youtube

Gyurcsány Ferenc visszatérhetett a YouTube-ra, a PestiSrácok azonban nem

Kiderült, hogy a volt miniszterelnök csatornáját trollok tiltatták le a YouTube-nál szerzői jogsértésre hivatkozva, alaptalanul. Az ugyancsak letiltott PestiSrácok pedofíliát dokumentált készülő oknyomozó anyagához, ők egyelőre tiltásban maradtak.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Media1 is beszámolt róla, hogy múlt hét pénteken a YouTube letiltotta a PestiSrácok kormányközeli hírportál videós csatornáját. Nem sokkal később vasárnap pedig Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) pártelnökének YouTube-csatornáját tiltotta le a videómegosztó platform, pont mielőtt a politikus munkatársai a YouTube-on élőben sugározták volna  évértékelő beszédét.

A két letiltás okára hétfőn derült fény.

Gyerekpornó miatt tiltották le a PestiSrácok csatornáját

444 megkérdezte Huth Gergelyt, a PestiSrácok főszerkesztőjét, hogy szerinte mi lehet a tiltás mögött. A főszerkesztő pontosan nem tudta megmondani, mivel a YouTube bármiféle előzetes indoklás nélkül tiltotta le a csatornájukat, de Huth Gergely azt gyanította, azzal a videóval lehetett a gond, hogy egyelőre nem nyilvánosan megosztva egyik munkatársuk gyerekpornót tett fel a fiókba.

Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában
Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában korábban

A magyarázat szerint azonban azért töltötte fel a pedofilvideót, mert az az egyik leleplező videóanyaguknak lesz a része. A gyerekkel szembeni szexuális visszaélést dokumentáló részben kitakarásokkal látható a pornográf filmrészlet, amivel egy pedofilt akartak leleplezni. A főszerkesztő azt is elmondta, hogy az eredeti filmet továbbították a rendőrségnek is.

A 444 megkereste a YouTube-ot is, ahol megerősítették Huth Gergely gyanúját. Így nyilatkoztak:

„A YouTube zéró toleranciát gyakorol a gyermekeket szexualizáló vagy kizsákmányoló tartalmak iránt. Világos szabályaink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, gyorsan eltávolítjuk / bejelentjük az ilyen tartalmat, a kapcsolódó csatorna azonnali megszüntetése mellett. Ebben az esetben a PestiSrácok megsértette a YouTube gyermekek szexuális zaklatásának ábrázolását tiltó szabályát” – nyilatkozta a videómegosztó illetékese.

Gyurcsány Ferenc csatornáját trollok jelentették fel

A 444 beszélt Gyurcsány Ferenc közösségimédiás tartalmait menedzselő Adámy Péterrel, aki elmondta, hogy nem figyelmeztette őket előre a hírportál a letiltással kapcsolatban.

Hétfőn azonban 3 levelet is kaptak a YouTube-tól, amelyekből kiderül, hogy két felhasználó is szerzői joggal ellátott anyag tiltott használata miatt tett „feljelentést” a videómegosztónál Gyurcsány Ferenc csatornája ellen. A két felhasználó, név szerint Sáska Arcú Cigány és Köcsög Patrik azt állította, hogy a politikus jogtalanul használt fel filmrészleteket Monty Python Brian élete című filmből.

A YouTube azért lépett fel ilyen gyorsan és szigorúan Gyurcsány Ferenc csatornája ellen, mert Sáska Arcú Cigány álnéven író felhasználó azt állította, hogy nála vannak Monty Python Brian élete című film tulajdonjogai, és ilyen esetben mikor maga a jogtulajdonos jelzi a a jogtalan használatot, a YouTube komolyabban veszi a bejelentést.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt miniszterelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt miniszterelnök az InfoRádió Aréna című műsorában korábban

A YouTube azonban hétfőn azt is megírta Gyurcsány Ferencnek, hogy alaptalanul tiltották le a csatornáját, ezért már fel is oldották a tiltást, és a történtek miatt védett állapotúra állította a YouTube a politikus csatornáját, hogy még egyszer ez ne történhessen meg.

Ezt a védettséget olyanok kapják meg, akiket többen is „felnyomtak”, de utóbb az derült ki, hogy alaptalanul.

További médiahírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!