fbpx
Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója

Hiszékeny embereket sodort bajba Hajdú Péter, Berki Krisztián és LL Junior

Mindhárom tévéből ismert celeb pénzügyi veszteségbe sodorta a hiszékenyebb embereket. Több videónk is van a történtekről.

Hajdú Péter, a Life Tv és az Ozone Tv csatornákat is működtető, Mészáros Lőrinc válófélben lévő feleségének tulajdonában lévő Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója, ismert televíziós műsorvezető (akit nemrég nagy összegű áfacsalásért ítélt el a bíróság, ám ennek ellenére megtarthatta vezérigazgatói pozícióját) az egyik ismert közösségi médiás felületre, az Instagramra feltöltött a napokban egy videót, amelyben a Sportandtipp elnevezésű szerencsejáték-oldalt népszerűsítette oly módon, hogy szó szerint „100 százalékosnak”, azaz tuti tippnek láttatott a napokban lezajlott egyik UFC-mérkőzés előtt egy lehetséges sportfogadási eredményt. A videón nem szerepeltették, hogy fizetett reklámról, promócióról van szó, ám mégis határozottan sportfogadásra buzdították a nézőket, egyetlen szót sem fecsérelve a szerencsejáték veszélyeire, és arra hogy a tipp akár rosszul is elsülhet.

Hajdú a videóban azt javasolta követőinek: fogadják meg tanácsát, tegyenek rá valamekkora összeget Conor McGregorra, hiszen ő lesz a győztes. Ehhez kuponkódot is biztosított Hajdú, illetve a vele szövetkező sportfogadási oldal.

Kuponkóddal is buzdított Hajdú a sportfogadási tipp megtételére

A Hajdu40 kuponkódból arra lehet következtetni, hogy a tévés vélhetően részesedést kaphatott a beérkező sportfogadások alapján befolyó összegből, de ő a Törökbálinton, vélhetően otthona teraszán rögzített videó elején azt állította: „ingyen” adja a tuti tippet. A lelkes nézők közül ezután többen megköszönték a tanácsot, és voltak, akik meg is fogadták a tanácsát. Elvégre ha Hajdú, az ismert és jómódban élő tévés mondja, ráadásul ő biztosnak is nevezi a tippet, akkor azzal bizonyára nyerni is fognak.

Csakhogy a 100 százalékosnak mondott tipp egyáltalán nem jött be: Dustin Poirier KO-val nyert Conor McGregor ellen, miközben Hajdú McGregorra fogadott, illetve erre ösztönözte széles követőtáborát is.

Aki tehát követte a Life TV vezérigazgatójának sportfogadási tanácsait, az elbukta a pénzét. Érkeztek is szép számban a dühös kommentek a félrevezetett, hiszékeny emberektől Hajdú tippjéhez. Némelyik hozzászólást azóta ugyan már nem találjuk az oldalon, de még most is elérhető az a hozzászólás, amelyben valaki azt írta a videó alá, félelmetes, mihez adja az arcát Hajdú.

Tipikusnak mondható ez a hozzászólás is:

„Hány de hány ember kiszabott több száz ezer ft. (…) Tiltsatok le innen is ezért, mint a Facebookról, de mi a szarért üzemeltek még? Kiírjátok 100% tipp és nyomorult emberek elhiszik majd kibasszák a pénzüket ti miattatok.”

Egy másik, adócsalásért szintén elmarasztalt tévés celeb, Berki Krisztián is népszerűsítette a sportfogadási tippet

Hasonló sportfogadási reklámvideó készült Berki Krisztiánnal, aki pár éve azzal szerzett magának jelentősebb médiaismertséget, hogy kivasaltatta a nemi szervét. Ismertsége ahhoz nem bizonyult elegendőnek, hogy megválasszák Budapest főpolgármesterének, pedig még egy valóságshow is indult ennek kapcsán. Ő mostanában éppen a Hajdú Péter vezette és Mészárosné nevével fémjelzett tévécsatornánál a Bréking című műsornak a műsorvezetője. Berki Krisztiánt egyébként Hajdú Péterhez hasonlóan korábban szintén áfacsalásért ítélték el.

Berki egy általa előzőleg használt helikopter elé állt oda, hogy a Berki40 kóddal népszerűsítse a sportos tippjét, nyilván ő is „önzetlenül”, miután állítólag épp most érkezett meg Dubaiból. Azt mondta, 700 ezer forintot tesz fel a tippjére.

Egyébként a celebvilág harmadik figurájának, LL. Junior rappernek is volt tippje: ő is McGregort ajánlgatta, ahogyan Hajdú és Berki is. Van erről is egy videónk. Az esetében legalább feltüntették, hogy reklám.

Ezek után nem okozunk meglepetést, hogy egyébként a másik tuti tipp, a Ribas is kikapott.

Ne dőljenek be!

Figyelem! Ne dőljenek be tutinak hazudott sportfogadási tippeknek, még akkor sem, ha egy adott oldalt vagy várható eredményt ismert tévések népszerűsítenek! Ez a kőkemény valóság, nem pedig az És megint dühbe jövünk című 1978-ban forgatott film, ahol Bud Spencer és Terence Hill személyesen avatkozott be a sportfogadás alapját jelentő sportmérkőzések kedvező alakulásába, amikor szorult a hurok és fogytán volt a pénzük… Még nekik sem mindig 100 százalékos volt a tippjük, sőt!

Az ügyben keressük a Gazdasági Versenyhivatalt is, hogy a videón látottak jogszerűségéről és az esetleges következményekről érdeklődjünk. Ha választ kapunk, arról később még beszámolunk.

Frissítés 2021.01.27: cikkünk nyomán a GVH közölte, vizsgálatot indít a történtek miatt.

Frissítés 2021.01.29.: A Szerencsejáték Felügyelet is közölte, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Hajdú Péter, a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások