A Sláger FM épülethálója a Rock FM eddigi frekvenciájára való áthangolásra buzdítja a hallgatókat

Koronavírus: a Sláger FM műsorvezetői önkéntes karanténba vonultak

Az önkéntes házi karantén idején is elkészülnek a Sláger FM közönségkedvenc műsorai.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Önkéntes karanténba vonultak a Sláger FM műsorvezetői és a rádiós stáb jelentős része, ezzel is csökkentve a koronavírus lehetséges továbbterjedésének kockázatát. A Sláger FM szerdán jelentette be: munkatársai már korábban is minden biztonsági- és óvintézkedést megtettek annak érdekében, hogy minimalizálják a járvány terjedését, a betegségek növekedésszámának emelkedésével azonban úgy döntöttek, csatlakoznak azok táborához, akik otthonról végzik a munkájukat. Így kollégáik jelentős része, valamint a műsorvezetők is „hazavitték” a munkát.

Továbbra is élőben szól a Sláger FM adása

Mindez nem befolyásolja a rádió adásfolyamát, amely továbbra is zavartalanul folyik, élőben.

„Az óvintézkedések és biztonsági előírások betartása mellett a 95.8 Sláger FM munkatársai mindent megtesznek azért, hogy változatlan formában és színvonalon biztosítsák a hallgatók számára a legnagyobb slágereket. Műsorvezetőink – a járvány csillapodásáig – otthonaikból végzik a munkát, így közkedvelt műsorainkra is számíthatnak a hallgatók a hét minden napján”

– mondta Ürge Dezső, a Sláger FM vezérigazgatója.

Ürge Dezső, a Sláger FM vezérigazgatója
Ürge Dezső, a Sláger FM vezérigazgatója

„Közösségi felületeinken eddig is igyekeztünk a hallgatókat naprakész hírekkel, információkkal ellátni. A jelenleg kialakult helyzetben azonban több bejegyzést találhatnak a követők arról, hogy miként telik a rádió műsorvezetőinek mindennapja az önkéntes karanténban. A zavartalan adásfolyam fenntartása egyúttal azt is jelenti, hogy elérhetőségeink változatlanul élnek, így nemcsak Facebookon, Instagramon, de telefonon, valamint Viberen is elérhetőek vagyunk. Adásunk, műsoraink elérhetőek applikáción és honlapunkon keresztül is, ahogy korábbi tartalmaink is megtalálhatóak ezeken a felületeken, valamint Youtube csatornánkon is. Bízunk benne, hogy ebben az időszakban is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy hallgatóink napját felhőtlenebbé tegyük. Kollégáinkkal mindent megteszünk, hogy ez a járvány sújtotta időszakban is így legyen” – mondta a vezérigazgató.

A rádiókat is új helyzet elé állítja a világjárvány

Hétfő óta a Klubrádió Megbeszéljük! című betelefonálós műsorát is távmunkában készíti el Bolgár György, aki maga is telefonon jelentkezik be az adásba. A Rádió 1 reggeli műsora, a Balázsék szintén házi karanténból készül. A Spirit FM egyes magazinműsoraiból, köztük a Media1-ből ismétlés volt hallható a napokban.

Ha kíváncsi, mit válaszolt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Media1 azon kérdésére, hogy a rádiók a koronavírus járvány következtében váratlanul elvesztett reklámozók miatt számíthatnak-e segítségre, így a frekvenciahasználati díj mérséklésére, illetve nagyobb rugalmasságra ITT elolvashatja. Írtunk arról  is, mi lesz a folyamatban lévő rádiós pályázatokkal és az NMHH mivel indokolja, hogy nem halasztotta el ezek beadási határidejét.

További híreket találhatnak a Media1 hírportálon.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!