A Pesti Hírlap nyomdában

Belelapoztunk az új Pesti Hírlap első számába

A múltkori engedélyeztetési problémák után ezekben a percekben érkezik Budapest több frekventált pontjára a Kerényi György főszerkesztésében készülő ingyenes napilap első száma. A Media1 máris belenézett.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ma, szerdán, nem sokkal 16 óra után – a Media1 erről szóló hétfői értesülésének megfelelően – megkezdődött Budapesten a Pesti Hírlap című új ingyenes napilap terjesztése.

Ez az a sajtótermék, amelynek megjelenését legutóbb még a múlt hétre tervezte a kiadó, de a főváros addigra nem adta meg a rikkancsos terjesztéshez szükséges közterület-használati engedélyt, így akkor a megjelenés végül meghiúsult: előző nap le kellett mondaniuk a nyomdát és a rikkancsos terjesztőket.  A városházán egyelőre csak nem hivatalos, név nélküli források adtak tájékoztatást adtak arról, miért nem kerülhetett utcára a lap a múlt héten, a főjegyző ugyanis későbbre ígért tájékoztatást, illetve választ a Media1 az üggyel kapcsolatos több mint egy tucatnyi kérdésére.

A Pesti Hírlap nyomdai munkálatairól a Media1 Facebook-oldalán már közzétettünk néhány fotót.

Mutatjuk az újság borítóját is.

Pesti Hírlap, 1. évfolyam, 1. szám
Pesti Hírlap, 1. évfolyam, 1. szám

Frekventált helyeken érhető el

A Pesti Hírlapot sárga, illetve kék dzsekis emberek terjesztik Budapesten. Olyan frekventált helyeken mint a Déli, a Nyugati és a Keleti pályaudvar, a Blaha Lujza tér, a Deák tér, az Örs vezér tere, a Fővám tér, az Astoria, a Corvin negyed, a Móricz Zsigmond körtér, a Deák Ferenc tér, de tudomásunk szerint terjesztik a KÖKI Terminál bevásárlóközpontban is, mely egyébként hirdet is a lapban.

A Media1 próbálta megtudakolni a pontos terjesztési példányszámot is. Forrásainktól annyit tudtunk meg, hogy 50 és 100 ezer példányszám közötti értékről van szó, de ennél több ezzel kapcsolatban egyelőre nem ismert.

A lapban a kultúra, közélet, technológia, tudomány rovatok mellett rejtvény, recept, illetve különböző szolgáltatói tartalmak is találhatók. Interjú olvasható Básti Julival és Pokorni Zoltán fideszes polgármesterrel is. (A Pokorni-interjú már a múlt péntekre tervezett lapszámban is szerepelt volna.) Van a Pesti Hírlapban kormánykritika is, például szó esik a Mága Zoltánnak juttatott pénzekről, vagy a tegnap elfogadott szájkosár törvényről. Bemutatnak egy lakókocsis XVI. kerületi nyomortanyát is, valamint interjú olvasható Demeter Szilárddal, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójával is a kultúra körüli háborúról. A lapban olvashatunk az új 5G technológia adta előnyökről is.

A szerzők között találjuk a 168 Óra volt főszerkesztő-helyettesét, Lakner Zoltán politológust, valamint Szentpéteri Nagy Richard politikai elemzőt, a Klubrádió alkotmányjogi kérdésekkel foglakozó műsorának műsorvezetőjét is.

Bencsik András is köszöntötte az új Pesti Hírlapot

A főszerkesztő, Kerényi György beköszöntőjében azt írta, egy jól szerkesztett, független lapot szeretne készíteni.

A Pesti Hírlapban a legnagyobb meglepetés talán az, hogy Bencsik András, a kormánypárti Demokrata főszerkesztője is köszönti benne a lap első számának olvasóit.

Bencsik András is köszönti a Pesti Hírlap olvasóit
Bencsik András is köszönti a Pesti Hírlap olvasóit

A Pesti Hírlap kiadója a Global Post Hun Kft. Az első lapszámban egyébként már voltak hirdetések is, így például az egész lap egy hatalmas sörreklámmal indul a 2. oldalán. A Pesti Hírlap 28+4 oldalas terjedelemben került a főváros utcáira.

Januárig kell várni a következő lapszámra

Az új lap tulajdonosa Milkovics Pál üzletember, akinek elképzelése szerint a lap jövő január 13-tól rendszeressé válik. A lapot akkor is ingyenesen fogják terjeszteni, abban a reményben, hogy hirdetési bevételekből el tudja tartani magát a sajtótermék. Hogy ez sikerül-e, persze még a jövő zenéje. A kiadó nyilvánvalóan nincsen könnyű helyzetben a mai torz reklámpiaci körülmények között.

A Pesti Hírlap a maihoz hasonlóan mindig délutánonként jelenik majd meg. Ehhez azonban a fővárostól még a rendszeres rikkancsos terjesztéshez tovább engedélyekre is szüksége lesz a kft.-nek.

A Pesti Hírlap hátteréről valamennyi korábbi cikkünk elérhető ide kattintva. További sajtópiaci hírek olvashatók a Media1 sajtó rovatában.

Szóljon hozzá!

koronavírus, maszk, covid-19

Kizökkentette a rutinból a karantén a kommunikációs szakmát

Jól vették a járvány kommunikációs kihívásait a magyar vállalatok a kommunikációs szakma megítélése szerint. A szakemberek úgy látják: a járvány „érdekes és újszerű” feladatokat hozott, hatékonyabb, kreatívabb lett a vállalati kommunikáció ebben az időszakban. Nyilvánvalóvá vált emellett, hogy a belső kommunikációt nem lehet elhanyagolni – derül ki az Uniomedia kommunikációs ügynökség és a Media1 hírportál közös kutatásából.