fbpx
Telex

Elárulták, mennyi pénz folyt be a Telexhez

Az oldal 41 ezer támogatóval rendelkezik és szeptember végéig mintegy 319 millió forint olvasói támogatásra tett szert.

A volt indexesek egy tábora szeptember 4-én jelentette be, hogy Telex néven folytatják munkájukat. Még ezen a napon elkezdtek támogatásokat gyűjteni,majd  néhány óra alatt elérték a tízezer támogatót, szeptember 8-án pedig már arról számoltak be, hogy 25 ezer támogató állt melléjük, nem sokkal később pedig már az Indexet is lepipálták támogatók számában.

A Telexet működtető Van Másik Kft. most közzétett átláthatósági jelentéséből kiderül, mára több mint 41 ezer támogató segítségével működik a lap. Támogatóktól szeptember 30-ig összesen majdnem 319 millió forintot kaptak, és ebben még nincs benne a cseh vállalkozó alapítványa által ígért összeg.

Mint írják, terveik szerint legalább félévente, de ha indokolt, negyedévente jelentkeznek majd az átláthatósági jelentéssel, mely jelenleg a szeptember 30-ig tartó időszakról szól.

Mivel az oldal végül október elején indult, ezért a mostani kimutatásban hirdetési bevétel még nem szerepel, és 0 Ft az előfizetési díjból befolyó összeg is, hiszen fizetőkapuval egyelőre nem zárták el tartalmaikat. Egyedüli bevételként az olvasóktól kapott pénz és ezer forint banki kamat szerepel.

Bevételek a cégalapítástól szeptember 30-ig

Árbevétel (előfizetési díjak, hirdetések) 0
Támogatások 318.923.000
Banki kamatok, árfolyamnyereség 1.000

Kiadások a cégalapítástól szeptember 30-ig (ezer forintban)

Anyagköltség (kis értékű műszaki eszközök, irodafelszerelés, takarítószer) 147
Tartalom (külsős honoráriumok, hír- és képügynökségek) 788
Marketing, hirdetési és reklámkiadások (Facebook, Google) 68
IT-szolgáltatások 1580
Kommunikációs szolgáltatások (internet, telefon) 12
Bér, bérjellegű költségek és járulékaik 19044
Működési költségek (bérleti díj, rezsi, nyomtatás) 495
Pénzügyi kiadások (ügyvéd, könyvelés, bérszámfejtés, iparűzési adó, hozzájárulások) 290
Egyéb kiadások (biztosítások, bankköltségek, bankkártyajutalékok) 884
Beruházások (számítógépek) 4329

Jelenlegi terveik alapján egyhavi működésük költsége idén körülbelül 55 millió forint lesz. Szeptemberben ennél lényegesen kevesebbet költöttek, éppen ezért azt írták, különösen hálásak azoknak a támogatóinknak, akik havi rendszeres összeggel álltak melléjük.

A Telex látogatottságának novemberi alakulásáról itt közöltünk nemrégiben egy írást. A telex.hu tegnap a hivatalos DKT/e.gemius mérés szerint 546 ezer egyedi látogatóval (RU) és 2.773.026 megtekintéssel rendelkezett. Előbbivel a 9., utóbbival a 7. helyen szerepelt a DKT/e.gemius által auditált hazai weboldalak rangsorában. A tegnapi napot egyébként RU alapján a 24.hu nyerte 1.025.576 látogatóval. Views alapján az Index nyerte a napot, 7.055.460 megtekintéssel.

További hírek találhatók a Media1-en! Ha nem szeretne lemaradni a tartalmainkról, követhet bennünket Facebookon és RSS szolgáltatás segítségével.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások