Barkóczi Balázs, DK szóvivő az Indexről

A DK börtönt adna az Index „szétveréséért”

A Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatót tartott az Index állítólagos „szétveréséről” a hétvégén megjelent sajtóhírek kapcsán. Azt mondta a DK szóviője, ez nem úszható meg szabadlábon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Sajtótájékoztatón reagált hétfőn Barkóczi Balázs, az ellenzéki Demoratikus Koalíció (DK) szóvivője az Index kapcsán hétvégén a médiában napvilágot látott információkra.

A DK szóvivője úgy fogalmazott mai sajtótájékoztatóján, hogy üzenni kíván a DK

„azoknak a kormányközeli tulajdonosoknak, tanácsadóknak és háttérembereknek, akik az összelopott pénzüket, az elsíbolt közpénzeket arra költik, hogy megszerezzék, majd szétverjék a legnagyobb független online hírportált. Annak a Vaszily Miklósnak, a TV2 elnökének, aki pár hónapja az Index tulajdonosa lett, és annak a Gerényi Gábornak üzen, aki a szerkesztőség szétverésének tervét tanácsadóként terjesztette elő.”

(A DK közleményével, illetve sajtótájékoztatójával ellentétben Vaszily nem lett az Index tulajdonosa, hanem a KDNP-s Oltyán Józsefet váltva az Index reklámfelületeit is értékesítő Indamedia sales house 50 százalékos társtulajdonosa lett még márciusban.)

A Demokratikus Koalíció azt üzente a sajtótájékoztatóján megszólítottaknak:

„Ne higgyék, hogy ezt szabadlábon meg fogják úszni. Ne higgyék, hogy amikor ez a bűnszervezet elbukik és vagyonelkobzás, börtön vár a Mészáros Lőrincekre, Tiborcz Istvánokra és a fideszes bűnözőkre, akkor ők nem fognak a vádlottak padján ülni. Most még visszakozhatnak, meggondolhatják magukat: maradnak kishalak ebben a bűnszervezetben, vagy az Index lerombolásával belépnek a NER főbűnösei közé. Mi, európai magyarok tenni fogunk róla, hogy a kormány bukása után a függetlenségét visszanyerő jogállami igazságszolgáltatás a szabad sajtó gyilkosaival szemben is úgy járjon el, mint az Orbán-rezsim legmagasabb szinten lévő működtetőivel.”

A 24.hu robbantotta a balhét, majd az Index szerkesztősége aggódó közleményt tett ki

Mint arról a Media1 is beszámolt, a 24.hu vasárnap arról cikkezett, hogy szétdarabolják az Indexet rovatonként különálló cégekre, nem sokkal később pedig a szerkesztőség (beleértve Dull Szabolcs főszerkesztőt) nyilvánosan riadót fújt, azaz közleményt tett ki arról, hogy ellehetetlenülhet a szerkesztőség működése, akár már pár napon belül.

Index vészjelző potméter
Az Index szerkesztősége által átállított vészjelző barométer tegnap este

Az Index tulajdonosának képviselője szerint alaptalanok a félelmek

Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke nem sokkal később a Media1-nek nyilatkozva azt mondta, hogy csupán arról van szó, hogy legnagyobb versenytársuk, a 24.hu üzleti titkok „ferdített kiszivárogtatásával” riadalmat okozott az Index szerkesztőség tagjai körében, vagyis valójában nincs ok a pánikra, mivel nem fogadtak el darabolásra vonatkozó koncepciót, az Index jövőjére vonatkozó koncepciót elkészítő Gerényi Gáborral (egykori indexes munkatárs, jelenleg Ungár Péter LMP-s képviselővel közösen az Azonnali.hu társtulajdonosa) pedig csak erre vonatkozott az együttműködés, ami a koncepció elutasításával véget is ért.

Bodolai hozzátette, Pusztay András, az Index vezérigazgatójának feladata lesz, hogy egy másik koncepciót dolgozzanak ki arra, hogyan lehetne racionalizálni üzletileg az Index működését.

A Media1 kereste Pusztay Andrást is, de egyelőre nem reagált a megkereséseinkre. Dull Szabolcs sem nyilatkozott. Azt mondta, céges ügyekben nem szólalhat meg, majd a megjelent szolgálati közlemény ajánlotta figyelmünkbe.

A Media1 az Indexről szóló korábbi írásai ITT találhatók.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!