fbpx
Buda Márton, a Rádió 1 Csoport ügyvezetője

Buda Marci lett a Rádió 1 ügyvezetője, Hauk Zoltán kereskedelmi igazgató és két embere távozott a cégcsoporttól

Az egykoron a közrádió Talpra magyar című műsorát vezető, majd a felcsúti sportakadémia marketingigazgatójaként is dolgozó Buda Marci lett a Rádió 1 Csoport új ügyvezető igazgatója néhány héttel ezelőtt. A múlt héten több fontos pozícióban lévő munkatárs is távozott. Erről is kérdezte az új ügyvezetőt telefonon a Media1 hétfőn, de érdeklődtünk arról is, lesz-e saját műsora.

Újabb jelentős változások kezdődtek a Rádió 1-nél azután, hogy mint arról a Media1 januárban elsőként beszámolt, tulajdonost váltott és a néhai Andy Vajnától Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó közvetlen közelébe került az ország egyik legnagyobb kereskedelmi rádiója, a Rádió 1 és a Best FM, továbbá tulajdonosváltás volt a kesmás Retro Rádió műsorait is gyártó Radio Factory Kft.-nél, és a rádiók közös reklámértékesítő cégénél, a Media Time Kft.-nél, ami előbbiekhez hasonlóan ugyancsak Orbán Viktor barátjának közvetlen közelébe került.

Rákóczi Feri, Sebestyén Balázs, és Vadon Jani, a Rádió 1 műsorvezetői
Rákóczi Feri, Sebestyén Balázs, és Vadon Jani, a Rádió 1 műsorvezetői

Az egyik jelentős változás egyike, hogy mint a Media1 megtudta, Buda Marci, a Petőfi Rádió Talpra magyar című reggeli műsorának egykori műsorvezetője lett a Rádió 1 Csoport új ügyvezetője. Buda Marci a Media1 érdeklődésére telefonon ezt hétfőn délelőtt megerősítette: azt mondta, körülbelül két hete állt munkába a cégnél.

Az új ügyvezető kérdésünkre, hogy Bakai Mátyás, a Radio Plus Kft. (a Rádió 1) eddigi ügyvezetője a helyen maradt-e, azt mondta, igen, az átmeneti időszakban ketten, közösen dolgoznak. Buda Marci azt is mondta, hogy a rádiós berkekben csak McFly-ként emlegetett rádiós programigazgató, Bertók László is „van még”.

Elterjedt, hogy távozik Hauk Zoltán, a kereskedelmi igazgató

Rákérdeztem arra is, mi az igazság abból, ami napok óta terjed iparági bennfentesek között, hogy állítólag leváltották pénteken azt a Hauk Zoltánt, aki 2016 őszén lett az akkoriban még Andy Vajna tulajdonában lévő Rádió 1 kereskedelmi igazgatója, majd 2018 óta a Rádió 1 mellett a Media Time Kft. sales house-on keresztül a Best FM és Retro Rádió reklámbevételeiért is felelt. Arra is rákérdeztem, hogy Hauk Zoltán utódjaként több forrásunk annak a Laczkó Endrének a nevét emlegette, aki tavaly óta az Atmedia portfólió és nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója, így aztán találgatások kezdődtek, hogy esetleg az Atmedia átveszi-e a Rádió 1 reklámértékesítői feladatait.

Buda Marci azonban azt mondta erről a Media1-nek, hogy Hauk Zoltán „még van”. Hogy ez azt jelenti-e, hogy a felmondási idejét tölti, azt mondta, nem, még a cégcsoport tagja, a tulajdonosokkal egyeztetnek, beszélgetnek.

(A Media1 egyébként elmúlt napokban többször is kereste Hauk Zoltánt, hogy őt is megkérdezzük, de sajnos nem vette fel a telefonját és sms-ünkre sem reagált.)

Hauk Zoltán, a Rádió 1, a Best FM és Retro Rádió kereskedelmi igazgatója
Hauk Zoltán, a Rádió 1, a Best FM és Retro Rádió kereskedelmi igazgatója. Fotó: Radio Plus Kft.

Az atmediás Laczkó Endrétől csak magánszemélyként kért tanácsot

Kicsit még faggatóztam Buda Marcinál azzal kapcsolatban, hogy megszűnik-e a Rádió 1, a Best FM, illetve a Retro Rádió reklámértékesítői megbízása a Media Time Kft.-vel, és ezt a szerződést lecserélik-e egy atmediás szerződésre, de Buda Marci azt mondta erre: az atmediás Lackó Endrét csak magánszemélyként kereste meg.

„Laczkóval jó szakmai kapcsolatot ápolok és az ő segítségét kértem az átmeneti időszakban és az esetleges leváltások helyére a megfelelő emberek megtalálására. Egyszerűen csak egy olyan embert kértünk fel, aki már bizonyított az elmúlt években”.

Buda Marci azt mondta, nem kell ezt a telefonhívást túlgondolni, Laczkó Endre nem távozik az Atmediától, „szó sincs ilyesmiről”. (Ezt az Atmediától is megerősítették kérdésünkre: pr-irodájuk azt válaszolta ezzel kapcsolatban hétfőn reggel, hogy az Atmedia menedzsmentjében nem történt és nem történik változás, Laczkó Endre továbbra is a vállalat portfólió és nemzetközi üzletfejlesztési igazgatójaként tevékenykedik.)

Laczkó Endre, Atmedia
Laczkó Endre, az Atmedia portfólió és nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója. Fotó: Atmedia

Versenytársból segítő?

Buda Marci arra, hogy Laczkóval való együttműködésük azért hangzik meglepően, mivel az Atmedia és a Rádió 1 korábban még versenytársként tekintett egymásra, aminek számos jele is volt, Buda Marci azt mondta, ő nem szereti túlmisztifikálni ezeket a dolgokat, egyszerűen egy jó szakembert keresett és Laczkó Endre személyében megtalálta azt, hogy az átmeneti az időszakban hogyan tudják ezt kontrollálni és a napi dolgokat végezni.

„Fogalmazhatok úgy is, hogy jelenleg tanácsadóként van jelen.” A tanácsadói szerep említése után visszakérdeztem, hogy akkor kapott-e azért valamilyen formális pozíciót is? Buda Marci azt mondta, nem kapott semmit, „egyszerűen csak segíti a munkámat mint Laczkó Endre, aki egyébként egy nagyon jó sales szakember”.

Magyar Balázs és Gila Ferenc azonnal távozott

Buda Marci ugyanakkor azt megerősítette, hogy Hauk Zoltán két munkatársa, Magyar Balázs (fő ügynökségi értékesítő) és Gila Ferenc (az értékesítési csoport vezetője) valóban azonnali hatállyal távozott a Media Time Kft.-től a múlt héten.

Utóbb Buda Marci egy e-mailben külön hangsúlyozta nekünk, hogy közös megegyezéssel kerül sor a változásra.

Rákérdeztünk Buda Marci terveire és arra, mi lesz Balázsékkal

Buda Marci a Rádió 1-es ügyvezetői terveire vonatkozó kérdésünkre azt felelte, hogy szerinte nagyon jó alapokat tett le a Rádió 1, és most inkább a Retro Rádió reklámértékesítését kell első körben megerősíteni. Buda Marci azt mondta, egyéb terveiről egyelőre korai lenne beszélni. Visszakérdeztem, hogy nem azért nyúlnak-e hozzá a reklám-értékesítéshez és kezdték el azt átalakítani, mert gondok voltak, de Buda Marci azt mondta,

„alapvetően rendben volt a sales. Tulajdonosi döntés volt, hogy ez a három úriember leváltásra került, pontosabban ugye Hauk Zoltán még bent van a rendszerben. Ez abszolút tulajdonosi döntés.”

Érdeklődtem arról is, változik-e a Rádió 1 zeneileg, tartalomban. Az új ügyvezető azt mondta: egyelőre nem fog változni, majd tréfásan visszakérdezett, szeretném-e, hogy változzon. Miután ezt elütöttem azzal, hogy azt hiszem, ez úgysem rajtam múlik, az viszont biztosan sokakat foglalkoztat, hogy például Sebestyén Balázsék maradnak-e, azt mondta:

„igen, természetesen, maradnak.”

Lesz-e műsora Buda Marcinak?

Rákérdeztem arra is, hogy Buda Marcinak nem hiányzik-e a rádiós műsorvezetés, mire azt mondta, ha a kérdés arra irányul, hogy fog-e műsort vezetni, akkor a válasza az, hogy biztosan nem, ő ugyanis ezt a részt lezárta 2016-ban, amikor eljött a Talpra magyar című műsortól.

Buda Marci elárulta azt is, hogy az elmúlt években főleg marketingkommunikációval foglalkozott, már a közrádiós tevékenysége alatt is, az elmúlt 6 évben a felcsúti Puskás Akadémián dolgozott marketingigazgatóként. Ezt a feladatkört azonban mostanra leadta, mert képtelenség lenne egyszerre a kettőt, a Rádió 1-et és a Puskást, „nem vagyok egy álláshalmozó figura”.

Frissítés 17:04

Megerősítették Hauk Zoltán távozását, megnevezték az utódját

Időközben a Rádió 1 sajtóosztálya elismerte, hogy mégiscsak távozik Hauk Zoltán kereskedelmi igazgató. A távozásra mégis azonnali hatállyal sor került, így a mai napon, március 2-án Hauk már nem dolgozik. Közölték a cikkünk nyomán a témával foglalkozó kreativ.hu-val, hogy a sales house élén Hauk pozícióját és a feladatait Kapitány János vette át mától.

 

További médiás hírek találhatók a Media1.hu-n.

Borító: Buda Marci, a Rádió 1 új ügyvezetője. Fotó: Buda Márton Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások