Koronavírus - Egészségügyi maszk egy hortobágyi köztéri szobron

Koronavírus: Egyre több tévécsatorna logója mellett jelenik meg a #maradjotthon üzenet

Az RTL Magyarország csatornáin túl az AMC Networks több tévécsatornája is figyelemfelhívó felirattal próbálja nagyobb óvatosságra bírni a lakosságot. Az RTL-csatornákon időként az #együttsikerül hashtag is megjelenik a #maradjotthon mellett, ezzel a frontvonalban lévők előtt tisztelegnek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mától az AMC Networks International Central and Northern Europe televíziós csatornái Közép- és Kelet-Európában csatlakoznak a „MaradjOtthon” kezdeményezéshez. Ettől a naptól a televíziós társaság mindegyik csatornáján megjelenik a #maradjotthon felirat a képernyő felső sarkában, és ez folyamatosan kint is lesz, amíg a koronavírus miatt erre szükség van.

Magyarországon ez a Sport1, Sport2, AMC, Filmcafé, Film Mánia, a Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, a Minimax és a JimJam csatornákra vonatkozik, vagyis a teljes portfólióra.

A Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Szerbiában, Szlovéniában, Romániában, Bulgáriában, Németországban szintén minden AMCNI CNE csatornán – ez összesen 31 csatornát jelent – kint van a #maradjotthon üzenet.

„Magyarországon is, mint Európa oly sok országában, a vírus mielőbbi leküzdésére javasolt, felelősségteljes átmeneti életforma megkívánja, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyjuk el otthonunkat. Így kötelességünknek éreztük, hogy mindenkit, aki a csatornáinkat nézi, legyen az sportrajongó, sorozatkedvelő vagy kisgyermekes család, arra figyelmeztessünk, hogy aki csak megteheti, maradjon otthon a saját és mindannyiunk egészsége érdekében” – közölte az AMC.

Hasonló lépést tett az RTL Magyarország is. Ők már tegnap estétől csatornáik (RTL Klub, RTLII, Cool TV, Film+, RTL Gold, Sorozat+, Muzsika TV, RTL+) logói mellett folyamatosan használják a #maradjotthon és az #együttsikerül feliratokat.

Az RTL szintén óvatosságra próbálja ezzel rávenni az embereket, valamint így tisztelegnek egyrészt azok előtt, akik most olyan munkát végeznek, akik most a frontvonalban vannak (például ápolók, orvosok, gyógyszerészek), de például azoknak a pedagógusoknak is így mondanak köszönetet, akik az új helyzetben otthonról, új módszerekkel próbálják tanítani a gyerekeket. Az RTL Magyarország közleményében köszönetet mondott továbbá a bolti eladóknak, a rendőröknek és katonáknak, a sofőröknek és mindenkinek, aki most erőfeszítéseket tesz, hogy tovább működjön az ország a járvány idején is.  Az RTL tiszteleg továbbá azok előtt az újságírók és saját kollégái is, akik a jelen helyzetben is nap mint nap szállítják a friss híreket és hiteles információkat az aktuális helyzetről az ország különböző pontjairól.

Egy másik piaci szereplő, a Sláger TV azzal próbál segíteni, hogy a járvány miatt 99 százalékra növelte a magyar zenék arányát, hogy bevételhez juttassa a hazai előadókat. Az MTV Hungary ugyancsak megnövelte a magyar zenei arányt.

További hírek olvashatók a Media1-en.

Borító: Egészségügyi maszk Somogyi Árpád a Pásztorfiú szobra című alkotásán a hortobágyi vásártéren 2020. március 25-én. A maszkot ismeretlenek helyezték el a szobron, vélhetően a koronavírus-járvány megfékezésének fontosságára utaló szándékkal. MTI/Czeglédi Zsolt

Szóljon hozzá!

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.

Marsi Anikó és Gönczi Gábor a TV2 Tények Stúdiójában

Megbünteti a Médiatanács a TV2 Tények Plusz című műsorát, de az M1 Híradót és a HírTV Bayer Showját nem

Közel 1 millió forintot kell befizetnie a TV2-nek, amiért hírnek álcázta a fideszes médiaholdinghoz tartozó Bors kereskedelmi információját. A HírTV-s Bayer Show esetében ezúttal sem állapított meg jogsértést a testület a nőkre vonatkozó megjegyzés miatt, és az M1 Híradó az ARD-vel kapcsolatos műsorrészletét sem tartja aggályosnak a testület, amely egyébként visszaengedi az éterbe az általa már többször elnémított Vörösmarty Rádiót, és elkészült egy olyan kutatással, ami alapján állítólag a közmédia volt a koronavírus-helyzet nagy nyertese.