fbpx
168 Óra

A bíróság befogadta a 168 Óra kiadója elleni felszámolási eljárásra vonatkozó kérelmet, de a vállalat azóta sem fizette ki volt főszerkesztő-helyettesét

Lakner Zoltán volt főszerkesztő-helyettes elmondása szerint még csak kifogást sem emelt az ellene kezdeményezett bírósági eljárás miatt a médiavállalat, sőt a kiadó a Fővárosi Törvényszékkel sem kommunikált. Ha nem történik valamilyen fordulat, a hetilap komoly bajba kerülhet. A kiadó nem válaszol a sajtómegkeresésekre sem.

Tavaly októberben a főszerkesztővel, Tóth Ákossal (a 8. kerületi Józsefváros Újság későbbi átmeneti főszerkesztőjével) egyszerre távozott Lakner Zoltán a 168 Óra című hetilaptól, ahol Lakner főszerkesztő-helyettesként dolgozott a megelőző időszakban. Több mint egy hónappal a felmondást követően a Media1 beszámolt arról is, amikor Lakner nyilvánosan kilátásba helyezte, hogy a hetilap kiadója, a Brit Media Kft.-hez tartozó Telegráf Kiadó Kft. ellen felszámolási eljárást indít, mivel

a kft. nem fizette ki a Lakner által kezdeményezett felmondást megelőzően felgyülemlő, elmaradt több mint 3 havi bérét, emellett megírtuk azt is, hogy több végrehajtás is zajlott a médiavállalatnál, mivel több külsős munkatárs honoráriumával is tartozik a 168 Óra.

Miután a cég ezt követően sem rendezte tartozását, Lakner Zoltán cselekedett is, és ténylegesen is kezdeményezte a hetilap kiadója elleni felszámolási eljárás megindítását a bíróságon.

Lakner Zoltán távozása óta néhány nap híján immáron 4 hónap telt el, de a volt főszerkesztő-helyettes ma (hétfőn) a Facebookon arról számolt be, hogy nem hogy még mindig nem jutott hozzá a hónapokkal ezelőtti fizetéséhez, egykori munkahelye még a bíróság felszólító levelére sem reagált, nem kommunikál tehát a bírósággal sem.

„Mint arról korábban írtam, volt munkahelyem, a 168 Órát kiadó, a Brit Média Kft. tulajdonában álló Telegráf Kft. több mint negyedévi munkabéremet nem fizette ki. A tartozás még akkor kezdett halmozódni, amikor ott dolgoztam, 2019 októbere előtt. Távozásom óta pár nap híján négy hónap telt el. A kifizetésre vonatkozó többszöri – ily módon többször be nem tartott – szóbeli ígéretek után, valamint azt követően, hogy a kilépő papírjaim között olyat is találtam, amelynek aláírásával el kellett volna ismernem, hogy átvettem egy olyan részösszeget, amit nem fizettek ki (ezt nem írtam alá), a cég beszüntette a kommunikációt az ügyvédemmel, és konzekvensen nem fizeti ki a munkabért.

Mindeközben, mint az a nyilvánosságban korábban szintén napvilágot látott, nem nekem egyedül vannak pénzügyi követeléseim a Telegráf Kft.-vel szemben.

A saját ügyemben felszámolási eljárást kezdeményeztem a Telegráf Kft. ellen, ami egyúttal arra is vall, hogy már addigra egy meglehetősen hosszú várakozási idő telt el a nemfizetéssel. A cég a tucatnyi hivatalos ügyvédi megkeresésnek, fizetési felszólításoknak nem tett eleget, nem is válaszolt rájuk.

A Fővárosi Törvényszék még tavaly novemberben befogadta a felszámolási eljárás kezdeményezésére irányuló kérelmet, majd pedig fel is szólította a Telegráf Kft.-t a fizetőképesség igazolására. A cég ennek kapcsán kifogást nem emelt. Viszont, a változatosság kedvéért most már nem csak az én jogi képviselőmnek, hanem a bíróságnak sem válaszol”

– olvasható Lakner Zoltán pár órával ezelőtt közzétett legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

A Telegráf Kiadó Kft. vezetése hallgat

A Telegráf Kiadó Kft. felszámolását a céginformációs rendszer és a cégközlöny alapján a bíróság egyébként ténylegesen (egyelőre) még nem rendelte el, de ha igaz, hogy a kiadó nem emelt kifogást a bírósági megkeresés nyomán, és nem reagált a Fővárosi Törvényszék levelére, akkor hamarosan ez is bekövetkezhet.

Tavaly októberben egyébként a Media1 megkereste a Telegráf Kiadót azzal a kérdéssel, tervezik-e, hogy a felszámolási eljárás lehetősége miatt kifizetik Lakner Zoltán elmaradt bérét, illetve a többi munkatárs elmaradt jussát, de azóta sem válaszoltak az e-mailünkre.  Tavaly szeptemberben egyébként Rózsa Péter, aki időközben főszerkesztőként átvette a lap irányítását, azt nyilatkozta a Media1-nek,

„nem tart attól, hogy anyagi gondokkal szembesül majd a kiadónál”,

állította továbbá, tudomása szerint

„a távozások mögötti konfliktus nem anyagi természetű volt”.

Ma Lakner Zoltán legújabb Facebook-bejegyzése nyomán az Index is megkereste Rózsa Pétert a Telegráf Kiadó Kft. tartozásai ügyében, de a főszerkesztő azt mondta:

pénzügyekről ő nem nyilatkozhat, az a kiadó vezetésének kompetenciája.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások