fbpx
Blikk, újságos

A Blikk és a Glamour kiadója is elutasítja a homoszexuálisokat a médiából kirekesztő jogszabályt

A Ringier Axel Springer Magyarország közleményben áll ki az információszabadság mellett.

A Blikk, a Kiskegyed, a Glamour és a Noizz.hu című termékeket megjelentető Ringier Axel Springer Magyarország (RAS Magyarország) ügyvezető igazgatója, Kovács Tibor a Media1-hez eljuttatott közleményében azt írja:

„A Ringier Axel Springer Magyarország védendő értékei közé tartozik a véleménynyilvánítás és az információhoz való jog szabadsága, amelyek a társadalom demokratikus és szabad működésének alapját képezik. Médiavállalatunk ennek szellemében látja el küldetését és arra törekszik, hogy közérthető és felelős tájékoztatással olvasói valós képet kapjanak az őket körülvevő tág környezetről, a világban zajló eseményekről, folyamatokról és jelenségekről. Ennek megfelelően nem értünk egyet azokkal a döntésekkel, amelyek korlátozzák a szexuális irányultság vállalását és a hozzáférést a valóság megismeréséhez, annak teljességében”.

Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország (RAS) ügyvezetője
Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország (RAS) ügyvezetője

A RAS Magyarország ügyvezetője arra a kedden elfogadott jogszabályra reagált így, mely korlátozza az LMBTQI emberek szerepeltetését a médiában. A törvény miatt tiltakozott számos civil szervezet (például a Háttér Társaság és az Amnesty), a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, a Magyar Reklámszövetség, az RTL Magyarország és az RTL Group, az HBO, a WarnerMedia, az AMC, a Central Médiacsoport, a ViacomCBS és a A+E Networks UK, valamint a Magyar Lapkiadók Egyesülete és az IAB Hungary internetes reklámszakmai szervezet, az Önszabályozó Reklám-testület, illetve keddig több mint 100 ezren írtak alá egy petíciót.

Tegnap a könyvkiadók is tiltakoztak ellene, mert mint kiderült, nem csak tévésorozatok, de híres magyar költők, Weöres, Babits, Faludy egyes versei is a törvényi korlátozás alá esnek, vagyis a művészet szabadsága is sérül szerintük.

Az Európai Bizottság elnöke vizsgálatot indított a jogszabály miatt, az Európai Bizottság elnöke Twitteren fejezte ki aggodalmát az új magyar jogi szabályozás kapcsán.

Még több hír érhető el a Media1-en! Kövessen minket Facebookon is, és iratkozzon fel hírlevelünkre, valamint RSS-csatornánkra.

Borító: Blikk egy újságosnál. Fotó: Ladányi András / Media1

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások