fbpx
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója

Koronavírusa volt az ATV vezérigazgatójának

Mivel a médiavállalat elsőként vezetett be elővigyázatossági intézkedéseket márciusban, így a vállalat házi karanténból dolgozó első emberének fertőzöttsége ellenére sem a munkatársak, sem az adás biztonsága nem volt veszélyben. Németh S. Szilárd már szerencsésen túl van a betegségen.

Pozitív lett Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatójának pénteken elvégzett, majd ma egy laborban más módszerrel megismételt koronavírus-tesztje – tudta meg a Media1.

A múlt héten elvégzett teszt utólag is kimutatta azokat az antitesteket, amelyek a vezérigazgató előzetes vélekedését igazolták saját fertőzöttségét illetően. A múlt heti első tesztelést követően Németh S. Szilárdot egy kórházban is megvizsgálták, ahol laboratóriumi körülmények között is ellenőrizték, és ott ugyancsak kimutatták, hogy a vezérigazgató még március végén elkapta a vírust, de ezen mostanra szerencsésen túl van.

Németh S. Szilárd azt mondta a Media1-nek: tulajdonképpen nagyon szerencsésnek érzi magát, hiszen érzett ugyan magán néhány tünetet, például elvesztette az ízlelését és a szaglását, az állóképessége is nagyon lecsökkent, gyenge volt, illetve végtagfájdalmai voltak, de mivel az ATV-nél még március 11-én elsőként vezettek be szigorú óvintézkedéseket (például akit csak lehetett, távmunkára köteleztek, és a vezérigazgató maga is házi karanténból, távmunkában dolgozott és online tartott értekezleteket), ezért rajta kívül más ATV-s nem kapta el a koronavírust.

Az ATV Spirit a Sprit FM műsorai számára kialakított új díszlete
Az ATV Spirit díszlete. Fotó: ATV/Media1-archív

A vezérigazgató azt mondja, hogy a vírusfertőzése idején is töretlenül talpon volt, de utólag most nagyon örül, hogy karanténban volt. Ha nem így történt volna, másokat, akár az ATV munkatársait is megfertőzhette volna.

„Ha nem lett volna ilyen szigorú a rendünk, akkor megfertőztem volna a kollégákat és az adást is veszélyeztettem volna. Szerencse, hogy nem így történt!”

Németh S. Szilárd elárulta, hogy orvosai maradandó tüneteket nem találtak, de a teszt még utólag, ennyi idővel később is képes volt kimutatni a szervezetét ért támadást.

Mint arról még márciusban a Media1 beszámolt, a ProSieben.Sat1 médiavállalat munkatársai között is koronavírust találtak. Ott az egész tévészékházat kiürítették egy időre. A magyar MTVA-nál is koronavírusos volt az egyik munkatárs áprilisban.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */