PC Guru

27 év után megszűnik a PC Guru nyomtatott kiadása

Online viszont megpróbálják folytatni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

„Egyszer mindig eljön a pillanat, amikor az ember tudja, hogy tovább kell lépni, mert már nem mehet minden úgy, mint korábban. A PC Guruval mi most jutottunk el idáig” – írja a számítógépes játékokkal foglalkozó PC Guru magazin internetes oldalán Böjtös Gábor főszerkesztő abban az írásban, melyben bejelenti, hogy a nyomtatott lap fölött már 10 éve is gyűltek a sötét felhők, de mostanra ez tarthatatlanná vált.

„A csapattal mind imádtuk, mind szeretettel és odafigyeléssel dédelgettük, a legvégsőkig kitartottunk mellette, hiszen már tíz éve gyűltek a sötét fellegek, a nyomtatott sajtót már azóta rendszeresen temetik, de amíg lehetett, friss vért pumpáltunk ereibe, hogy megmaradjon olyannak, amilyen volt.”

A főszerkesztő azt írta, nem akarnak senkire sem ujjal mutogatni, hiszen részben saját magukat is hibásnak tartják, hiszen az utóbbi tíz évben fokozatosan emelni kellett volna a lap árát, mivel „a mindenféle teherrel, sarccal, extra költséggel szinte ellehetetlenítik a nyomtatott sajtót, amelynek eleve nyomdaköltséggel és komoly fenntartási díjjal kell számolnia”.

A PC Guru főszerkesztője felidézte, hogy próbálkoztak a lapot úgy is fenntarthatóbbá tenni, hogy csökkentették az oldalszámot, de ez sem segített, csak minimális tűzoltásra volt jó.

„Sajnáljuk, és mindnyájunk nevében mondhatom, hogy a szívünk szakad meg, és természetesen nagyon-nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki kitartott mellettünk, így előfizetőinknek is a rengeteg bizalomért és támogatásért!”

A PC Guru azt ígéri, hogy most felveszik a kapcsolatot az előfizetőikkel az előfizetések lezárásáról, emellett átcsoportosítva erőforrásaikat a kemény mag és a belsős csapat mindenképpen marad, hogy online ezután is működni tudjanak.

A PC Guru utolsó száma decemberben kerül az újságosokhoz, ehhez három teljes játékot is csatolnak.

Nemrég derült ki, hogy megszűnik a Marquard Mediához tartozó magyar Playboy is. Ők az internetes kiadást sem frissítik majd januártól.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!