fbpx
A Telex indulása 2020. október 2-án. Kockás ingben Kárpáti Márton, a Van Másik Kft. ügyvezető-tulajdonosa, mellette balra a főszerkesztő, Munk Veronika

Kijöttek a Telex hírportál első hivatalos látogatottsági adatai

Egy hónappal a Telex indulása után a hazai weboldalak versenyében látogatók tekintetében a 16., majd másnap a 13., azután pedig a 11. helyen szerepelt a távozó indexesek által létrehozott új híroldal, míg megtekintésszám alapján egy 10., egy 8. és egy 7. helyezés jött össze, ami meglehetősen szép teljesítmény egy egyhónapos oldaltól, pláne úgy, hogy a munkatársak előző munkahelye, az Index látványos összeomlása egyáltalán nem következett be. Megnéztük részletesebben az adatokat.

Azt eddig is tudni lehetett – Kárpáti Márton, a Telex.hu-t működtető Van Másik Kft. tulajdonosa nyilatkozott erről a Media1 műsorának október 13-án –, hogy a Telex nagyjából napi 400 ezer egyedi látogató körül járhat, ez azonban, ahogyan akkor nyomatékosan jeleztük is: nem hivatalos, a Telextől származó, saját belső méréseken alapult. Az iparágban voltak, akik háttérbeszélgetések alkalmával szkeptikusak voltak az adatok hitelességét illetően, és még azt is megkérdőjelezték, miért ír le ilyen adatot a Media1. Más adat azonban ekkor még nem állt rendelkezésre, csak ezt tudtuk felhasználni ahhoz, hogy lássuk a Telex első néhány nap utáni eredményeit és legalább egy körülbelüli képet kaphassunk arról, hogy állnak pár nappal a start után.

Végre van már hivatalos, ellenőrzött adat is

E hét hétfő, azaz november 2. óta már nyilvánosan is elérhető a volt indexesek által éppen egy hónappal ezelőtt, október 2-án elindított Telex hivatalos látogatottsági adata, mely a médiaiparban etalonként tekintett Digitális Közönségmérési Tanács/e.Gemius auditált mérésből származik, és amit a dkt.hu-n tesznek közzé. Ez alapján úgy tűnik, a Telex korábban említett nem hivatalos adatai és a mostani adatai között nincs jelentős eltérés, a szkeptikusoknak tehát nem lett igazuk.

Íme az elmúlt három nappal kapcsolatos részletek.

Hétfő

November 2-án, hétfőn a Telex.hu 340 ezer egyedi látogatóval (real users / RU) rendelkezett, ami aznap a piaci 16. helyezést jelentette. Hétfőn a 24.hu 977 ezer RU-val nyerte a website-ok versenyét. (Az adatokat ezerre kerekítve említjük, az ábrák kattintással felnagyíthatók.)

A top20 oldalak listája RU alapján
A top20 oldalak listája RU alapján 2020.11.02-án. Forrás: DKT/e.gemius mérés

Ahogy a lenti (kattintásra felnagyítható) képen is látszik, a Telex megtekintésszáma (views) 1 millió 912 ezer volt: e mutató alapján a hazai website-ok versenyében a 10. helyen végzett. A hétfői nap legnagyobb megtekintésszámával rendelkező oldala a Freemail volt 6 millió 475 ezer view-val.

Ha csak a hírsite-okat nézzük, akkor az Index nyerte a napot 6 millió 451 ezer megtekintéssel.

A top20 hazai oldal megtekintésszám alapján hétfőn, 2020.11.02-án
A top20 hazai oldal megtekintésszám alapján hétfőn, 2020.11.02-án
Forrás: DKT/e.gemius

Kedd

Másnap, kedden a Telex a 13. helyen végzett RU tekintetében, amit 420 ezer egyedi látogatóval értek el. A napot a 24.hu nyerte, 1 millió 257 ezer egyedi látogatóval.

Top20 hazai weboldalak látogatottsága (RU) 2020.11.03-án
Top20 hazai weboldalak látogatottsága (RU) 2020.11.03-án. forrás: DKT/e.gemius

Views alapján az exindexesek oldala, a Telex a 8. helyen végzett, nagyjából 2,7 millió megtekintéssel. A megtekintésszámok alapján az Index lett aznap a piaci első helyezett, 9 millió 665 ezer megtekintéssel.

A DKT/e.gemius által mért megtekintésszámok a top20 oldalak esetében 2020.11.03-án
A DKT/e.gemius által mért megtekintésszámok a top20 oldalak esetében 2020.11.03-án

Szerda

A harmadik nap, amikorról hivatalos adat van a Telex kapcsán, november 4., szerda. Ekkor az új piaci szereplő a hazai auditált weboldalak között a 11. lett RU alapján, 467 ezer látogatóval, és aznapi versenyt a 24.hu nyerte meg 1 millió 11 ezer látogatóval.

Toplistás oldalak látogatottsága 2020.11.04-én, RU alapján
Toplistás oldalak látogatottsága 2020.11.04-én, RU alapján. Forrás: DKT/e.gemius

Views alapján a telexesek egykori munkahelye, az Index nyerte a napot 9 millió 522 ezer megtekintéssel. A Telex látogatói 3 millió 816 ezer megtekintést produkáltak aznap a site-nak, e mutató tekintetében a 7. helyre emelve aznap az oldalt.

A vezető oldalak megtekintésszám szerinti rangsora 2020.11.04-én a DKT/e.gemius mérés szerint
A vezető oldalak megtekintésszám szerinti rangsora 2020.11.04-én a DKT/e.gemius mérés szerint

Korábban Kárpáti Márton azt is nyilatkozta a Media1-nek, 2021 folyamán reális lehet, hogy piacvezetővé váljanak. Hogy ez így lesz-e, arról bizonyára írunk még.

További hírek és cikkek olvashatók a Media1.hu-n! RSS-hírfolyamunkra itt lehet feliratkozni. Facebook-oldalunkat itt találja.

Borító: Munk Veronika főszerkesztő és Kárpáti Márton ügyvezető-tulajdonos megnyomja 2020. október 2-án a Telex indulását jelképező piros gombot. Fotó: Facebook/Telex
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások