fbpx
A Rádió 1 reggeli műsorában Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri műsorvezetők. Forrás: Facebook Live

Mészáros Lőrinc közeléből vásároltak fel egy reklámértékesítő céget is

Új tulajdonosa van a MediaTime Kft.-nek, mely jelenleg a teljes Rádió 1-hálózat mellett a Best FM és a Retro Rádió reklámidejét értékesíti. A vevő az a Deák Gábor, aki mint arról a Media1 már beszámolt, megvette a RadioFactory nevű rádióműsorgyártó céget is.

Deák Gábor lett a MediaTime Kft. tulajdonosa az eddigi Radio Holding Kft. helyett – értesült a Media1 az Igazságügyi Minisztérium céginformációs rendszerében egyelőre bejegyzés alatt álló, még karácsony előtt történt változásról.  A MediaTime Kft. honlapja szerint ez a vállalkozás végzi a Rádió 1 valamennyi helyi rádiós partnerénél és a fővárosi  központi Rádió 1 frekvenciáján, azaz a teljes Rádió 1 hálózaton (Rádió 1 Network) sugárzott reklámok kizárólagos értékesítését.

Emellett a MediaTime Kft. foglalkozik a Best FM és az országos frekvenciával rendelkező Retro Rádió reklámértékesítésével is.

Deák Gábor Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos köreihez sorolható, annál is inkább, hiszen Deák Gábor neve Mészáros Lőrinc vállalkozásai közül többen, így például az R-Kord Kft.-ben és a felcsúti Aranka Malom Kft. cégtörténetében is megtalálható az Opten céginformációs rendszerben a vezető tisztségviselők között: Deák volt tavalyig a Mészáros nevével fémjelzett malomipari kft. ügyvezetője, valamint jelenleg is ügyvezetője az R-Kord Kft-nek.*

Deák Gábor részéről a MediaTime Kft. megvásárlása logikus lépésnek tűnik, hiszen mint a Media1 tegnap elsőként beszámolt róla, Deák Gábor lett a RadioFactory Kft. tulajdonosa is. Ez utóbbi, a RadioFactory egy olyan műsorgyártó cég, mely a Rádió 1 és a Best FM mellett a fideszes médiaholdinghoz tartozó országos kereskedelmi rádiónak, a Retro Rádiónak is készít műsorokat.

Deák Gáborék az ügyletek révén egy kézben tudhatják a műsorgyártást és reklámértékesítést.

Ahogy arról beszámoltunk, két másik Mészáros Lőrinc közeli személy, Schmidt Zoltán és Halmi Zoltán is fontos szerepkörbe került a Rádió 1, illetve a Best FM körül. Schmidt Zoltán felvásárolta a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft.-t, míg Halmi Zoltán a Best FM-et működtető Best Radio Kft. cég tulajdonosa. Schmidt Zoltánt a Mészáros Lőrinc gyerekeinek érdekeltségébe tartozó, építőipari generálkivitelezéssel foglalkozó Fejér-B.Á.L. Zrt. ügyvezetőjeként ismert, míg Halmi Tamás a Mészáros&Mészáros Kft.-jének ügyvezetőjeként szerepelt a sajtóban, illetve a Mészároshoz tartozó Opus Nyrt.-nél és több más, a Mészáros-birodalomhoz tartozó cégnél visel vagy viselt vezető tisztséget.

Így ezentúl az Orbán Viktor miniszterelnök barátjával szoros kapcsolatban álló személyek birtokolják a frekvenciákat, dönthetnek műsorgyártási kérdésekről és a reklámbevételekből is a Mészáros Lőrinc közeli emberek gazdagodnak.

A MediaTime Kft. korábban Andy Vajna filmügyi biztos vállalkozása volt. A cég irányítását Vajna tavalyi halálát követően, 2019. január végén az a Bakai Mátyás vette át, aki a Rádió 1-nek is vezetője. A céginformációs rendszer szerint Bakai jelenleg is ügyvezetője a MediaTime Kft.-nek és a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-nek.

A Deák Gábor által felvásárolt MediaTime legutóbbi ismert pénzügyi beszámolója szerint 3,5 milliárd forint nettó árbevétel mellett 103 millió forint adózás előtti eredményt ért el 2018-ban.

*Pontosítás

Cikkünk eredeti változatában Deák Gábor neve mellett névazonosságból fakadóan tévesen azt is szerepeltettük, hogy a rendszerváltás előtt a KISZ KB titkára volt, valamint a MOB elnöke és a Hospinvest társtulajdonosa, ez azonban nem volt helytálló,  az a Deák Gábor egy másik Deák Gábor, így ezt a cikkből eltávolítottuk. Az ugyanakkor helytálló, hogy Mészáros Lőrinc emberéről van szó, többek között az R-Kord és az Aranka Malom Kft. cégtörténetében ez szerepel.

További rádiós hírek találhatók a Media1-en.

Borítókép: A Rádió 1 reggeli műsorában Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri műsorvezetők. Mostantól Deák Gáborékhoz tartozik a Rádió 1 reklámidejét értékesítő cég is. Forrás: Facebook Live
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások