Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában

Letiltotta a PestiSrácok csatornáját a YouTube

A YouTube üzemeltetője, a Google szerint a PestiSrácok megsértette a közösségi oldal szerződéses feltételeit, közösségi szabályait. A PestiSrácok és a melléjük álló Schiffer András jogász, volt LMP-s politikus máris cenzúrát kiáltott.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Letiltotta a YouTube a PestiSrácok nevű kormánypárti weboldal videós csatornáját, illetve fiókját – számolt be erről maga az érintett oldal. A letiltás következtében elérhetetlenné váltak az oldal feltöltött videói. Aki megpróbálja megnyitni a videókat az eddigi internetes címen, egy hibaüzenetet kap arról, hogy

„ezt a fiókot a Youtube közösségi irányelveinek megsértése miatt megszüntettük”.

A Pestisrácok YouTube csatornája
A Pestisrácok YouTube csatornája

A YouTube döntését felháborodva fogadta a Huth Gergely főszerkesztette internetes sajtótermék, a történteket a sajtószabadság megsértéseként értékelték.

Egy külön írásban Schiffer András jogász, az LMP volt elnökének Facebook-bejegyzéséből idéztek. Schiffer az internetes óriásvállalatot bírálta a PS tartalmainak letiltása miatt, szerinte az ilyesmi nem jogállami, mert nem lehet ellene fellebbezni. (Ez egyébként nem egészen így van, hiszen ha valaki nem tartja megalapozottnak a letiltást, reklamációt nyújthat be a cégnél, ahol ismételten ellenőrzik a tartalmakat.)

Egyelőre arról nem tudni, hogy a Pestisrácok a YouTube konkrétan mely szabályát sérthette meg. A Pestisrácok azzal érvelt, hogy ők a magyar médiahatóságnál bejegyzett sajtótermék. Azt azonban már nem tették hozzá, amiről épp tegnap számoltunk be, hogy a PestiSrácok a legtöbb sajtópert elvesztő médiumok negatív toplistájának 2. helyezettje volt 2019-ben, és nála csak a kesmás Origo.hu közölt több jogsértő tartalmat 2019-ben. E vesztett pereik közül néhányról a Media1-en is beszámoltunk, ráadásul az is előfordult, hogy bírósági végrehajtóval kellett kikényszeríteni az őket elmarasztaló ítéletben foglaltakat.

Frissítés 2020.02.09

Így járt Gyurcsány Ferenc is

Időközben a Pestisrácokhoz hasonlóan járt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke is, akinek épp az évértékelője előtt tiltották le a csatornáját a YouTube-on.

Frissítés 2020.02.11

Gyerekpornót talált a YouTube a PestiSrácok fiókjában

Kiderült, hogy a PestiSrácok a profiljába gyerekpornót töltött fel, ezért tiltotta le a kormányközeli médium profilját a YouTube. A PestiSrácok azt állítja, hogy egy készülő oknyomozó anyag miatt tették fel a pornográf jelenetet. A YouTube egyelőre nem oldotta fel a tiltást.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke eközben visszatérhetett a YouTube-ra, mert esetében a letiltást trollok indították, a letiltás alaptalannak bizonyult.

További online médiával kapcsolatos hírek és cikkek találhatók a Media1 online rovatában.

Borító: Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában korábban
Szóljon hozzá!