168 Óra

Felszámolási eljárás a 168 Óra kiadója ellen

Lakner Zoltán, a volt főszerkesztő-helyettes elindította a Telegráf Kft., a 168 Óra kiadója elleni eljárást.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Facebookon jelentette be Lakner Zoltán politológus, a 168 Óra szeptember végén távozó főszerkesztő-helyettese, hogy korábbi figyelmeztetésének megfelelően ügyvédje beadta a Telegráf Kft. elleni felszámolási eljárást. Lakner azzal indokolta a döntését, hogy a kiadóvállalat már bő negyedévi elmaradt bérével tartozik neki.

Lakner hozzátette, hogy többször figyelmeztető levelet is küldött a Brit Media érdekeltségében lévő Telegráf Kft.-nek: összesen 15 ügyvédi levelet küldtek, de mindegyik megválaszolatlanul maradt.

A 168 Óra volt főszerkesztő-helyettese már több mint egy hónapja nem dolgozik a lapnál, ez alatt sem fizették ki az elmaradt fizetését.

„A tartozás még akkor kezdett halmozódni, amikor nem tudtam, hogy távozni fogok a laptól, és amikor még az előző ügyvezető volt hivatalban a kiadónál. Ezzel együtt nem a pénz miatt mondtam fel – bár ma már hibának tartom, hogy munkavállalóként nem léptem fel hivatalos formában a helyzet ellen – , hanem Tóth Ákos korábbi főszerkesztő menesztése miatt, szakmai és erkölcsi okokból” – tett hozzá Lakner Zoltán.

Lakner hozzátette, azért hozza nyilvánosságra, mi folyik a 168 Óránál, hogy ilyesminek mások már ne válhassanak áldozatává a cégnél.

A Media1 információi szerint egyébként több végrehajtási eljárás is folyik a Telegráf Kft. ellen. Az egyik újságíró, akinek szintén tartozik a cég, elárulta a Media1-nek, hogy esetében a végrehajtás sikerrel ért véget, de még így is ragadt bent pénze, ezért újabb végrehajtási eljárás várható.

A végrehajtó mellett azonban immáron felszámolóbiztos kirendelésére is sor kerülhet, ha Lakner Zoltán beadványát elfogadja a bíróság.

További sajtópiaci hírek olvashatók a Media1 folyamatosan frissülő sajtó rovatában.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!