Márki-Zayné Vincze Felícia ügyében közölt helyreigazítást a TV2

Helyreigazításra kényszerült a TV2 a karaktergyilkosság után

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia ellen próbálkozott karaktergyilkossággal a Tények. A szülésznő annyira besokallt az őt ért támadástól, hogy felhagy a praktizálással.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

„Valótlanul híreszteltük, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia úgy vezetett le éveken át szüléseket, hogy sem engedélye, sem pedig honosított diplomája nem volt. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia otthonszüléses vállalkozásának pénzügyi beszámolóiban a cég árbevételének a fele nem szerepel, vagyis ezen összeg eltűnt” – ez a szöveg olvasható a TV2 Tények honlapján, a nyitóoldalon.

A TV2 Tények a helyreigazításhoz illusztrációnak a problémás riportból kivágott képet mellékeltek, melyen még látszik a karaktergyilkossághoz felhasznált állítás: „Márki-Zay és felesége szabályt sért”

Helyre lehet-e hozni egy karaktergyilkolást két mondattal?

Ezt a kérdést feszegeti a Veszpresszó, mely cikkében részletesen felidézi az ügy előzményeit.

2013. január 8-án meghalt egy két hónapos csecsemő.  A vádirat szerint azért, mert a szülők nem adták be neki a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor agyvérzés miatt rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost. Ebben a perben szerepelt tanúként Márki-Zayné Vincze Felícia, aki a csecsemő születésénél szülészként volt jelen.

A hódmezővásárhelyi polgármester felesége ezen ügy apropóján került a TV2 karaktergyilkossági kísérletének célkeresztjébe. Onnan, hogy tanúként elmondta, nem adott be K-vitamint, de az ajánlásában ez szerepelt, a kormányközeli médiumok végül odáig merészkedtek, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester felesége „gyerekgyilkos”. A különböző kormánypárti lapokban és a közösségi médiában vádolták azzal is, hogy fényevő, adócsaló, felelőtlen, szakmaiatlan.

Ez minden Fidesz-médiaterméken végigsöpört, és mivel a tárgyalásokat két-három havonta tartották, újra és újra fel lehetett melegíteni a sztorit, újabb és újabb adalékokkal megtűzdelve. Tévében, rádióban, napilapokban, portálok tucatjain söpört végig a kitalált történet. Hódmezővásárhelyen a helyi Fidesz minden postaládába bedobta szórólapokon a különböző portálok cikkeit – emlékeztet a veszprémi portál.

Besokallt a támadásoktól

Még Kanadában élt a család, amikor Márki-Zayné Vincze Felícia elkötelezte magát a szülésznői hivatás mellett. Ott kitanulta a szakmát, majd hazatérve lelkesen vetette bele magát a munkába. Az azóta eltelt tíz évben több száz kismamát kísért végig a várandósságon és segítette a szülésüket vagy otthonukban, vagy a vásárhelyi születésházban. A kíméletlen támadások hatására mégis úgy döntött: a már bejelentkezett kismamákat végigkíséri a szülésig vezető úton, de utána bezárja a paraxist.

A lakájmédia a családtagokat is támadja

A Veszpresszó szerint Hódmezővásárhelyen terjednek pletykák feleségverésekről, majd após-sógor általi megtorlásokról, vagy határon túli településen élő házasságon kívüli gyerekről, de a helyi nyilvánosságban eddig soha nem jelent meg családi ügy semmilyen szinten – a piaci pletykán túl. Ezzel a karaktergyilkossággal ez a fajta védettsége megszűnt a családtagoknak.

Márki-Zayiné Vincze Felícia azóta számtalan sajtópert nyert meg, de – teszi hozzá a cikk szerzője – ez az első – és időzítése miatt meglepő – helyreigazítás.

Borító: Márki-Zayné Vincze Felícia ügyében közölt helyreigazítást a TV2

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!