fbpx
Computerworld.hu és itbusiness.hu

Újabb vezető távozik a Computerworldtől a konkurens IT Businesshez

Újabb jelentős személyi változás történt a nemrég mindössze pár millió forintért felvásárolt Project029 médiavállalatnál. Mészáros Csaba, a céghez tartozó Computerworld eddigi online főszerkesztője az itbusiness.hu főszerkesztője lesz néhány nap múlva.

Mészáros Csaba, aki közel öt éven át volt a computerworld.hu (Computerworld online) főszerkesztője, július elsejétől veszi át a versenytárs itbusiness.hu főszerkesztői feladatait.

Sziebig Andrea, az IT Business Publishing ügyvezetője közölte: az ITB a médiaportfóliójában az eddiginél nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az olvasók online elérésére. „Az elmúlt hónapokban megnövekedett az online tartalomfogyasztás az itbusiness.hu esetében is, így amikor Mészáros Csaba jelezte, hogy szívesen visszatérne az ITB kötelékébe, nyitottan fogadtuk” – mondta Sziebig.

Az ügyvezető hozzátette:

„Mészáros Csabával hosszú éveken át dolgoztunk együtt korábbi kiadók menedzsmentjében, és az ITB-nél évekig újságíróként, szerkesztőként, online- és hírlevél-szerkesztőként járult hozzá a kiadó sikeréhez. Ahogy ez év elején már jeleztük, idén elsősorban szakemberekben kívánunk erősíteni, ennek következő lépése Csaba csatlakozása. Ezzel párhuzamosan további komoly online fejlesztés indul meg a kiadó berkein belül.”

Mészáros Csaba, a Computerworld.hu távozó főszerkesztője és az itbusiness.hu leendő főszerkesztője
Mészáros Csaba, a Computerworld.hu távozó főszerkesztője és az itbusiness.hu leendő főszerkesztője

A váltás kapcsán az új online főszerkesztő, Mészáros Csaba elmondta:

„Nagy örömmel térek vissza a hazai informatikai szaksajtó piacvezető kiadójához. Célom az ITB pozíciójának további erősítése a szakmai közönségnek szánt minőségi, egyedi, érdekes online tartalmakkal. Meggyőződésem, hogy az utóbbi években az online publikálás területén szerzett kiterjedt tapasztalataimat eredményesen tudom kamatoztatni a színvonalas szakmai munkához inspiráló környezetet biztosító prémium kiadónál”.

Nagy mozgások a Computerworld kiadójánál

Idén év elején Mester Sándor, a Computerworld lapigazgatója is távozott a Project029 Kft.-től, méghozzá szintén a legnagyobb versenytárs IT Businesshez. Mester Sándor utódja a Computerworld kiadójánál a korábban a Fidelitasnál is megforduló és a Digitális Jólét Program koordinátoraként is dolgozó Bozsoki Dániel lett.

A Media1 beszámolt arról is, hogy a Computerworldöt kiadó Project029 Kft.-t nemrég mindössze pár millió forintból felvásárolták.

Nem sokkal később, idén áprilisban a Project029-hez tartozó PC World élén is változás volt, miután Molnár József lemondott a főszerkesztői posztról, hogy egy informatikai cégnél  kommunikációs tanácsadó és szövegíró legyen, de azt nyilatkozta, hogy külsős újságíróként még kapcsolatban marad a PC World kiadójával. Júniustól ő lett a FIRST LEGO League nevű verseny nemzeti szervezője a Helloworldnél.

A Media1 úgy tudja, hogy a Computerworld.hu éléről távozó Mészáros Csaba online főszerkesztő feladatait május közepe óta Kelenhegyi Péter, a Computerworld print lap főszerkesztője látja el.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások