fbpx
A Pesti Hírlap nyomdában

Belelapoztunk az új Pesti Hírlap első számába

A múltkori engedélyeztetési problémák után ezekben a percekben érkezik Budapest több frekventált pontjára a Kerényi György főszerkesztésében készülő ingyenes napilap első száma. A Media1 máris belenézett.

Ma, szerdán, nem sokkal 16 óra után – a Media1 erről szóló hétfői értesülésének megfelelően – megkezdődött Budapesten a Pesti Hírlap című új ingyenes napilap terjesztése.

Ez az a sajtótermék, amelynek megjelenését legutóbb még a múlt hétre tervezte a kiadó, de a főváros addigra nem adta meg a rikkancsos terjesztéshez szükséges közterület-használati engedélyt, így akkor a megjelenés végül meghiúsult: előző nap le kellett mondaniuk a nyomdát és a rikkancsos terjesztőket.  A városházán egyelőre csak nem hivatalos, név nélküli források adtak tájékoztatást adtak arról, miért nem kerülhetett utcára a lap a múlt héten, a főjegyző ugyanis későbbre ígért tájékoztatást, illetve választ a Media1 az üggyel kapcsolatos több mint egy tucatnyi kérdésére.

A Pesti Hírlap nyomdai munkálatairól a Media1 Facebook-oldalán már közzétettünk néhány fotót.

Mutatjuk az újság borítóját is.

Pesti Hírlap, 1. évfolyam, 1. szám
Pesti Hírlap, 1. évfolyam, 1. szám

Frekventált helyeken érhető el

A Pesti Hírlapot sárga, illetve kék dzsekis emberek terjesztik Budapesten. Olyan frekventált helyeken mint a Déli, a Nyugati és a Keleti pályaudvar, a Blaha Lujza tér, a Deák tér, az Örs vezér tere, a Fővám tér, az Astoria, a Corvin negyed, a Móricz Zsigmond körtér, a Deák Ferenc tér, de tudomásunk szerint terjesztik a KÖKI Terminál bevásárlóközpontban is, mely egyébként hirdet is a lapban.

A Media1 próbálta megtudakolni a pontos terjesztési példányszámot is. Forrásainktól annyit tudtunk meg, hogy 50 és 100 ezer példányszám közötti értékről van szó, de ennél több ezzel kapcsolatban egyelőre nem ismert.

A lapban a kultúra, közélet, technológia, tudomány rovatok mellett rejtvény, recept, illetve különböző szolgáltatói tartalmak is találhatók. Interjú olvasható Básti Julival és Pokorni Zoltán fideszes polgármesterrel is. (A Pokorni-interjú már a múlt péntekre tervezett lapszámban is szerepelt volna.) Van a Pesti Hírlapban kormánykritika is, például szó esik a Mága Zoltánnak juttatott pénzekről, vagy a tegnap elfogadott szájkosár törvényről. Bemutatnak egy lakókocsis XVI. kerületi nyomortanyát is, valamint interjú olvasható Demeter Szilárddal, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójával is a kultúra körüli háborúról. A lapban olvashatunk az új 5G technológia adta előnyökről is.

A szerzők között találjuk a 168 Óra volt főszerkesztő-helyettesét, Lakner Zoltán politológust, valamint Szentpéteri Nagy Richard politikai elemzőt, a Klubrádió alkotmányjogi kérdésekkel foglakozó műsorának műsorvezetőjét is.

Bencsik András is köszöntötte az új Pesti Hírlapot

A főszerkesztő, Kerényi György beköszöntőjében azt írta, egy jól szerkesztett, független lapot szeretne készíteni.

A Pesti Hírlapban a legnagyobb meglepetés talán az, hogy Bencsik András, a kormánypárti Demokrata főszerkesztője is köszönti benne a lap első számának olvasóit.

Bencsik András is köszönti a Pesti Hírlap olvasóit
Bencsik András is köszönti a Pesti Hírlap olvasóit

A Pesti Hírlap kiadója a Global Post Hun Kft. Az első lapszámban egyébként már voltak hirdetések is, így például az egész lap egy hatalmas sörreklámmal indul a 2. oldalán. A Pesti Hírlap 28+4 oldalas terjedelemben került a főváros utcáira.

Januárig kell várni a következő lapszámra

Az új lap tulajdonosa Milkovics Pál üzletember, akinek elképzelése szerint a lap jövő január 13-tól rendszeressé válik. A lapot akkor is ingyenesen fogják terjeszteni, abban a reményben, hogy hirdetési bevételekből el tudja tartani magát a sajtótermék. Hogy ez sikerül-e, persze még a jövő zenéje. A kiadó nyilvánvalóan nincsen könnyű helyzetben a mai torz reklámpiaci körülmények között.

A Pesti Hírlap a maihoz hasonlóan mindig délutánonként jelenik majd meg. Ehhez azonban a fővárostól még a rendszeres rikkancsos terjesztéshez tovább engedélyekre is szüksége lesz a kft.-nek.

A Pesti Hírlap hátteréről valamennyi korábbi cikkünk elérhető ide kattintva. További sajtópiaci hírek olvashatók a Media1 sajtó rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások