fbpx
Rékasi Károly Bartha Zsolt szerepében az RTL Klub Barátok közt című sorozatában

Koronavírus: Rékasi Károly, a Barátok közt főszereplője kilátásba helyezte, hogy felmond

A főszereplő attól tart, hogy a koronavírus miatt megfertőződik az RTL Klub népszerű sorozatának újrainduló forgatásain, vagy ő fertőz meg valakit a tudtán kívül. Még úgyis, hogy óvintézkedéseket vezetett be a produkció, és például kötelező teszteket végeznek mindenkin. A gyártócégnél nyilatkoztak, hogyan védekeznek.

Az RTL Klub napi sorozata, a Barátok közt a jövő hétfőtől újra főműsoridőben lesz látható, a produkció pedig a Blikk szerint már azt tervezi, hogy újraindítja a forgatást is.

A Blikk ennek kapcsán megszólaltatta Rékasi Károly főszereplőt (Bartha Zsolt megformálóját), akinek szavai alapján a produkció által elrendelt óvintézkedések és a kötelező koronavírustesztek ellenére is aggódik amiatt, hogy biztonságos lesz-e így a munka. A lapnak a színész még a felmondását is kilátásba helyezte.

Azt mondta Rékasi a Blikknek, hogy kedden volt a kötelező koronavírusteszten, és szeretne dolgozni, de sem fertőzött, sem mást megfertőző személy nem szeretne lenni, majd úgy vélekedett, hogy akadnak kockázati tényezők is, például vannak kollégák, akik kijárnak rágyújtani, és ebédszünetben is érintkeznek stábon kívüliekkel.

Rékasi: Ha kell, felmondok

Rékasi azt is mondta: „nem lenne jó, ha egy esetleges újraindulás után pár héttel leállnánk, mert a fertőzés ellehetetleníti a forgatást. Én például erőteljesen, elöl képzett hangokkal, néha »köpködve« beszélek, hiszen Bartha Zsolt indulatos karakter, így rossz érzést kelthet a kollégákban a cseppfertőzés veszélye.”

Rékasi ezt követően jelentette ki, hogy „gond nélkül felmond, ha nem érzi kielégítőnek a munkafeltételeket”.

A színész ezután hozzátette:

„Ha az egészséget nem látom biztonságban, nem tudok a produkció rendelkezésére állni. Ha nincs egészségem, hiába van pénzem… 57 évesen felelősséggel tartozom a közvetlen környezetemért és önmagamért. Ha nem érzem magam biztonságban, minden szívfájdalom nélkül távozom: számomra vannak fontosabb szempontok a pénznél.”

RTL Klub, Barátok közt
A Barátok közt megújuló főcímének egy képkockája. Rékasi Károly a képen jobbra látható. Fotó: RTL Magyarország

Arról, hogy az RTL Magyarországnál milyen biztonsági intézkedéseket vezettek be, a vállalat korábban már tájékoztatást adott. Erről ITT olvasható korábbi hírünk. A Barátok közt című sorozatot azonban az RTL állandó gyártópartnere, az UFA Magyarország készíti.

Ők így nyilatkoztak a bulvárlapnak:

„Jó ideje dolgozunk cselekvési tervünkön azért, hogy a Barátok közt forgatásai újra elkezdődhessenek. A stábtagok egészsége és a produkció biztonsága a mostani járványügyi helyzetben mindennél fontosabb. A munkavégzés akkor indul újra, ha minden kétséget kizáróan látjuk, a forgatás a legnagyobb biztonságban folyhat. Ennek érdekében megtesszük a szükséges intézkedéseket, nemcsak az előkészületi szakaszban, hanem a munkafolyamat elindulása után is, többek között a stábtagok rendszeres szűrésével” – mondta Ondruss Ilona, a sorozat producere.

A TV2 sorozatánál nem tartották be a Magyar Orvosi Kamara ajánlását

A múlt héten  a Media1 tényfeltáró fotósorozattal és videóval mutatta meg, hogy a konkurens TV2 Egyszer volt Budán Bödör Gáspár (Bödörék) című sorozatának biatorbágyi forgatásakor a stábtagok többségén nem volt sem maszk, sem kesztyű, holott előzőleg a sajtóban ennek ellenkezőjéről jelent meg információ. A forgatási helyszínen még cigarettázó embereket is látni lehetett.

Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár forgatása, Stohl András a mentőautónál, 18:46-kor
Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár forgatása, Stohl András főszereplésével Fotó: Media1 / olvasónktól

A TV2 azzal védekezett a Media1 érdeklődésére, hogy a műsort gyártó IKO Műsortgyártó Kft.-val közösen kiosztottak ugyan maszkokat és kesztyűket, de a stábtagokat nem kötelezheti ezek használatára. (A Media1 által megkérdezett jogászok szerint azonban a munkáltató a stábtagok védelme érdekében igenis elrendelheti efféle felszerelések viselését, ráadásul a Magyar Orvosi Kamara ajánlása is az, hogy emberek között és közterületen is viseljenek az emberek legalább házi készítésű maszkokat.)

Később kiderült az is, hogy a TV2 leforgat egy részt a Nicsak, ki vagyok! című nagyszabású álarcos showból, de ennek kapcsán már úgy fogalmaztak, hogy kötelezővé teszik a maszkok viselését a teljes stáb számára.

Az RTL-nél sem minden forgatás állt le

Bár mindkét kereskedelmi csatorna több produkciójának forgatása szünetel most, de nem minden állt le az RTL-nél sem. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Konyhafőnök című gasztrovetélkedő forgatásai szigorú biztonsági óvintézkedések közepette, de tovább folytatódtak, arról pedig az RTL maga nyilatkozott, hogy az Éjjel-Nappal Budapest esetében sem álltak le a forgatások, viszont a csatorna állítása szerint ott is szigorú intézkedéseket vezettek be.

További hírek olvashatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások