fbpx
Hoppál Péter

Bezáratással fenyegeti a Népszavát Hoppál Péter kormánypárti képviselő

„A Népszabadság is viccelődött, aztán eltűnt. Felkészül: Népszava”. Ez a felirat olvasható abban a Facebook-bejegyzésben, melyet a fideszes országgyűlési képviselő tett közzé a minap.

A 444.hu elsők között vette észre Hoppál Péter Facebook-posztját, amelyben a fideszes honatya a Népszava lehetséges bezárásával viccelődik. A bejegyzés alatt megosztott képen a napilap Trianon ihlette karikatúrája látható, amelyhez a fideszes képviselő a következőket írta:

„A Népszava most épp így éli meg, hogy »nincs szabad sajtó«. A múlt havi kereszténygyalázás után itt a nemzetgyalázás. Mégis diktatúráról mantráznak naponta. Károlyi Mihályék és Kun Béláék szellemi örökösei. 100 éve is ugyanezt tették, most is. Nincs meglepetés.”

Az említett Facebook-poszt és a karikatúra itt látható:

Hoppál Péter azzal, hogy bezáratott Népszabadsághoz hasonlítja a Népszavát, arra enged következtetni, hogy a politikus szerint, ha a kormánykritikus napilap továbbra is hasonló tartalmakat állít elő, könnyen a Népszabadság sorsára juthat.

A Népszabdságot (Magyarország legnagyobb példányszámú pénzért értékesített közéleti napilapját) Henrich Pecina osztrák üzletember néhány nappal azelőtt zárta be a 2016-ban, hogy a Mediaworks Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez, Orbán Viktor miniszterelnök barátjához került. Az egyedüli nem kormánypárti napilap, a Népszava egyébként azé a Leisztinger Tamásé, aki a Fidesz-kormánnyal is üzletel, és akiről a 444 pár éve olyan MTI-fotót közölt, amelyen együtt látható Orbán Viktor és Leisztinger Tamás egy focimeccsen. A fotót A futball összehozza az embereket: nagyon örül egymásnak Orbán és Leisztinger című cikkben közölte.

Leisztinger Tamás Puch Lászlótól, az MSZP egykori pénztárnokától vásárolta meg a Népszavát 2019 tavaszán.

Nem először támadják fideszes berkekből a Népszavát a lapban megjelenő karikatúrák miatt. Nemrég a karikaturistájuk elleni karaktergyilkosságokkal foglalkozott egy angol nyelvű közleményben az RSF nevű nemzetközi újságíró-szervezet is.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Hoppál Péter nyilatkozik a Heti TV Hetiszakasz című műsorában. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások