fbpx
Várkonyi Balázs, az Edigital vezetője

Mehet az Extreme Digital és az eMAG összeolvadása

Megkapta a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását a fúzió: ezzel Magyarország legnagyobb online kereskedője jöhet létre.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta a magyar Extreme Digital Zrt. (eDigital) és a dél-afrikai Naspers-csoporthoz tartozó eMAG magyarországi leányvállalatának egyesülését, amit még márciusban jelentettek be a felek.

Az Extreme Digital és az eMAG hazai fúziója nyomán a közép-európai régió egyik legnagyobb online kereskedője jön létre, amely a globális szereplőkkel is hatékonyan veheti fel a versenyt. A tranzakció lezárására várhatóan november végéig sor kerül – áll az Extreme Digital és az eMAG közös csütörtöki, a Media1-hez is eljuttatott közleményében.

A GVH jóváhagyása nyomán a magyarországi e-kereskedelmi piac két vezető szereplőjének összeolvadását követően egy új, budapesti központú vállalatot hoznak létre.

Az új vállalat nem csak Magyarország legnagyobb online kereskedője, de az egész közép-európai régió egyik meghatározó szereplője lesz az e-kereskedelmi piacon, nemzetközi terjeszkedése révén pedig a globális szereplőkkel is hatékonyan veheti fel a versenyt.

A közös vállalatban az Extreme Digital alapítói, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula továbbra is vezető tisztségeket töltenek be. A közös vállalatban az Extreme Digital 48 százalékos, az eMAG pedig 52 százalékos részesedést birtokol majd.

„Azáltal, hogy az Extreme Digital egyesíti erőit az eMAG-gal, tovább optimalizálhatja a tevékenységét, és vásárlói számára kedvezőbb árakat, és jobb minőségű szolgáltatásokat kínálhat. Vásárlóink már az idén novemberi Black Friday-en is érzékelni fogják majd a fúzió által biztosított első előnyöket” – mondta el Várkonyi Balázs, az Extreme Digital alapító-ügyvezetője.

Az Extreme Digital évente több mint 1 millió rendelést szolgál ki, összesen 17 magyarországi offline üzletük is van. A romániai székhelyű, de a dél-afrikai Naspers befektető csoporthoz tartozó eMAG a román piac egyik legnagyobb és a magyar online kereskedelem kiemelkedő szereplője. A vállalat forgalmának jelentős részét a Marketplace szolgáltatása adja, amelyen keresztül kisvállalkozók értékesíthetik saját termékeiket.

Borító: Várkonyi Balázs, az Edigital vezetője

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások