fbpx
IgaziNő

Új lapot indítottak a SHE.HU távozó újságírói

IgaziNő címmel indítottak új női lapot az Origóhoz tartozó SHE.HU-tól nemrég egyszerre lelépő munkatársak.

Idén szeptember végén írta meg a Media1: távozik a SHE.hu teljes szerkesztősége. Ma, szerdán a lap alkotói gárdája bejelentette, hogy a teljes csapat – akik a KESMA-hoz / Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó New Wave Media Group gondozásában üzemeltetett női lapot alkották négy éven át – a kiadóval való szétválás után saját lábra állva folytatják a munkát, és néhány nappal ezelőtt elindult új lapjuk, az IgaziNő.

Ezzel a fotóval búcsúzott a she.hu
Ezzel a fotóval búcsúzott a she.hu csapata idén szeptemberben a KESMA-tól

A már jól ismert írói gárdával és új főszerkesztővel indulnak neki a munkának. Főszerkesztőjük egyébként férfi, Pechál Péter lett, aki korábban a she.hu vezető szerkesztője volt.

Az új oldal azzal a felütéssel indul, hogy az IgaziNő sokszínű, valódi és örök. A lap küldetése szerint olyan hely szeretne lenni, ahol igazi nők szólnak igazi nőkhöz, de olykor férfiakhoz is.

Olyan karakteres írókra építenek, akik valódi problémáikat, megtapasztalt élethelyzeteiket saját szűrőjükön keresztül mutatják be, ahol író és olvasó, olvasó és olvasó párbeszédbe elegyedhetnek. Az oldal alkotóinak célja, hogy ne ők mondják meg, milyen az igazi nő, hanem megmutassák, milyen sokféleképpen lehet az valaki.

Az IgaziNő tartalmi palettáján pszichológiai, párkapcsolati témáktól kezdve a kulturális, irodalmi, képzőművészeti anyagokon át a divattrendekről és szépségápolásról szóló írások mellett a nőket érintő társadalmi aktualitásokról alkotott vélemények is megtalálhatóak.

Pechál Péter elmondta: fontosnak tartja, hogy az oldalon ne csak az írások jelenjenek meg, hanem maguk az írók is. „Ők maguk is egy-egy személyes brand. Fontos, hogy az olvasók arcot társítsanak a véleményekhez, gondolatokhoz. Így érzik valódinak az írókat, akik így válnak maguk is szerethetővé.”

Pechál Péter, az IgaziNő főszerkesztője
Pechál Péter, az IgaziNő főszerkesztője

Az IgaziNő főszerkesztője hozzátette, nagy segítségére van a már összeszokott szerkesztői csapat és a korábbi magazin teljes írói gárdája.

Az igazino.hu nagyjából két tucatnyi író nevét tartalmazó impresszumában ugyan nem szerepel a kiadó cégneve, azonban az adatkezelési tájékoztató és a domén regisztrációs adatbázis alapján kiderül, hogy a lap kiadója a Szabó Gergely Levente tulajdonában lévő, 2016-os alapítású Extrahálás Ingatlanforgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság. A kft. 2019-ben 30 millió forint árbevételre és 292 ezer forint adózott eredményre tett szert.

További médiás hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások