Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában

Összevissza beszélnek Bochkor Gábor rádiós jövőjéről

Egyre ellentmondásosabb információk érkeznek arról, merre folytatja tovább rádiós karrierjét a tavaly elnémított Music FM Önindítójának volt műsorvezetője. A napokban újabb verzió látott napvilágot, amit sokan máris kész tényként kezelnek, pedig a leírtak még közel sem tűnnek biztosnak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az egyetlen országos kereskedelmi rádiót, a Retro Rádiót is tulajdonló fideszes médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, a KESMA bulvárlapja, a Bors a hétvégén bedobott egy pletykát arról, hogy a Médiatanács által tavaly elnémított Music FM volt műsorvezetője, Bochkor Gábor a lap információi szerint „a Sláger FM csapatát fogja erősíteni”, illetve már rögtön arról is írt a lap, hogy ő lenne Jáksó László műsorvezetőtársa, és ezzel a Sláger Reggel lehet a leghallgatottabb rádió. A pletyka azon nyomban körbe is ment a fél hazai sajtóban, olyan címekkel mint például „visszatér Bochkor Gábor”.

A Bors „Bochkor Gábor visszaveszi a trónt Balázséktól” címmel közölte a meglehetősen Sebestyén Balázs ellenes stílusban elkészített írást, az írás címével azt a látszatot keltve a Bochkor-rajongókban, tényleg lehet várni Bochkor visszatérésére. A cikkben azonban egyáltalán nem szólal meg Bochkor, és a rádió részéről is csak egy kétértelmű nyilatkozatot idéznek Jáksó Lászlótól, a rádió kreatív igazgatójától, aki épp pár napja, január 6-án vette át a Sláger Reggel műsorvezetését Abaházi Csabáéktól.

Jáksó László, a sláger Reggel műsorvezetője
Jáksó László, a Sláger Reggel műsorvezetője. Fotó: Sláger FM

Jáksó a Borsnak olyanokat mondott, hogy gyakran szokott beszélgetni mostanában Bochkor Gáborral, szívesen dolgozna is vele, sőt szerinte a Sláger FM tárt karokkal fogadná. Jáksó azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a bulvárlap információját az állítólagos leendő műsorvezetőtársról.

„Az elmúlt fél évben nagyon sokszor beszéltem Gáborral, és talán az ő nevében is mondhatom, hogy kifejezetten kedveljük egymást. Az ország egyik legtehetségesebb rádiósának tartom Boros Lajos mellett, ellentétben Sebestyén Balázsékkal. Nagyjából 30 évvel ezelőtt a Cappuccinóban is vezettünk egyszer közösen műsort, és már akkor is nagyon jól tudtunk együttműködni. Szerintem ez most sem lenne másképp, én bármikor szívesen dolgoznék vele, és szerintem a Sláger FM is tárt karokkal várná. Azt azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy Bochkor a csatornával tárgyalna”.

Korábban a Sláger FM tulajdonosa nem éppen lelkesen nyilatkozott Bochkor Gáborról

A Bochkor Gáborral kapcsolatos nyilatkozat azonban ellentmond egy másik, igaz, még tavaly februári nyilatkozattal, amit Radu Morar, a Sláger FM tulajdonosa nyilatkozott tavaly a Blikknek. A rádió tulajdonosa azt mondta akkor, azért nem tárgyalnak Bochkorral, mert visszalépés lenne hallgatottság szempontjából Bochkor, mert az Önindítónak Radu Morar szavai szerint kisebb volt a hallgatottsága mint a Sláger FM reggeli műsorának. Szó szerint a következők jelentek meg Morartól idézve:

„A Sláger FM számára visszalépés lenne reggelre átigazolni Bochkorékat, hiszen a korábbi frekvencián is hallgatottabb volt a Sláger Reggel, mint az Önindító, ráadásul most már kétszer akkora frekvencián kétszer annyi hallgatót érünk el, így biztos vagyok benne, hogy a reggeli műsorunk továbbra is a leghallgatottabbak között lesz.”

A Story magazin korábban a Retro Rádióval hozta össze Bochkort

Később, már a nyáron a Story magazin azt írta, hogy a Retro Rádióval tárgyal Bochkor.

Amikor tavaly augusztusban mobiltelefonján felhívtuk Bochkort, ő nem fogadta a hívást, később azonban az ATV-n futó #Bochkor című műsorában azt mondta, ő elsősorban YouTube-on tudja elképzelni karrierje folytatását, ezzel lényegében megcáfolva a Story magazin cikkét, ami a Retro Rádióra vonatkozott.

Megkerestük a Sláger FM vezérigazgatóját

A Media1 még a Bors most hétvégi cikkét követően megkereste Ürge Dezsőt, a Sláger FM vezérigazgatóját, akitől azt kérdeztük, most akkor igaz-e, ami a hétvégén a KESMA lapjában megjelent, hiszen ez ellentmond Radu Morar korábbi nyilatkozatának is, ezért nekünk úgy tűnik, esetleg csak a KESMA próbálja kellemetlen helyzetbe hozni a Sláger FM-et, de Ürge Dezső azt mondta, nem kíván nyilatkozni, és csak a Jáksó László által a Borsnak adott, hétvégén közölt nyilatkozatot küldte el nekünk.

Ürge Dezső, a Sláger FM vezérigazgatója
Ürge Dezső, a Sláger FM vezérigazgatója nem kívánt semmit sem hozzátenni Jáksó László szavaihoz

Felhívtuk Bochkor Gábort is, de hiába

A Media1 természetesen megpróbálta felhívni Bochkor Gábort is, de ő ezúttal sem fogadta hívásunkat. Ismerősei azt mondták, Bochkor hiába készít jelenleg is bulvár témájú tévéműsort, igyekszik kerülni, hogy személyét illetően újságírók kérdéseire kelljen válaszolnia.

Bochkor Gábor a Music FM Önindító című műsorának utolsó adása közben. Fotó: Facebook Live
Bochkor Gábor a Music FM Önindító című műsorának utolsó adása közben. Fotó: Facebook Live

Mivel ezek szerint sem Bochkor Gábor, sem a Sláger FM vezérigazgatója nem nyilatkozik, Jáksó László, a kreatív igazgató pedig egyelőre csak kétértelmű nyilatkozatot tett, így egyelőre marad a sok ellentmondó sajtócikk, és a találgatás Bochkort illetően. Előbb-utóbb azonban kiderül, a mostani pletykának ezúttal volt-e alapja, és Bochkor Gábort is viszontlátjuk-e a Jáksó Lászlót egy franciaágyon magányosan ábrázoló plakáton, vagy marad a Sláger Reggel jelenlegi koncepciója, melynek lényege, hogy Jáksó tematikus adásokat készít, egyedül és alkalmi stúdióvendégeket hívnak, Bochkor pedig tényleg inkább a YouTube felé fordul, ahogyan azt rebesgette a #Bochkor című műsorban tavaly, amikor a Story a KESMA-s Retro Rádióval hozta össze.

Eközben Jáksó és Balázs szájkaratézik egymással

A napokban eközben kitört egy egyelőre teljesen értelmetlennek, de előre megtervezettnek tűnő szájkarate (nyilatkozatháború) kezdődött Sebestyén Balázs és Jáksó László között arról, kinek jobb, eredetibb a reggeli műsora.

A sort Jáksó kezdte, mintha csak megmondta volna neki egy píáros, próbálja meg a figyelmet valamilyen botránnyal magára irányítani: Balázsékról azt mondta, eljárt felettük az idő. Később Balázs visszaválaszolt, erre pedig Jáksó.

Borító: Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!