fbpx
Brückner Gergely, az Index távozó munkatársa

Távozik Brückner Gergely, az Index Pulitzer Emlékdíjas újságírója

Az Index gazdasági rovatának nagy elismerésnek örvendő munkatársa is csatlakozik az Indextől távozók egyre népesebb táborához.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Brückner Gergely, a 2017-ben Pulitzer Emlékdíjjal is kitüntetett újságíró is úgy döntött, távozik az Indextől, ahogyan azt sokan mások is megteszik.

A szakmai berkekben sokszor csak Brükiként emlegetett, korábban a Figyelő főmunkatársaként dolgozó újságíró Facebook-oldalán nem sokkal ezelőtt tette közzé:

„Sajnálom, de természetesen egyetlen lehetséges lépésem maradt, beadtam ma az Indexnél a felmondásomat!”

Brückner Gergely azután csatlakozott az Indexhez, hogy előző munkahelye, a Figyelő kormányközelbe, Schmidt Mária kormánybiztoshoz, a Terror Háza főigazgatójához került.

Mint arról a Media1 már szerdán beszámolt, legalább 40-en úgy tervezik, hogy felmondanak az Indexnél, mivel Bodolai László menesztette Dull Szabolcs főszerkesztőt, és úgy érzik, megsérült, illetve jelenleg is veszélyben van az Index autonómiája. Már többen is beadták a felmondásukat csütörtökön. Az újságírók egy része azonban ezt nem tudta megtenni, mivel Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke elhagyta az Index épületét csütörtökön. Épp ezért várhatóan pénteken további távozások várhatók.

Brückner Gergely az alábbi videóban 4:00-nél beszél arról, mit jelent(ett) számára az Index.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!