Pesti Hírlap 0. szám

Jön a Pesti Hírlap, most már tényleg

Elhárultak a Pesti Hírlap rendszeressé válása elöli akadályok. Jövő héten csütörtökön utcára kerül a lap, és onnantól fogva rendszeresen így is lesz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 értesülése szerint január 30-ra, jövő hét csütörtökre halasztották el a Pesti Hírlap című új ingyenes napilap idei első lapszámának megjelenését, ezt Kerényi György, a főszerkesztő is megerősítette portálunknak.

A terv az, hogy az új napilap jövő csütörtöktől kezdve minden munkanapon délutánonként ott lesz Budapest kiemelt közterületein, ott rikkancsok terjesztik majd. Ehhez a fővárostól a szükséges engedélyeket megszerezték.

Az új Pesti Hírlap – melynek tulajdonosa Milkovics Pál üzletember – tavaly decemberben egyszer már megjelent. Úgy volt (ezt az első lapban is megígérték), hogy az idei első szám január 13-án jelenik meg, de akkor különböző okok miatt a megjelenés elhalasztásáról döntött a kiadó.

A Pesti Hírlap nyomdában
A Pesti Hírlap tavalyi első és eddigi egyetlen utcára került lapszáma a nyomdában

Kerényi György pénteken délelőtt telefonon azt nyilatkozta a Media1-nek, mostanra elhárultak az akadályok az elől, hogy a lap rendszeresen is Budapest utcáira kerüljön.

További médiával kapcsolatos hírek, cikkek olvashatók a Media1-en. A Pesti Hírlapról szóló korábbi írásankat ide kattintva találják.

Borító:  A Pesti Hírlap 1., 2019 decemberében megjelent lapszáma a nyomdában.

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságainak tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!