fbpx
Karc FM

Felszabadul a Karc FM eddigi budapesti rádiós frekvenciája

Lapunk értesülése szerint egy hét múlva ilyenkor már a kormánypárti Karc FM szól majd a Budapest FM 95,3 MHz-en, amelyet 2014-ig a Klubrádió használt, majd miután a zebrás rádió visszaadta a médiahatóságnak, kihasználatlan maradt. A Karc FM jövő heti frekvenciaváltása egyúttal azt is jelenti, hogy egyúttal megüresedik az eddigi Budapest FM 105,9 MHz, ahol most még a Karc FM adása szól, és várhatóan pályázatot írnak ki annak hasznosítására.

Május 18-tól, mához egy hétre, jövő hét keddtől már a Karc FM adása lesz hallható a Budapest FM 95,3 MHz frekvencián, melyre a jogosultságot néhány nappal ezelőtt 10 évre szerezte meg a médiaszolgáltató – értesült a Media1 egy felhívás alapján, amire a rádiós társaság weblapján bukkantunk.

A kormánypárti médiaholding, a KESMA rádiójának, ahogy az eddigi frekvenciájáért sem, úgy nem kell majd fizetnie az új frekvenciáért sem, azt ugyanis az NMHH Médiatanácsa közösségi jelleggel pályáztatta meg. A közösségi rádiós pályázaton kizárólag a Karc FM indult el.

Miután a Karc FM átköltözik a 95,3-ra, az eddigi budapesti frekvenciája, a Budapest FM 105,9 MHz egy időre felszabadul, de piaci várakozások szerint a Médiatanács frekvenciapályázatot hirdet majd annak hasznosítására.

A Karc FM május 18-tól birtokba veendő új frekvenciája, a Budapest 95,3 MHz nem csak Budapesten, de a fővárosi agglomerációban is fogható lesz. A frekvenciát 2014-ig a Klubrádió használta, akkoriban kereskedelmi jelleggel. A Klubrádió akkor visszaadta a frekvenciát, hogy átköltözhessen a Budapest FM 92,9 MHz-re, melyet 2021. február 14-ig, a jogosultság első ciklusos lejáratáig szintén ingyenesen használt.

A Karc FM honlapja szerint náluk vezet műsort Bayer Zsolt, Stefka István, Belénessy Csaba és több más kormánypárti kötődésű újságíró.

Még több hír található a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre és kövessen bennünket a Facebookon is.

Borító: Karc FM

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások