PC Guru

27 év után megszűnik a PC Guru nyomtatott kiadása

Online viszont megpróbálják folytatni.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

„Egyszer mindig eljön a pillanat, amikor az ember tudja, hogy tovább kell lépni, mert már nem mehet minden úgy, mint korábban. A PC Guruval mi most jutottunk el idáig” – írja a számítógépes játékokkal foglalkozó PC Guru magazin internetes oldalán Böjtös Gábor főszerkesztő abban az írásban, melyben bejelenti, hogy a nyomtatott lap fölött már 10 éve is gyűltek a sötét felhők, de mostanra ez tarthatatlanná vált.

„A csapattal mind imádtuk, mind szeretettel és odafigyeléssel dédelgettük, a legvégsőkig kitartottunk mellette, hiszen már tíz éve gyűltek a sötét fellegek, a nyomtatott sajtót már azóta rendszeresen temetik, de amíg lehetett, friss vért pumpáltunk ereibe, hogy megmaradjon olyannak, amilyen volt.”

A főszerkesztő azt írta, nem akarnak senkire sem ujjal mutogatni, hiszen részben saját magukat is hibásnak tartják, hiszen az utóbbi tíz évben fokozatosan emelni kellett volna a lap árát, mivel „a mindenféle teherrel, sarccal, extra költséggel szinte ellehetetlenítik a nyomtatott sajtót, amelynek eleve nyomdaköltséggel és komoly fenntartási díjjal kell számolnia”.

A PC Guru főszerkesztője felidézte, hogy próbálkoztak a lapot úgy is fenntarthatóbbá tenni, hogy csökkentették az oldalszámot, de ez sem segített, csak minimális tűzoltásra volt jó.

„Sajnáljuk, és mindnyájunk nevében mondhatom, hogy a szívünk szakad meg, és természetesen nagyon-nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki kitartott mellettünk, így előfizetőinknek is a rengeteg bizalomért és támogatásért!”

A PC Guru azt ígéri, hogy most felveszik a kapcsolatot az előfizetőikkel az előfizetések lezárásáról, emellett átcsoportosítva erőforrásaikat a kemény mag és a belsős csapat mindenképpen marad, hogy online ezután is működni tudjanak.

A PC Guru utolsó száma decemberben kerül az újságosokhoz, ehhez három teljes játékot is csatolnak.

Nemrég derült ki, hogy megszűnik a Marquard Mediához tartozó magyar Playboy is. Ők az internetes kiadást sem frissítik majd januártól.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!