fbpx
Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben

Pert nyert a PestiSrácok ellen Márki-Zay Péter felesége

Huth Gergely stábja úgy próbálta lejáratni a hódmezővásárhelyi polgármestert, hogy feleségéről, Márki-Zayné Vincze Felíciáról azt terjesztette a kormányközeli médium, hogy engedély és képesítés nélkül vezetett le otthonszüléseket. Az ítélet értelmében ez egyáltalán nem volt igaz.

„Valótlanul híreszteltük, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia engedély és honosított diploma nélkül vezetett le otthonszüléseket. Ezzel szemben a valóság az, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia otthonszülések levezetését kizárólag az otthonszülések lebonyolításához szükséges jogszabályok által megkövetelt feltételeknek eleget téve végzett.”

– ezt a helyreigazítást kell lehoznia a Hódpress.hu értesülése szerint a PestiSrácok című kormányközeli médiumnak, mivel a bíróság azt állapította meg, hogy valótlanságot írtak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester feleségéről, aki ebben az időben családi cégük égisze alatt szülésznőként dolgozott.

Az elsőfokú döntés csak részítélet, mert a kormányközeli médiában nyilván Márki-Zay politikai szerepvállalásától nem teljesen függetlenül sokat szerepelt a családi cégük, az A Te Születésed Kft. neve, ami után átnevezték azt ELLOPOTT kastélyút Kft.-re, ami után nem nagyon írták már le a cég megnevezését a kormánybarát sajtóban. (Az egyfajta médiahekknek szánt elnevezés a batidai vadászkastélyhoz vezető út körüli esetleges visszásságokra utal.)

Mivel elsőfokú ítéletről van szó, még lehetséges ellene fellebbezni, amit a Hódpress tudomása szerint a Huth Gergely főszerkesztette PestiSrácok kiadója meg is tett.

Egyébként a kormányközeli médiumok közül a TV2 is lejárató anyagot közölt Márki-Zayné Vincze Felíciáról, ugyanezzel az „üggyel” kapcsolatban. Mint arról még tavaly októberben beszámoltunk, a TV2 már helyreigazításra kényszerült.

Márki-Zayné Vincze Felícia ügyében közölt helyreigazítást a TV2
Márki-Zayné Vincze Felícia ügyében közölt helyreigazítást a TV2

Márki-Zayné Vincze Felícia az eltelt tíz évben több száz kismamát kísért végig a várandósságon és segítette a szülésüket vagy otthonukban, vagy a vásárhelyi születésházban. A kíméletlen támadások hatására azonban mégis úgy döntött: a már bejelentkezett kismamákat végigkíséri a szülésig vezető úton, de utána bezárja a praxist.

A kormánysajtóban az elmúlt időszakban többször próbálkoztak azzal, hogy a támadni kívánt politikusok családtagjáról közöltek lejárató jellegű anyagokat.

További médiahírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben korábban
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások