG hetilap irányítását Jakus Ibolyától, aki ugyanakkor marad a szerkesztőségnél, csak eggyel hátrébb lépve.

Gergely Márton, a HVG új vezetője a kinevezésével összefüggésben első interjúját a Media1 legújabb podcast- és rádióműsorának adta.

A Media1 műsorában nem csak arról beszéltünk, miért kerül sor a vezetőváltásra, és hogy hogy áll most a HVG, illetve mik a tervei Gergely Mártonnak a hetilap élén, de szó esett a HVG legendás címlapjairól, valamint a kiadó a MAHIR Cityposterrel való pereskedéséről és a lapban megjelenő portréinterjúkról, de a magyar sajtó helyzetét is kitárgyaltuk több aspektusból, még az Index Mészáros Lőrinccel készített, napokban megjelent interjúja is szóba került, és szomorkodtunk egyet a külföldre távozó, illetve a szakmát elhagyó, sokszor  kiváló újságírók miatt. Gergely Márton azt is elárulta, miben különbözik a HVG az egykori munkahelyétől, a bezárt Népszabadságtól.

Gergely Márton, a HVG új felelős szerkesztője
Gergely Márton, a HVG új felelős szerkesztője

A Media1 műsor első felében volt egy meglepetésvendégünk is, Kapitány Iván rendező személyében, akit jól ismerhetnek már a Media1 hallgatói, hiszen volt már a vendégünk korábban. Kapitány Ivánt ezúttal abból az alkalomból hívtuk fel, hogy most lett 60 éves: épp egy tévés forgatás napi munkálatai után hívtuk fel a mit sem sejtő rendezőt, akit sikerült meglepnünk a hívással, majd elárulta, milyen tervei vannak, meddig lesz például aktív. Megemlítette A mi kis falunk című sorozat most befejeződő évadának eredményeit és elmondta a pár perces telefonhívás során, mekkora „kraft” van még a szériában, valamint a Malév bejrúti katasztrófáját feldolgozó tervezett mini sorozattal (HA-LCI) kapcsolatos fejleményekről is beszélt. Kapitány Iván elmondta azt is, amikor fiatal volt, így képzelte-e a saját jövőjét…

Diószegi Judit és Kapitány Iván a Media1 műsorában válaszol Szalay Dániel kérdéseire
Kapitány-Diószegi Judit és Kapitány Iván a Media1 egy korábbi műsorában válaszol Szalay Dániel kérdéseire (archív)

A Gergely Mártonnal és Kapitány Ivánnal készült beszélgetések a Media1 legutóbbi adásában hangzottak el, mely meghallgatható a lejátszó segítségével, vagy akár le is tölthető a podcast a Vipcast powered by Media1 felületről, valamint a Spotify-ról és számos más helyről.

Ezekben a rádiókban és podcast felületeken hallható a Media1 műsora

A Media1 hírportál háttérműsora, mely a Székesfehérvár FM 88,9 MHz-en az Alpha Rádióban; az Orosháza FM 90,2 MHz-en a Mega Rádióban, a Gyula FM 90,5 MHz-en a Gyula Rádióban, a Békéscsaba FM 88,9 MHz-en a Csaba Rádióban, a Békéscsaba FM 98,4 MHz-en a Mega Rádióban; a Budapest FM 92,9 MHz-en a Spirit FM-en és Gyöngyösön a Maxirádióban az FM 92,4-en, továbbá a Hobby Rádióban és a jelenleg csak neten elérhető Pannónia Rádióban is adásba kerül, elérhető a Spotify-on, az iTunes-on, és több más platformon.

A Media1 korábbi műsorának vendége Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese volt. Ajánljuk ezt a beszélgetést is.

Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére, hogy ne maradjon le a következő adásról sem!

További tartalmakat is talál az oldalon, valamint csatlakozhat hozzánk a Facebookon is, ahol sokszor már a műsor előtt eláruljuk, ki lesz a következő vendég.

Borító: Gergely Márton (HVG) és Kapitány Iván (A mi kis falunk). Kollázs: HVG / Televíziós Újságírók Díja
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások