fbpx
Media1 podcast és rádióműsor

Ez történt a Media1 első adásában

Itt visszahallgatható a Media1-rádióműsor és podcast teljes, 2020. január 6-i adása, melynek vendége volt Palocsay Géza médiaszakember, telefonon kapcsoltuk Polyák Gábor médiajogászt és Virágh Mártont, a GameStar kiadójának ügyvezetőjét.

A Media1 (a Spirit FM budapesti 87,6 MHz-es frekvenciáján is sugárzott) új rádióműsorának első, január 6-i adásában Szalay Dániel stúdióvendége volt a tavaly novemberben már harmadik alkalommal az év legmeghatározóbb digitális szakembere címet elnyerő Palocsay Géza, a Jófogás.hu, a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu oldalakat működtető, sőt már egy újságosoknál is megjelenő nyomtatott autós lappal is rendelkező Adevinta Classified Media Hungary (korábbi nevén Schibsted) ügyvezetője. Palocsay Gézával a 2019-es és 2020-as, várható fontos médiatrendekről beszélgettünk, de szóba került egy fontos e-kereskedelmi fejlemény, az eMag és az Extreme Digital webáruházak fúziója is.

Palocsay Géza, az Adevinta vezetője (balra) és Szalay Dániel, a Media1 műsorvezetője jobbra
Palocsay Géza, az Adevinta vezetője (balra) és Szalay Dániel, a Media1 műsorvezetője jobbra

A Media1-műsor első felét egyébként azzal a gamer-rajongók számára mindenképpen szomorú, nem sokkal a műsor előtt napvilágot látott hírrel kezdtük, hogy a Playboy és a PC Guru mellett megszűnt a GameStar nyomtatott kiadása: telefonon kérdezte a Media1 rádióműsor Virágh Mártont, a PC World és a Computerworld mellett mostanáig a GameStar című lapot is kiadó, valamint e termékek online kiadásit működtető Project029 Kft. ügyvezető igazgatóját arról, szerinte mi vezethetett ide, és miért pont most, ezzel a különös időzítéssel alakult így a GameStar sorsa, hiszen ráadásul a konkurens PC Guru is mostanában szűnt meg, és ezzel nyomtatott játéklap nélkül maradt Magyarország. A Media1-műsorban ezenkívül telefonon kapcsoltuk dr. Polyák Gábor egyetemi docenst, médiajogászt, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítóját, akivel a sajtószabadság helyzetének alakulásáról és a médiaszabadsággal kapcsolatos problémák miatti európai uniós eljárásokról is beszélgettünk.

A Media1 első műsora, mely 2020.01.06-án volt adásban, az alábbi lejátszón lévő play ikonra kattintva visszahallgatható, valamint podcastként a vipcast.hu-ról letölthető.

Hogy ne maradjon le a Media1 következő adásáról

A következő Media1-adás 2020. január 20-án, 19 órától lesz hallható a spiritfm.hu-n és az FM 87,6 MHz-en Budapesten. Érdemes addig is feliratkozni a vipcast podcastra, ami egyébként elérhető Spotify-on és Apple iTunes-on keresztül is, hiszen a feliratkozók így garantáltan nem maradnak le az adásokról, amik akár le is tölthetők például mp3 lejátszóra, számítógépre, mobiltelefonra. A feliratkozáshoz technikai segítség a vipcast.hu-n található. Érdemes a Media1-Facebook mellett követni (belájkolni) a Vipcast Facebook oldalát is.

A vipcast.hu-n egyébként további, nem kizárólag média témájú podcast-tartalmak is találhatók az elmúlt közel 11 évből, egészen 2009 áprilisától.

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások