Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben

Pert nyert a PestiSrácok ellen Márki-Zay Péter felesége

Huth Gergely stábja úgy próbálta lejáratni a hódmezővásárhelyi polgármestert, hogy feleségéről, Márki-Zayné Vincze Felíciáról azt terjesztette a kormányközeli médium, hogy engedély és képesítés nélkül vezetett le otthonszüléseket. Az ítélet értelmében ez egyáltalán nem volt igaz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

„Valótlanul híreszteltük, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia engedély és honosított diploma nélkül vezetett le otthonszüléseket. Ezzel szemben a valóság az, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia otthonszülések levezetését kizárólag az otthonszülések lebonyolításához szükséges jogszabályok által megkövetelt feltételeknek eleget téve végzett.”

– ezt a helyreigazítást kell lehoznia a Hódpress.hu értesülése szerint a PestiSrácok című kormányközeli médiumnak, mivel a bíróság azt állapította meg, hogy valótlanságot írtak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester feleségéről, aki ebben az időben családi cégük égisze alatt szülésznőként dolgozott.

Az elsőfokú döntés csak részítélet, mert a kormányközeli médiában nyilván Márki-Zay politikai szerepvállalásától nem teljesen függetlenül sokat szerepelt a családi cégük, az A Te Születésed Kft. neve, ami után átnevezték azt ELLOPOTT kastélyút Kft.-re, ami után nem nagyon írták már le a cég megnevezését a kormánybarát sajtóban. (Az egyfajta médiahekknek szánt elnevezés a batidai vadászkastélyhoz vezető út körüli esetleges visszásságokra utal.)

Mivel elsőfokú ítéletről van szó, még lehetséges ellene fellebbezni, amit a Hódpress tudomása szerint a Huth Gergely főszerkesztette PestiSrácok kiadója meg is tett.

Egyébként a kormányközeli médiumok közül a TV2 is lejárató anyagot közölt Márki-Zayné Vincze Felíciáról, ugyanezzel az „üggyel” kapcsolatban. Mint arról még tavaly októberben beszámoltunk, a TV2 már helyreigazításra kényszerült.

Márki-Zayné Vincze Felícia ügyében közölt helyreigazítást a TV2
Márki-Zayné Vincze Felícia ügyében közölt helyreigazítást a TV2

Márki-Zayné Vincze Felícia az eltelt tíz évben több száz kismamát kísért végig a várandósságon és segítette a szülésüket vagy otthonukban, vagy a vásárhelyi születésházban. A kíméletlen támadások hatására azonban mégis úgy döntött: a már bejelentkezett kismamákat végigkíséri a szülésig vezető úton, de utána bezárja a praxist.

A kormánysajtóban az elmúlt időszakban többször próbálkoztak azzal, hogy a támadni kívánt politikusok családtagjáról közöltek lejárató jellegű anyagokat.

További médiahírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője nyilatkozik a HírTV-ben korábban

Szóljon hozzá!