fbpx
Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház igazgatója

Pert nyert az Index a Budapesti Operettszínház ellen

Hiába fordult helyreigazítási kérelemmel a laphoz, majd fordult bírósághoz a Budapesti Operettszínház azt állítva, hogy a hírportál valótlanságot állított egy, a színházat érintő zaklatási ügy kapcsán.

Az Index.hu oldalon még 2020. június 4-én (tehát még a korábbi főszerkesztő, Dull Szabolcs leváltása előtt) jelent meg a per tárgyát képező „Megalázásra, zaklatásra panaszkodnak az Operettszínház munkatársai” című írás, amelyben a lap leírta, hogy több személy panaszkodott Kiss-B. Attila, a Budapesti Operettszínház igazgatója és Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató munkájára és az általuk teremtett munkakörnyezetre.

A cikkben – mint azt az Index felidézte – két neve elhallgatását kérő színházi dolgozó írt arról, hogy a volt ügyvezető igazgató kommunikációja elviselhetetlen munkakörnyezetet teremtett, illetve hogy ugyanez a személy a gyakori megalázásokon kívül a testükre és a szexuális életükre is elfogadhatatlan megjegyzéseket tett. A két forrás szerint a történtekkel kapcsolatban Kiss-B. Attila főigazgató nem tett semmit, pedig jelezték felé a problémát.

A cikkben az is megjelent, hogy nem működik megfelelően a milliárdos költségvetésű, minisztériumi fenntartású intézmény.

Ezen állítások miatt a Budapesti Operettszínház és Kiss-B. Attila 2020. július 1-jén először helyreigazítási kérelemmel fordult a laphoz, de azt a szerkesztőség elutasította. Ezt követően indult el a pereskedés, mely arra irányult, hogy a bíróság kötelezze a lapot arra, hogy tegyen közzé helyreigazító közleményt.

Az ügy megjárta az elsőfokú, majd a másodfokú bíróságként eljáró Fővárosi Ítélőtáblát is, de a bíróság azzal utasította el a keresetet, hogy a megjelentek vélemények voltak, vélemény pedig nem igazítható helyre.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház igazgatója nyilatkozik a HírTV-ben. Fotó: YouTube/Hír TV
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások