fbpx
Márki-Zayné Vincze Felícia ügyében közölt helyreigazítást a TV2

Helyreigazításra kényszerült a TV2 a karaktergyilkosság után

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia ellen próbálkozott karaktergyilkossággal a Tények. A szülésznő annyira besokallt az őt ért támadástól, hogy felhagy a praktizálással.

„Valótlanul híreszteltük, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia úgy vezetett le éveken át szüléseket, hogy sem engedélye, sem pedig honosított diplomája nem volt. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Márki-Zayné Vincze Felícia otthonszüléses vállalkozásának pénzügyi beszámolóiban a cég árbevételének a fele nem szerepel, vagyis ezen összeg eltűnt” – ez a szöveg olvasható a TV2 Tények honlapján, a nyitóoldalon.

A TV2 Tények a helyreigazításhoz illusztrációnak a problémás riportból kivágott képet mellékeltek, melyen még látszik a karaktergyilkossághoz felhasznált állítás: „Márki-Zay és felesége szabályt sért”

Helyre lehet-e hozni egy karaktergyilkolást két mondattal?

Ezt a kérdést feszegeti a Veszpresszó, mely cikkében részletesen felidézi az ügy előzményeit.

2013. január 8-án meghalt egy két hónapos csecsemő.  A vádirat szerint azért, mert a szülők nem adták be neki a véralvadáshoz szükséges, kötelezően előírt K-vitamint, és amikor agyvérzés miatt rosszul lett, nem hívtak hozzá orvost. Ebben a perben szerepelt tanúként Márki-Zayné Vincze Felícia, aki a csecsemő születésénél szülészként volt jelen.

A hódmezővásárhelyi polgármester felesége ezen ügy apropóján került a TV2 karaktergyilkossági kísérletének célkeresztjébe. Onnan, hogy tanúként elmondta, nem adott be K-vitamint, de az ajánlásában ez szerepelt, a kormányközeli médiumok végül odáig merészkedtek, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester felesége „gyerekgyilkos”. A különböző kormánypárti lapokban és a közösségi médiában vádolták azzal is, hogy fényevő, adócsaló, felelőtlen, szakmaiatlan.

Ez minden Fidesz-médiaterméken végigsöpört, és mivel a tárgyalásokat két-három havonta tartották, újra és újra fel lehetett melegíteni a sztorit, újabb és újabb adalékokkal megtűzdelve. Tévében, rádióban, napilapokban, portálok tucatjain söpört végig a kitalált történet. Hódmezővásárhelyen a helyi Fidesz minden postaládába bedobta szórólapokon a különböző portálok cikkeit – emlékeztet a veszprémi portál.

Besokallt a támadásoktól

Még Kanadában élt a család, amikor Márki-Zayné Vincze Felícia elkötelezte magát a szülésznői hivatás mellett. Ott kitanulta a szakmát, majd hazatérve lelkesen vetette bele magát a munkába. Az azóta eltelt tíz évben több száz kismamát kísért végig a várandósságon és segítette a szülésüket vagy otthonukban, vagy a vásárhelyi születésházban. A kíméletlen támadások hatására mégis úgy döntött: a már bejelentkezett kismamákat végigkíséri a szülésig vezető úton, de utána bezárja a paraxist.

A lakájmédia a családtagokat is támadja

A Veszpresszó szerint Hódmezővásárhelyen terjednek pletykák feleségverésekről, majd após-sógor általi megtorlásokról, vagy határon túli településen élő házasságon kívüli gyerekről, de a helyi nyilvánosságban eddig soha nem jelent meg családi ügy semmilyen szinten – a piaci pletykán túl. Ezzel a karaktergyilkossággal ez a fajta védettsége megszűnt a családtagoknak.

Márki-Zayiné Vincze Felícia azóta számtalan sajtópert nyert meg, de – teszi hozzá a cikk szerzője – ez az első – és időzítése miatt meglepő – helyreigazítás.

Borító: Márki-Zayné Vincze Felícia ügyében közölt helyreigazítást a TV2
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások