fbpx
Koronavírus - Egészségügyi maszk egy hortobágyi köztéri szobron

Koronavírus: Egyre több tévécsatorna logója mellett jelenik meg a #maradjotthon üzenet

Az RTL Magyarország csatornáin túl az AMC Networks több tévécsatornája is figyelemfelhívó felirattal próbálja nagyobb óvatosságra bírni a lakosságot. Az RTL-csatornákon időként az #együttsikerül hashtag is megjelenik a #maradjotthon mellett, ezzel a frontvonalban lévők előtt tisztelegnek.

Mától az AMC Networks International Central and Northern Europe televíziós csatornái Közép- és Kelet-Európában csatlakoznak a „MaradjOtthon” kezdeményezéshez. Ettől a naptól a televíziós társaság mindegyik csatornáján megjelenik a #maradjotthon felirat a képernyő felső sarkában, és ez folyamatosan kint is lesz, amíg a koronavírus miatt erre szükség van.

Magyarországon ez a Sport1, Sport2, AMC, Filmcafé, Film Mánia, a Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, a Minimax és a JimJam csatornákra vonatkozik, vagyis a teljes portfólióra.

A Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Szerbiában, Szlovéniában, Romániában, Bulgáriában, Németországban szintén minden AMCNI CNE csatornán – ez összesen 31 csatornát jelent – kint van a #maradjotthon üzenet.

„Magyarországon is, mint Európa oly sok országában, a vírus mielőbbi leküzdésére javasolt, felelősségteljes átmeneti életforma megkívánja, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyjuk el otthonunkat. Így kötelességünknek éreztük, hogy mindenkit, aki a csatornáinkat nézi, legyen az sportrajongó, sorozatkedvelő vagy kisgyermekes család, arra figyelmeztessünk, hogy aki csak megteheti, maradjon otthon a saját és mindannyiunk egészsége érdekében” – közölte az AMC.

Hasonló lépést tett az RTL Magyarország is. Ők már tegnap estétől csatornáik (RTL Klub, RTLII, Cool TV, Film+, RTL Gold, Sorozat+, Muzsika TV, RTL+) logói mellett folyamatosan használják a #maradjotthon és az #együttsikerül feliratokat.

Az RTL szintén óvatosságra próbálja ezzel rávenni az embereket, valamint így tisztelegnek egyrészt azok előtt, akik most olyan munkát végeznek, akik most a frontvonalban vannak (például ápolók, orvosok, gyógyszerészek), de például azoknak a pedagógusoknak is így mondanak köszönetet, akik az új helyzetben otthonról, új módszerekkel próbálják tanítani a gyerekeket. Az RTL Magyarország közleményében köszönetet mondott továbbá a bolti eladóknak, a rendőröknek és katonáknak, a sofőröknek és mindenkinek, aki most erőfeszítéseket tesz, hogy tovább működjön az ország a járvány idején is.  Az RTL tiszteleg továbbá azok előtt az újságírók és saját kollégái is, akik a jelen helyzetben is nap mint nap szállítják a friss híreket és hiteles információkat az aktuális helyzetről az ország különböző pontjairól.

Egy másik piaci szereplő, a Sláger TV azzal próbál segíteni, hogy a járvány miatt 99 százalékra növelte a magyar zenék arányát, hogy bevételhez juttassa a hazai előadókat. Az MTV Hungary ugyancsak megnövelte a magyar zenei arányt.

További hírek olvashatók a Media1-en.

Borító: Egészségügyi maszk Somogyi Árpád a Pásztorfiú szobra című alkotásán a hortobágyi vásártéren 2020. március 25-én. A maszkot ismeretlenek helyezték el a szobron, vélhetően a koronavírus-járvány megfékezésének fontosságára utaló szándékkal. MTI/Czeglédi Zsolt
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások