fbpx
PestiSrácok cipősdoboz

Hajmeresztő indoklással, sikertelenül védte cikkét a bíróságon a PestiSrácok

Gyurcsány Ferenc jogerősen pert nyert a kormányközeli lap ellen.

Dr. Czeglédy Csaba Facebook-oldalán számolt be róla, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) alapító-elnöke jogerősen pert nyert a PestiSrácokkal szemben.

A kormányközeli lap azt állította, hogy Czeglédi cipős dobozokban hordta a pénzt Gyurcsánynak, hogy ő más politikusokat le tudjon fizetni. A PestiSrácok azzal érvelt a bíróságon, hogy a „cipősdobozozás” nem meríti ki a rágalmazás tényállását. Indoklásukat a Gyurcsány Ferencet képviselő Czeglédy meg is osztotta:

„Alperes szerint az az állítás, hogy valaki más megbízásából cipős dobozban pénzt, vagy más értékes holmit visz el valahová, a pénz tulajdonosára nézve nem sértő. A cipős dobozt a köznyelv nem köti össze a nokiás dobozzal, ez utóbbi egy konkrét ügyben egy vádlott részéről elhangzott közlés volt, emiatt épült be a köztudatba a korrupció szinonimájaként, a cipős doboz kifejezéshez azonban pozitív jelentés tartalom társul, a Baptista Szeretetszolgálat hosszú évek óta minden karácsonykor cipős doboz akciót hirdet rászoruló gyermekek támogatására, erre utalt alperes alátámasztva érdemi védekezését a körben, hogy nemcsak pénz, illetve jogellenes ügyletből származó pénz szállítható cipős dobozban.”

A bíró nem fogadta el ezt az indoklást, Gyurcsánynak adott igazat a Pesti Srácokkal szemben.

Kiemelt kép: PestiSrácok
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások