fbpx
Szalma György a Pesti TV-ben

Vége a Momentum által feljelentett karkötős újságíró, Szalma György origós karrierjének

Az Index biztosként említett forrásra hivatkozva azt állítja, hogy az Origo már nem dolgozik együtt Szalma Györggyel, akit korábban a Momentum a tiltott önkényuralmi jelkép viselése miatt jelentett fel. 

Szalma György a kormányközeli Pesti TV egyik néhány héttel ezelőtti műsorában olyan karkötőt viselt, amelyről a Momentum úgy vélekedett, hogy az egy náci jelképet, horogkeresztet tartalmaz, ezért rendőrségi feljelentéssel élt az Origo munkatársával szemben.

Szalma nem sokkal később a Facebook-oldalán reagált a feljelentés hírére. Bejegyzésében tagadta, hogy náci eszméket vallana, valamint azt mondta, ez egy szvasztikás karkötő, ugyanakkor hajlandó volt elnézést kérni azoktól, akiket esetleg viseletével megbántott:

„Gondolom, már mindenki látta, hogy a sajtó lehozta, hogy egy szvasztikás karkötőben ültem be a Pesti TV műsorába. Az igazság az, hogy ezt a karkötőt két éve kaptam Indiában, ez egy emlék arról az utazásról, amiről egyébként cikksorozatot is írtam. Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok náci, a karkötő nem hordozott semmiféle politikai üzenetet részemről. Nem állt szándékomban senkit provokálni. Ha bárkit megbántottam, ezúton bocsánatot kérek. Akikben még kérdések maradtak, azoknak szívesen válaszolok. Egyébként minden felelősség egyedül engem terhel!”

Az Index azt írta, hogy az Origótól távozó munkatárs valóban járt néhány éve Indiában, erről többrészes cikksorozatot is írt a Mandinerre. Ott ez valóban az egyik legősibb szimbólum, a jelentése jó szerencse, de Európában a népirtásokért felelős nemzeti szocialisták használták a szimbólumot, így ebben a kultúrkörben egészen máshogy hat – fűzte  hozzá az Index.

További hírek találhatók a Media1-en! Követheti híreinket RSS, Facebook vagy napi hírlevelünk segítségével is.

Borító: Szalma György, a Pesti TV vendégeként néhány hete.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások