fbpx
Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában

Összevissza beszélnek Bochkor Gábor rádiós jövőjéről

Egyre ellentmondásosabb információk érkeznek arról, merre folytatja tovább rádiós karrierjét a tavaly elnémított Music FM Önindítójának volt műsorvezetője. A napokban újabb verzió látott napvilágot, amit sokan máris kész tényként kezelnek, pedig a leírtak még közel sem tűnnek biztosnak.

Az egyetlen országos kereskedelmi rádiót, a Retro Rádiót is tulajdonló fideszes médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, a KESMA bulvárlapja, a Bors a hétvégén bedobott egy pletykát arról, hogy a Médiatanács által tavaly elnémított Music FM volt műsorvezetője, Bochkor Gábor a lap információi szerint „a Sláger FM csapatát fogja erősíteni”, illetve már rögtön arról is írt a lap, hogy ő lenne Jáksó László műsorvezetőtársa, és ezzel a Sláger Reggel lehet a leghallgatottabb rádió. A pletyka azon nyomban körbe is ment a fél hazai sajtóban, olyan címekkel mint például „visszatér Bochkor Gábor”.

A Bors „Bochkor Gábor visszaveszi a trónt Balázséktól” címmel közölte a meglehetősen Sebestyén Balázs ellenes stílusban elkészített írást, az írás címével azt a látszatot keltve a Bochkor-rajongókban, tényleg lehet várni Bochkor visszatérésére. A cikkben azonban egyáltalán nem szólal meg Bochkor, és a rádió részéről is csak egy kétértelmű nyilatkozatot idéznek Jáksó Lászlótól, a rádió kreatív igazgatójától, aki épp pár napja, január 6-án vette át a Sláger Reggel műsorvezetését Abaházi Csabáéktól.

Jáksó László, a sláger Reggel műsorvezetője
Jáksó László, a Sláger Reggel műsorvezetője. Fotó: Sláger FM

Jáksó a Borsnak olyanokat mondott, hogy gyakran szokott beszélgetni mostanában Bochkor Gáborral, szívesen dolgozna is vele, sőt szerinte a Sláger FM tárt karokkal fogadná. Jáksó azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a bulvárlap információját az állítólagos leendő műsorvezetőtársról.

„Az elmúlt fél évben nagyon sokszor beszéltem Gáborral, és talán az ő nevében is mondhatom, hogy kifejezetten kedveljük egymást. Az ország egyik legtehetségesebb rádiósának tartom Boros Lajos mellett, ellentétben Sebestyén Balázsékkal. Nagyjából 30 évvel ezelőtt a Cappuccinóban is vezettünk egyszer közösen műsort, és már akkor is nagyon jól tudtunk együttműködni. Szerintem ez most sem lenne másképp, én bármikor szívesen dolgoznék vele, és szerintem a Sláger FM is tárt karokkal várná. Azt azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy Bochkor a csatornával tárgyalna”.

Korábban a Sláger FM tulajdonosa nem éppen lelkesen nyilatkozott Bochkor Gáborról

A Bochkor Gáborral kapcsolatos nyilatkozat azonban ellentmond egy másik, igaz, még tavaly februári nyilatkozattal, amit Radu Morar, a Sláger FM tulajdonosa nyilatkozott tavaly a Blikknek. A rádió tulajdonosa azt mondta akkor, azért nem tárgyalnak Bochkorral, mert visszalépés lenne hallgatottság szempontjából Bochkor, mert az Önindítónak Radu Morar szavai szerint kisebb volt a hallgatottsága mint a Sláger FM reggeli műsorának. Szó szerint a következők jelentek meg Morartól idézve:

„A Sláger FM számára visszalépés lenne reggelre átigazolni Bochkorékat, hiszen a korábbi frekvencián is hallgatottabb volt a Sláger Reggel, mint az Önindító, ráadásul most már kétszer akkora frekvencián kétszer annyi hallgatót érünk el, így biztos vagyok benne, hogy a reggeli műsorunk továbbra is a leghallgatottabbak között lesz.”

A Story magazin korábban a Retro Rádióval hozta össze Bochkort

Később, már a nyáron a Story magazin azt írta, hogy a Retro Rádióval tárgyal Bochkor.

Amikor tavaly augusztusban mobiltelefonján felhívtuk Bochkort, ő nem fogadta a hívást, később azonban az ATV-n futó #Bochkor című műsorában azt mondta, ő elsősorban YouTube-on tudja elképzelni karrierje folytatását, ezzel lényegében megcáfolva a Story magazin cikkét, ami a Retro Rádióra vonatkozott.

Megkerestük a Sláger FM vezérigazgatóját

A Media1 még a Bors most hétvégi cikkét követően megkereste Ürge Dezsőt, a Sláger FM vezérigazgatóját, akitől azt kérdeztük, most akkor igaz-e, ami a hétvégén a KESMA lapjában megjelent, hiszen ez ellentmond Radu Morar korábbi nyilatkozatának is, ezért nekünk úgy tűnik, esetleg csak a KESMA próbálja kellemetlen helyzetbe hozni a Sláger FM-et, de Ürge Dezső azt mondta, nem kíván nyilatkozni, és csak a Jáksó László által a Borsnak adott, hétvégén közölt nyilatkozatot küldte el nekünk.

Ürge Dezső, a Sláger FM vezérigazgatója
Ürge Dezső, a Sláger FM vezérigazgatója nem kívánt semmit sem hozzátenni Jáksó László szavaihoz

Felhívtuk Bochkor Gábort is, de hiába

A Media1 természetesen megpróbálta felhívni Bochkor Gábort is, de ő ezúttal sem fogadta hívásunkat. Ismerősei azt mondták, Bochkor hiába készít jelenleg is bulvár témájú tévéműsort, igyekszik kerülni, hogy személyét illetően újságírók kérdéseire kelljen válaszolnia.

Bochkor Gábor a Music FM Önindító című műsorának utolsó adása közben. Fotó: Facebook Live
Bochkor Gábor a Music FM Önindító című műsorának utolsó adása közben. Fotó: Facebook Live

Mivel ezek szerint sem Bochkor Gábor, sem a Sláger FM vezérigazgatója nem nyilatkozik, Jáksó László, a kreatív igazgató pedig egyelőre csak kétértelmű nyilatkozatot tett, így egyelőre marad a sok ellentmondó sajtócikk, és a találgatás Bochkort illetően. Előbb-utóbb azonban kiderül, a mostani pletykának ezúttal volt-e alapja, és Bochkor Gábort is viszontlátjuk-e a Jáksó Lászlót egy franciaágyon magányosan ábrázoló plakáton, vagy marad a Sláger Reggel jelenlegi koncepciója, melynek lényege, hogy Jáksó tematikus adásokat készít, egyedül és alkalmi stúdióvendégeket hívnak, Bochkor pedig tényleg inkább a YouTube felé fordul, ahogyan azt rebesgette a #Bochkor című műsorban tavaly, amikor a Story a KESMA-s Retro Rádióval hozta össze.

Eközben Jáksó és Balázs szájkaratézik egymással

A napokban eközben kitört egy egyelőre teljesen értelmetlennek, de előre megtervezettnek tűnő szájkarate (nyilatkozatháború) kezdődött Sebestyén Balázs és Jáksó László között arról, kinek jobb, eredetibb a reggeli műsora.

A sort Jáksó kezdte, mintha csak megmondta volna neki egy píáros, próbálja meg a figyelmet valamilyen botránnyal magára irányítani: Balázsékról azt mondta, eljárt felettük az idő. Később Balázs visszaválaszolt, erre pedig Jáksó.

Borító: Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások