Mester Sándor, a Computerworld volt és az IT Business új lapigazgatója

A konkurenciánál folytatja Mester Sándor, a Computerworld lapigazgatója

Ezentúl az IT Business menedzsmentjének tagjaként folytatja karrierjét, mivel elmondása szerint eddigi munkahelyén, a Computerworld kiadójánál már nem voltak ideálisak a körülmények, hogy megvalósíthassa terveit.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A mai nappal, január 15-től Mester Sándor lett az IT-Business Publishing (ITB) kiadójának lapigazgatója, miután távozott a Project029 Kft.-től, ahol mostanáig ő volt a Computerworld című informatikai-üzleti szaklap lapigazgatója. (E minőségében a Computerworld online és print kiadásáért, valamint rendezvényeiért is Mester felelt.)

A változást az IT Business kiadója jelentette be szerdán. A kinevezés kapcsán a médiavállalat jelezte:

az informatikai szakújságírás egyik elismert szakemberével erősíteni kíván abban, hogy az IT-vezetők minél szélesebb rétegét tudja megszólítani printben, online-on, közösségi médiában és rendezvényeken.

Az ITB médiaportfóliójában a hagyományos célcsoport (infokommunikációs cégek felsővezetői, szakmapolitikai vezetők, CIO-k) mellett az eddiginél nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az IT Business magazin célcsoportjából az IT-vezetőkre.

A folyamatos változásban levő ICT-piacon az informatikai igazgatók (CIO-k) mellett a biztonságért felelős vezetők (CISO-k), a digitális átalakulást irányító igazgatók (CDO-k), valamint a fejlesztési és üzemeltetési vezetők minél teljesebb körű támogatásához a kiadó egy új üzletágat hoz létre: az ITexec Business Unit irányítása Mester Sándor feladata lesz.

Ezeket tervezi Mester Sándor

A menedzsment bővülése kapcsán Sziebig Andrea, az ITB ügyvezetője elmondta: „Nyitottan fogadtuk, amikor Mester Sándor jelezte, szívesen csatlakozna hozzánk. Sándornak komoly tudása és tapasztalata van arról, hogy ennek a célcsoportnak milyenek a tartalomfogyasztási elvárásai és szokásai. Az előző évben komoly üzletfejlesztést hajtottunk végre a print portfóliónkban, idén pedig elsősorban HR-fronton kívánunk erősíteni, amelynek első lépése Mester Sándor érkezése.”

„Örömmel csatlakozom az ICT-média piacvezető kiadójához. Korábbi munkahelyemen már nem voltak adottak a körülmények és lehetőségek ahhoz, hogy elképzeléseimet meg tudjam valósítani. Az ITB pedig az a prémium kiadó, amelynek stratégiájához tökéletesen illeszkednek azok a fejlesztések, amely érkezésemmel indulnak. Így a print tartalom mellett új online rovattal, IT-vezetőket megszólító videókkal, podcastokkal és egy új nagyrendezvénnyel bővítjük az ITB médiaportfólióját” – nyilatkozta a váltás kapcsán az új lapigazgató, Mester Sándor.

Változások a Project029-nél

Mester Sándor eddigi munkahelyén, a Project029-nél nagy változások vannak manapság, nemrég kénytelenek voltak megszüntetni a GameStar nyomtatott kiadását, online azonban – ahogyan azt Virágh Márton, a vállalat ügyvezetője a Media1 műsorának nemrég elmondta – erősítenek.

Mester Sándor a vállalat jogelődjénél1987-ben kezdett. 10 éven át dolgozott a vállalatnál, eleinte a Mikrovilág újságírójaként, majd a Computerworld és a PC World főszerkesztőjeként, később azonban távozott az IDG Magyarországtól. Később ügyvezető igazgatóként vezette a Scala ECE Hungary céget, majd Brüsszelben két éven át irányította az ETIS nemzetközi informatikai-távközlési szövetség központi irodáját. 2001 és 2007 között az akkoriban mértéktartónak számító Origo portálnál dolgozott, ahol utolsó négy évében a hirdetési igazgatói posztot töltötte be és munkatársaival megnégyszerezte az Origo portfólió hirdetési bevételeit. 2007 februárja után független tanácsadóként tevékenykedett. 2013 májusában tért vissza a Computerworld kiadójához, eleinte főszerkesztőként dolgozott, majd 2014 szeptemberében lett lapigazgató.

Arról egyelőre nem érkezett hír, ki veszi át a Computerworld lapigazgatói pozícióját, de megkérdezzük. Egyelőre egyébként még Mester Sándor neve szerepel a Computerworld.hu impresszumában.

Szóljon hozzá!

Nemes Gábor, a DK politikusa

Megint a fideszes médiaholding ellen ítélt a bíróság

Újabb DK-s politikus, ezúttal Nemes Gábor nyert pert kormányközeli médium ellen, immáron jogerősen. Sérelemdíjat kell fizetnie a Magyar Idők kiadójának az évek óta húzódó per lezárásaként, és közzé kell tennie, hogy valótlanságokat állítottak.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

Országház, Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!