fbpx
közmédia, mtva, székház. fotó: Ladányi András, Media1

Koronavírusos az MTVA egyik munkatársa

Több forrás is megerősítette az információt, sőt a 444 egy olyan levelet is megszerzett, amiben Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója erről írt a munkatársaknak.

Megfertőződött az új koronavírussal a Közmédia egyik munkatársa – írja a 444 .hu több forrása is által is megerősített keddi információkra hivatkozva. Az oldalnak sikerült megszereznie egy levelet is, amit Papp Dániel vezérigazgató írt, és amelyet erről még hétfőn délelőtt küldött ki az állami médiavállalat munkatársainak.

Papp ebben azt írta, hogy a fertőződött kollégájuk április 5-én volt utoljára beosztásban az MTVA Kunigunda úti épületében. Nem sokkal később hozzátartozóinál kimutatták a vírust. Ezt követően őt házi karanténra kötelezték, és nem mehetett többet dolgozni. Április 17-én, a múlt hét pénteken produkálta az első tüneteket; tesztelték, és tesztje pozitív eredményt mutatott. Az érintett azonnal értesítette az MTVA vezetőségét.

„Megkezdtük a kontaktkutatást, feltérképeztük munkavállalónk mozgási és esetleges érintkezési útvonalát. (…) munkája során nagyon kevés emberrel tartózkodott egy légtérben, és szerencsére nem érintkezett senkivel. A biztonsági előírásokat betartotta, szájmaszkot viselt, az épületben feleslegesen nem közlekedett” – írta Papp a levélben.

A 444.hu értesülése szerint a fertőzött munkatárssal egy légtérben dolgozókat házi karanténra kötelezték, és tesztelik őket. Az nem derült ki a tájékoztatásból, hányan vannak.

Minden dolgozónak kötelezővé tették a maszkviselést

A levél alapján az MTVA Kunigunda úti épületében már az eset előtt minden munkatársnak kötelezővé tették a maszk viselését, és többek közt arra kérték a kollégákat, hogy rendszeresen fertőtlenítsék munkaállomásaikat. Megkértek továbbá mindenkit, hogy akinek közeli családtagja, lakótársa tüneteket mutat, az maradjon otthon.

A közmédia gyártóbázisa Budapesten a Kunigunda útján. Fotó: Ladányi András / Media1
A közmédia gyártóbázisa Budapesten a Kunigunda útján. Fotó: Ladányi András / Media1 (archív)

Március közepe óta szünetel egyes műsorok felvétele

Az MTVA operatív törzse egyébként a koronavírus veszélye miatt már korábban bevezette az otthoni munkavégzést, azokon a munkaállomásokon, ahol nem szükséges a stúdióban tartózkodás, és más biztonsági intézkedéseket is bevezettek.  Több műsor forgatását is felfüggesztették már március 16-án.

Ezenkívül folyamatos a fertőtlenítés az MTVA épületeiben, és minden belsős és külsős kártyával rendelkező dolgozó a belépésekor maszkot kap. Fertőtlenítik a dolgozói buszokat is.

Elhalasztották az MTI költözését

Az MTI tervezett költözését elhalasztották, a hírügynökség Naphegy téri épületében az éttermet bezárták.

Papp Dániel a levelében azt kéri, a kollégák tartsák tiszteletben az érintett személyiségi jogait, és ne terjesszen senki rosszindulatú vagy megalapozatlan információkat. A vezérigazgató így zárta levelét:

„Végezetül köszönöm mindenkinek, hogy ebben a helyzetben ilyen példásan összefogunk, és összetartunk. Ebben az egységben tudunk erősek lenni és megmutatni, hogy mire is képes a közmédia!”

Március 10-én egyébként már egyszer felmerült koronavírus-fertőzés gyanúja az MTVA-ban, miután valamelyik MTVA-s munkatárs lázasan ment dolgozni. Az üzemorvos ezután azonnal kórházba küldte vizsgálatra, de a tesztje végül negatív eredményt mutatott.  Az akkori esetről néhány órával később beszámolt az M1 Híradó, majd bejelentették, hogy a teszt végül negatív lett.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borító: A Közmédia székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások