Koronavírus - Egészségügyi maszk egy hortobágyi köztéri szobron

Koronavírus: Egyre több tévécsatorna logója mellett jelenik meg a #maradjotthon üzenet

Az RTL Magyarország csatornáin túl az AMC Networks több tévécsatornája is figyelemfelhívó felirattal próbálja nagyobb óvatosságra bírni a lakosságot. Az RTL-csatornákon időként az #együttsikerül hashtag is megjelenik a #maradjotthon mellett, ezzel a frontvonalban lévők előtt tisztelegnek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Mától az AMC Networks International Central and Northern Europe televíziós csatornái Közép- és Kelet-Európában csatlakoznak a „MaradjOtthon” kezdeményezéshez. Ettől a naptól a televíziós társaság mindegyik csatornáján megjelenik a #maradjotthon felirat a képernyő felső sarkában, és ez folyamatosan kint is lesz, amíg a koronavírus miatt erre szükség van.

Magyarországon ez a Sport1, Sport2, AMC, Filmcafé, Film Mánia, a Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, a Minimax és a JimJam csatornákra vonatkozik, vagyis a teljes portfólióra.

A Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Szerbiában, Szlovéniában, Romániában, Bulgáriában, Németországban szintén minden AMCNI CNE csatornán – ez összesen 31 csatornát jelent – kint van a #maradjotthon üzenet.

„Magyarországon is, mint Európa oly sok országában, a vírus mielőbbi leküzdésére javasolt, felelősségteljes átmeneti életforma megkívánja, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyjuk el otthonunkat. Így kötelességünknek éreztük, hogy mindenkit, aki a csatornáinkat nézi, legyen az sportrajongó, sorozatkedvelő vagy kisgyermekes család, arra figyelmeztessünk, hogy aki csak megteheti, maradjon otthon a saját és mindannyiunk egészsége érdekében” – közölte az AMC.

Hasonló lépést tett az RTL Magyarország is. Ők már tegnap estétől csatornáik (RTL Klub, RTLII, Cool TV, Film+, RTL Gold, Sorozat+, Muzsika TV, RTL+) logói mellett folyamatosan használják a #maradjotthon és az #együttsikerül feliratokat.

Az RTL szintén óvatosságra próbálja ezzel rávenni az embereket, valamint így tisztelegnek egyrészt azok előtt, akik most olyan munkát végeznek, akik most a frontvonalban vannak (például ápolók, orvosok, gyógyszerészek), de például azoknak a pedagógusoknak is így mondanak köszönetet, akik az új helyzetben otthonról, új módszerekkel próbálják tanítani a gyerekeket. Az RTL Magyarország közleményében köszönetet mondott továbbá a bolti eladóknak, a rendőröknek és katonáknak, a sofőröknek és mindenkinek, aki most erőfeszítéseket tesz, hogy tovább működjön az ország a járvány idején is.  Az RTL tiszteleg továbbá azok előtt az újságírók és saját kollégái is, akik a jelen helyzetben is nap mint nap szállítják a friss híreket és hiteles információkat az aktuális helyzetről az ország különböző pontjairól.

Egy másik piaci szereplő, a Sláger TV azzal próbál segíteni, hogy a járvány miatt 99 százalékra növelte a magyar zenék arányát, hogy bevételhez juttassa a hazai előadókat. Az MTV Hungary ugyancsak megnövelte a magyar zenei arányt.

További hírek olvashatók a Media1-en.

Borító: Egészségügyi maszk Somogyi Árpád a Pásztorfiú szobra című alkotásán a hortobágyi vásártéren 2020. március 25-én. A maszkot ismeretlenek helyezték el a szobron, vélhetően a koronavírus-járvány megfékezésének fontosságára utaló szándékkal. MTI/Czeglédi Zsolt

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

olvasás, könyv, koronavírus, járvány

Kelen Károly: Olvasás járvány idején

Maradj otthon és olvass! De mit, ha zárva vannak a könyvesboltok? Szerencsére a kiadók átálltak arra, hogy egy nap alatt kiszállítsák, amit megrendelnek tőlük. És két hét alatt tető alá hoznak egy friss könyvet. Megjelent Paolo Giordano olasz író Járvány idején című könyve.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Sziget fesztiválon

Nem az igazat írta Varga Judit igazságügyi miniszter az Euronews hírcsatornáról

Azt állította Varga Judit, hogy az Euronews nem biztosított számára, illetve a magyar kormány számára megszólalási lehetőséget a koronavírus-törvény kapcsán, illetve nem adták le a vele felvett beszélgetést. Utánanéztünk az igazságügyi miniszter szavainak igazságtartalmának. Pillanatokon belül kiderült: a korábban már a Facebookot is cenzúrával vádoló igazságügyi miniszter nem mondott igazat.