fbpx
rádióstúdió, mikrofon, adáslebonyolítás

Lecseréli a Gong FM ügyvezetőjét a KESMA

Egy évvel ezelőtt egyszer már történt ügyvezetőváltás a kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz került rádiónál.

Újabb ügyvezetőcserét hajt végre a KESMA-hoz tartozó Gong FM, melynek reklámidejének értékesítését a többek között Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor kormányfő felcsúti barátjának érdekeltségei közé tartozó Atmedia végzi egy ideje – írja a Kecsup.hu.

A vezetőváltás azért is érdekes, hiszen a Gong FM a legjelentősebb hazai rádiós szereplők közé tartozik, hiszen hét rádiós frekvenciájával lefedi Bács-Kiskun megyét, valamint műsorai Pest megye déli területein is hallhatók, sőt a Vajdaság északi területeiről is be szokták tudni fogni, így határon túli magyarok is hallgatják.

Az ügyvetőváltás ténylegesen azt jelenti, hogy Tőzsér Judit, a rádió alapítójának és volt ügyvezetőjének 2019 decemberi, 24 év után történő lemondása után kinevezett utód, Fodor István viszonylag rövid időn belül ugyancsak távozik posztjáról.

A Kecsup szerint Fodor utódja Jámbor Csaba lehet, aki befolyásos személynek számít Kecskeméten médiás berkekben. Nevéhez köthető a Gong Rádió elmúlt 25 éves működésének alapja, hiszen programigazgatóként ő határozta meg a rádió tartalmait.

A kecskeméti internetes lap hozzátette, hogy Fodor István nem megy messzire, hiszen a KESMA-n belül új feladatokat kap, és a jövőben más rádiós csatornáknál rábízzák a reklámértékesítés újraszervezését. A lap szerint azért van erre szükség, mert

„a végtelenségig a KESMA sem tudja finanszírozni a veszteséges rádiókat, még a befele áramló milliárdok ellenére sem”.

A Kecsup szerint a Gong FM nagyon erős helyi értékesítése példaként szerepel most több rádiónál is, és a Fodor-féle, erős helyi értékesítési modellt megpróbálják átvinni más rádiókhoz, hogy javítani tudjanak a KESMA-rádiók pénzügyi eredményein.

Mészáros Lőrinc és a Gong FM

A Gong Rádiót 2017-ben megvette 300 millió forintért megvette Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor kormányfő felcsúti barátja. Miután azonban 2018 elején a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyjogi aggályokat fogalmazott meg, a Part FM-mel együtt egy Mészárossal szoros üzleti kapcsolatban álló, ugyancsak kormányközeli személynek, Szijj Lászlónak, illetve a Szijj-féle Szőke Tisza Investnek adta tovább, de az új tulajdonos, Szijj László nem sokkal később, 2018 novemberében odaajándékozta az akkoriban létrejött Fidesz-közeli médiaholdingnak, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA).

Mészáros Lőrinc nyilatkozik az ATV-nek
Mészáros Lőrinc nyilatkozik az ATV-nek. Fotó: YouTube

Az ügyletet – mellyel az alapítvány másokkal együtt több más, összesen félezer médiumot szerzett meg – Orbán Viktor kormánya rendelettel „nemzetstratégiai jelentőségűnek” minősített, elkerülve ezzel a GVH és a Médiatanács vizsgálatát. A KESMA alapítócégének vezetője egyébként jelenleg Mészáros Lőrinc ügyvédje.

Még több hírt olvashat a Media1.hu-n! Feliratkozhat hírlevelünkre, követhet bennünket a Facebookon és van RSS csatornánk is.

Borító: Stock by Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások