fbpx
Az Atmedia és az MSC bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1

A Mészáros Lőrinc érdekeltségű Atmediához kerül a Gong FM értékesítése

A Gong azt reméli, az ügyletnek köszönhetően újabb hirdetői bevételekre tehet szert.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

„Lokális piacvezető rádióként az Atmediát választottuk kereskedelmi partnerünknek. Nagy reményeket fűzünk az együttműködéshez, amellyel könnyebben eljuthatunk egy újabb jelentős hirdetői körhöz is. A hirdetők élete is egyszerűsödik, hiszen a helyi rádiókat használóknak mostantól eggyel kevesebb partnerrel kell megállapodniuk. Ez mindkét oldalon hatékonyabbá teszi az együttműködést”

– idézi az ügylet kapcsán kiadott közlemény Fodor Istvánt, a Gong FM ügyvezető igazgatóját.

Guttengéber Csaba, az Atmedia ügyvezető igazgatója is örömét fejezte ki a Gong FM érkezése kapcsán. Szerinte nemcsak a lefedettségük, hanem a regionális elérésük is szignifikánsan növekszik a megállapodásnak köszönhetően.

A Gong FM reklámidejét értékesítő Atmedia  Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor felcsúti barátjának érdekeltségei közé tartozik.

Mészáros nem először bukkan fel a Gong körül: 2017-ben megvette 300 millió forintért a Gong rádiót, majd miután 2018 elején a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyjogi aggályokat fogalmazott meg emiatt, a Part FM-mel együtt egy Mészárossal szoros üzleti kapcsolatban álló, ugyancsak kormányközeli személynek, Szijj Lászlónak, illetve a Szijj-féle Szőke Tisza Investnek adta tovább. A Gongot nem sokkal később, 2018 novemberében Szijj László odaajándékozta a Fidesz-közeli médiaholdingnak, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA), az ügyletet Orbán Viktor kormánya rendelettel nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette, hogy a GVH és a Médiatanács vizsgálatát elkerüljék.

A KESMA felett álló alapítócég mögött jelenleg Mészáros Lőrinc ügyvédje áll.

Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestereként a sajtónak nyilatkozik
Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestereként a sajtónak nyilatkozik

A Gong FM hét frekvenciájával lefedi Bács-Kiskun megyét, valamint műsorai Pest megye déli területein is hallhatók, így a legjelentősebb hazai rádiós szereplők közé tartozik.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Az Atmedia bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!