fbpx
Fekete-Györfi Ágnes a Debrecen TV (DTV) stúdiójában köszönti a Napszemle című hírműsor nézőit 2021.03.19-én

11-ből 11: totálissá vált a Fidesz-uralom a Debrecen TV híradójában

11 megszólalóból 11 a Fidesz politikusa volt a közpénzből működő Debrecen TV hírműsorában.

Végignézte a Debreciner című helyi lap a debreceni, önkormányzati tulajdonú televízió, a Debrecen TV (DTV) Napszemle című hírműsorának március 19-i, pénteki adását, így derült ki, mennyire is teljesülnek abban a médiatörvény kiegyensúlyozottságra vonatkozó követelményei. Az abban megszólaló 11 politikusból 11 a Fidesz politikusa volt. (A Debreciner cikke eredetileg 10:10-es arányt említett, de csak azért, mert nem számolták bele Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnökének az állami médiának adott nyilatkozatát, amelyet bejátszott a DTV híradója is.)

A hírműsor összesen hét videós anyagból állt, a hétből ötben szerepelt valamilyen politikus. A koronavírus kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök után nem sokkal Papp Csaba önkormányzati képviselő (Fidesz) volt látható, aki a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatójaként szólalt meg, majd következett a második videó „Újabb debreceni lakótelepen indult el az országosan is egyedülálló program” címmel egy sikersztori, melyben Kósa Lajos országgyűlési képviselő (Fidesz) és Papp László debreceni polgármester (Fidesz) állt a mikrofon mögé, illetve három önkormányzati képviselő volt még látható a sajtótájékoztatójukról készült tudósításban: Bordásné Gyuris Katalin (Fidesz) meg is szólalt, Fodor Leventét (Fidesz) és Korbeák Györgyöt (Fidesz) idézték és mutatták.

A harmadik videóban (Újabb közlekedési csomópontot alakítanak át Debrecenben) ismét megszólalt az előző videóban már látott Papp László polgármester (Fidesz), de rajta kívül Hetei József önkormányzati képviselő (Fidesz) is.

A negyedik videóban (Eldőlt, ki tervezheti a MotoGP-versenypályát Hajdúnánás mellett) Kósa Lajos országgyűlési képviselő (Fidesz) vállalt ismét szereplést, majd következett Tiba István országgyűlési képviselő (Fidesz), és idézték és mutatták Szólláth Tibor hajdúnánási polgármestert is, aki történetesen szintén a Fidesz politikusa.

Ezután jött az ötödik videó (Egyedülálló könyvsorozatot kapott a Debreceni Egyetem), amelyben Pósán László országgyűlési képviselő (Fidesz) mint a Debreceni Egyetem tanára szólalt meg.

A hatodik és a hetedik videó közül előbbi arról szólt, hogy jávorantilop született a debreceni állatkertben, majd a következő videóban arról esettó szó, hogy akár már a hétvégén bejuthat az Erste Liga döntőjébe a DEAC jégkorongcsapata. Ebben a két videóban nem szerepeltek politikusok.

Ezen a linken látható a videó a debreceni hírműsorról.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

borító: Fekete-Györfi Ágnes a Debrecen TV (DTV) stúdiójában köszönti a Napszemle című hírműsor nézőit 2021.03.19-én
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások