fbpx
Barkóczi Balázs, DK szóvivő az Indexről

A DK börtönt adna az Index „szétveréséért”

A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatót tartott az Index állítólagos „szétveréséről” a hétvégén megjelent sajtóhírek kapcsán. Azt mondta a DK szóviője, ez nem úszható meg szabadlábon.

Sajtótájékoztatón reagált hétfőn Barkóczi Balázs, az ellenzéki Demoratikus Koalíció (DK) szóvivője az Index kapcsán hétvégén a médiában napvilágot látott információkra.

A DK szóvivője úgy fogalmazott mai sajtótájékoztatóján, hogy üzenni kíván a DK

„azoknak a kormányközeli tulajdonosoknak, tanácsadóknak és háttérembereknek, akik az összelopott pénzüket, az elsíbolt közpénzeket arra költik, hogy megszerezzék, majd szétverjék a legnagyobb független online hírportált. Annak a Vaszily Miklósnak, a TV2 elnökének, aki pár hónapja az Index tulajdonosa lett, és annak a Gerényi Gábornak üzen, aki a szerkesztőség szétverésének tervét tanácsadóként terjesztette elő.”

(A DK közleményével, illetve sajtótájékoztatójával ellentétben Vaszily nem lett az Index tulajdonosa, hanem a KDNP-s Oltyán Józsefet váltva az Index reklámfelületeit is értékesítő Indamedia sales house 50 százalékos társtulajdonosa lett még márciusban.)

A Demokratikus Koalíció azt üzente a sajtótájékoztatóján megszólítottaknak:

„Ne higgyék, hogy ezt szabadlábon meg fogják úszni. Ne higgyék, hogy amikor ez a bűnszervezet elbukik és vagyonelkobzás, börtön vár a Mészáros Lőrincekre, Tiborcz Istvánokra és a fideszes bűnözőkre, akkor ők nem fognak a vádlottak padján ülni. Most még visszakozhatnak, meggondolhatják magukat: maradnak kishalak ebben a bűnszervezetben, vagy az Index lerombolásával belépnek a NER főbűnösei közé. Mi, európai magyarok tenni fogunk róla, hogy a kormány bukása után a függetlenségét visszanyerő jogállami igazságszolgáltatás a szabad sajtó gyilkosaival szemben is úgy járjon el, mint az Orbán-rezsim legmagasabb szinten lévő működtetőivel.”

A 24.hu robbantotta a balhét, majd az Index szerkesztősége aggódó közleményt tett ki

Mint arról a Media1 is beszámolt, a 24.hu vasárnap arról cikkezett, hogy szétdarabolják az Indexet rovatonként különálló cégekre, nem sokkal később pedig a szerkesztőség (beleértve Dull Szabolcs főszerkesztőt) nyilvánosan riadót fújt, azaz közleményt tett ki arról, hogy ellehetetlenülhet a szerkesztőség működése, akár már pár napon belül.

Index vészjelző potméter
Az Index szerkesztősége által átállított vészjelző barométer tegnap este

Az Index tulajdonosának képviselője szerint alaptalanok a félelmek

Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke nem sokkal később a Media1-nek nyilatkozva azt mondta, hogy csupán arról van szó, hogy legnagyobb versenytársuk, a 24.hu üzleti titkok „ferdített kiszivárogtatásával” riadalmat okozott az Index szerkesztőség tagjai körében, vagyis valójában nincs ok a pánikra, mivel nem fogadtak el darabolásra vonatkozó koncepciót, az Index jövőjére vonatkozó koncepciót elkészítő Gerényi Gáborral (egykori indexes munkatárs, jelenleg Ungár Péter LMP-s képviselővel közösen az Azonnali.hu társtulajdonosa) pedig csak erre vonatkozott az együttműködés, ami a koncepció elutasításával véget is ért.

Bodolai hozzátette, Pusztay András, az Index vezérigazgatójának feladata lesz, hogy egy másik koncepciót dolgozzanak ki arra, hogyan lehetne racionalizálni üzletileg az Index működését.

A Media1 kereste Pusztay Andrást is, de egyelőre nem reagált a megkereséseinkre. Dull Szabolcs sem nyilatkozott. Azt mondta, céges ügyekben nem szólalhat meg, majd a megjelent szolgálati közlemény ajánlotta figyelmünkbe.

A Media1 az Indexről szóló korábbi írásai ITT találhatók.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások