fbpx
Bozsoki Dániel, a magyar Computerworld új lapigazgatója

Új lapigazgató a Computerworldnél

Az év elején távozó Mester Sándor utódjaként a korábban a Fidelitasnál is megforduló, jelenleg a Digitális Jólét Program koordinátoraként is dolgozó Bozsoki Dániel lett az üzleti informatikai szaklap lapigazgatója a Project029 médiavállalatnál. Terveiről a Media1-nek nyilatkozott elsőként.

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, az év elején távozott Mester Sándor, a Computerworld eddigi lapigazgatója, aki a konkurens üzleti informatikai szaklapnál, az IT Business (ITB) kiadójánál folytatja karrierjét az eddigihez hasonló pozícióban. Megírtuk azt is, hogy nem sokkal később Kelenhegyi Péter, a lap eddigi vezető szerkesztője főszerkesztővé lépett elő a Computerworldnél. Most pedig a kiadónál a Media1-nek mondták el elsőként, hogy Bozsoki Dániel lett Mester Sándor utódja a lapigazgatói poszton.

Bozsoki Dániel szakmai pályáját a Magyar Nemzeti Kereskedőház infokommunikációs ágazatának munkatársaként kezdte, később az ágazat vezetői pozícióját is betöltötte. E minőségében feladata volt a magyar nemzeti pavilon megszervezése több nemzetközi kiállításon (MWC, CeBIT stb.), valamint közel háromszáz hazai infokommunikációs céget támogatott a külföldi piacra jutásban. Később a Nemzeti Befektetési Ügynökség IKT-tanácsadójaként külföldi infokommunikációs vállalkozásokat segített magyarországi befektetéseikben. Bozsoki jelenleg a Digitális Jólét Program keretein belül digitális kompetenciafejlesztési programokat fejleszt és valósít meg. Bár a kiadónál ezt nem különösebben hangsúlyozták, Bozsoki nevére rákeresve a nyilvános LinkedIn profiljából kiderül továbbá, hogy

a Computerworld új lapigazgatója 2015 áprilisától 2016 szeptemberéig a Fidesz ifjúsági szervezeténél, a Fidelitasnál az Innovációs és Informatikai Kabinet kabinetvezetője volt.

Bozsoki egyébként a civil életben az Informatikus Fiatalok a Társadalomért Egyesület alapítójaként és elnökeként is foglalatoskodik. E minőségében fiatal generációknak nyújt segítséget abban, hogy minél többen válasszák az informatikai életpályát.

Ezek a tervei a Computerworld élére kinevezett új igazgatónak

Bozsoki Dániel a Media1-nek elmondta: a Computerworld lapigazgatójaként fő célja, hogy a lap minőségét és szakmai színvonalát megőrizve új célközönséghez is eljuttassa azt, köztük fiatal vállalkozókat vagy vállalkozásindítást tervező egyetemistákat is megszólítson, ösztönözzön. A print és az online termékek mellett nagy hangsúlyt kíván fektetni olyan b2b (business-to-business) kapcsolatépítő találkozók szervezésére, amelyeken a résztvevők az üzleti kapcsolataik erősítése mellett tájékozódhatnak az aktuális piaci, szakpolitikai trendekről.

Bozsoki Dániel terveiről szólva hozzátette:

„A rendezvényeinket újragondoljuk, növelni fogjuk a szakmai előadások számát, hogy a jövőben minden informatikai szakembernek, főinformatikusnak értéket, új információkat, tudástranszfert nyújtsunk”.

Virágh Márton, a Computerworld szaklapot megjelentető Project029 Media and Communications Kft. ügyvezető igazgatója a Media1-nek elmondta:

„Az elmúlt évek szakmai együttműködései során világossá vált, hogy Bozsoki Dániel ugyanolyan szakmai célok – digitalizáció népszerűsítése, informatikai utánpótlásnevelés, startupok erősítése, digitális médiaműveltség és információs társadalom – iránt elkötelezett, mint amelyek kiadónk számára is kiemelt fontosságúak. Szakmai tudása és innovatív gondolkodása elősegítheti, hogy a Computerworld magas minőségű szakmaiságát megőrizve új utakra léphessen, szélesebb és fiatalabb közönséget szólíthasson meg, és tovább erősíthesse pozícióját a magyar ICT-piacon.”

Puch László, az MSZP volt pénztárnokának közeléből megszerezték volna a kiadót

A Media1 épp most élesíti cikkét arról is, hogy a magyar Computerworld és a PC World, valamint ezek internetes változatának, továbbá a gamestar.hu-nak a kiadóját, a Project029 Kft.-t nemrégiben megpróbálták megszerezni Puch László, az MSZP volt pártpénztárnokának közvetlen közeléből. Az ügylet azonban végül meghiúsult. A Media1 fel is hívta az MSZP volt pénztárnokát, aki röviden nyilatkozott is portálunknak. Olvasóink figyelmébe ajánljuk az erről szóló részletes írásunkat.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások