168 Óra

A bíróság befogadta a 168 Óra kiadója elleni felszámolási eljárásra vonatkozó kérelmet, de a vállalat azóta sem fizette ki volt főszerkesztő-helyettesét

Lakner Zoltán volt főszerkesztő-helyettes elmondása szerint még csak kifogást sem emelt az ellene kezdeményezett bírósági eljárás miatt a médiavállalat, sőt a kiadó a Fővárosi Törvényszékkel sem kommunikált. Ha nem történik valamilyen fordulat, a hetilap komoly bajba kerülhet. A kiadó nem válaszol a sajtómegkeresésekre sem.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Tavaly októberben a főszerkesztővel, Tóth Ákossal (a 8. kerületi Józsefváros Újság későbbi átmeneti főszerkesztőjével) egyszerre távozott Lakner Zoltán a 168 Óra című hetilaptól, ahol Lakner főszerkesztő-helyettesként dolgozott a megelőző időszakban. Több mint egy hónappal a felmondást követően a Media1 beszámolt arról is, amikor Lakner nyilvánosan kilátásba helyezte, hogy a hetilap kiadója, a Brit Media Kft.-hez tartozó Telegráf Kiadó Kft. ellen felszámolási eljárást indít, mivel

a kft. nem fizette ki a Lakner által kezdeményezett felmondást megelőzően felgyülemlő, elmaradt több mint 3 havi bérét, emellett megírtuk azt is, hogy több végrehajtás is zajlott a médiavállalatnál, mivel több külsős munkatárs honoráriumával is tartozik a 168 Óra.

Miután a cég ezt követően sem rendezte tartozását, Lakner Zoltán cselekedett is, és ténylegesen is kezdeményezte a hetilap kiadója elleni felszámolási eljárás megindítását a bíróságon.

Lakner Zoltán távozása óta néhány nap híján immáron 4 hónap telt el, de a volt főszerkesztő-helyettes ma (hétfőn) a Facebookon arról számolt be, hogy nem hogy még mindig nem jutott hozzá a hónapokkal ezelőtti fizetéséhez, egykori munkahelye még a bíróság felszólító levelére sem reagált, nem kommunikál tehát a bírósággal sem.

„Mint arról korábban írtam, volt munkahelyem, a 168 Órát kiadó, a Brit Média Kft. tulajdonában álló Telegráf Kft. több mint negyedévi munkabéremet nem fizette ki. A tartozás még akkor kezdett halmozódni, amikor ott dolgoztam, 2019 októbere előtt. Távozásom óta pár nap híján négy hónap telt el. A kifizetésre vonatkozó többszöri – ily módon többször be nem tartott – szóbeli ígéretek után, valamint azt követően, hogy a kilépő papírjaim között olyat is találtam, amelynek aláírásával el kellett volna ismernem, hogy átvettem egy olyan részösszeget, amit nem fizettek ki (ezt nem írtam alá), a cég beszüntette a kommunikációt az ügyvédemmel, és konzekvensen nem fizeti ki a munkabért.

Mindeközben, mint az a nyilvánosságban korábban szintén napvilágot látott, nem nekem egyedül vannak pénzügyi követeléseim a Telegráf Kft.-vel szemben.

A saját ügyemben felszámolási eljárást kezdeményeztem a Telegráf Kft. ellen, ami egyúttal arra is vall, hogy már addigra egy meglehetősen hosszú várakozási idő telt el a nemfizetéssel. A cég a tucatnyi hivatalos ügyvédi megkeresésnek, fizetési felszólításoknak nem tett eleget, nem is válaszolt rájuk.

A Fővárosi Törvényszék még tavaly novemberben befogadta a felszámolási eljárás kezdeményezésére irányuló kérelmet, majd pedig fel is szólította a Telegráf Kft.-t a fizetőképesség igazolására. A cég ennek kapcsán kifogást nem emelt. Viszont, a változatosság kedvéért most már nem csak az én jogi képviselőmnek, hanem a bíróságnak sem válaszol”

– olvasható Lakner Zoltán pár órával ezelőtt közzétett legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

A Telegráf Kiadó Kft. vezetése hallgat

A Telegráf Kiadó Kft. felszámolását a céginformációs rendszer és a cégközlöny alapján a bíróság egyébként ténylegesen (egyelőre) még nem rendelte el, de ha igaz, hogy a kiadó nem emelt kifogást a bírósági megkeresés nyomán, és nem reagált a Fővárosi Törvényszék levelére, akkor hamarosan ez is bekövetkezhet.

Tavaly októberben egyébként a Media1 megkereste a Telegráf Kiadót azzal a kérdéssel, tervezik-e, hogy a felszámolási eljárás lehetősége miatt kifizetik Lakner Zoltán elmaradt bérét, illetve a többi munkatárs elmaradt jussát, de azóta sem válaszoltak az e-mailünkre.  Tavaly szeptemberben egyébként Rózsa Péter, aki időközben főszerkesztőként átvette a lap irányítását, azt nyilatkozta a Media1-nek,

„nem tart attól, hogy anyagi gondokkal szembesül majd a kiadónál”,

állította továbbá, tudomása szerint

„a távozások mögötti konfliktus nem anyagi természetű volt”.

Ma Lakner Zoltán legújabb Facebook-bejegyzése nyomán az Index is megkereste Rózsa Pétert a Telegráf Kiadó Kft. tartozásai ügyében, de a főszerkesztő azt mondta:

pénzügyekről ő nem nyilatkozhat, az a kiadó vezetésének kompetenciája.

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Megint nagyon csúnyán kikapott az RTL Klub a TV2-től

A nézettségi adatok alapján a múlt héten is folytatódott a főműsoridőben az év többi részében amúgy piacvezető RTL Klub több hete tartó gyengélkedése. A múlt héten mindössze 2 műsorral tudott bekerülni a csatorna a hét legnézettebb tíz tévéműsora közé, heti közönségaránya pedig nagyjából fele akkora volt mint a TV2-é.