PC Guru

27 év után megszűnik a PC Guru nyomtatott kiadása

Online viszont megpróbálják folytatni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

„Egyszer mindig eljön a pillanat, amikor az ember tudja, hogy tovább kell lépni, mert már nem mehet minden úgy, mint korábban. A PC Guruval mi most jutottunk el idáig” – írja a számítógépes játékokkal foglalkozó PC Guru magazin internetes oldalán Böjtös Gábor főszerkesztő abban az írásban, melyben bejelenti, hogy a nyomtatott lap fölött már 10 éve is gyűltek a sötét felhők, de mostanra ez tarthatatlanná vált.

„A csapattal mind imádtuk, mind szeretettel és odafigyeléssel dédelgettük, a legvégsőkig kitartottunk mellette, hiszen már tíz éve gyűltek a sötét fellegek, a nyomtatott sajtót már azóta rendszeresen temetik, de amíg lehetett, friss vért pumpáltunk ereibe, hogy megmaradjon olyannak, amilyen volt.”

A főszerkesztő azt írta, nem akarnak senkire sem ujjal mutogatni, hiszen részben saját magukat is hibásnak tartják, hiszen az utóbbi tíz évben fokozatosan emelni kellett volna a lap árát, mivel „a mindenféle teherrel, sarccal, extra költséggel szinte ellehetetlenítik a nyomtatott sajtót, amelynek eleve nyomdaköltséggel és komoly fenntartási díjjal kell számolnia”.

A PC Guru főszerkesztője felidézte, hogy próbálkoztak a lapot úgy is fenntarthatóbbá tenni, hogy csökkentették az oldalszámot, de ez sem segített, csak minimális tűzoltásra volt jó.

„Sajnáljuk, és mindnyájunk nevében mondhatom, hogy a szívünk szakad meg, és természetesen nagyon-nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki kitartott mellettünk, így előfizetőinknek is a rengeteg bizalomért és támogatásért!”

A PC Guru azt ígéri, hogy most felveszik a kapcsolatot az előfizetőikkel az előfizetések lezárásáról, emellett átcsoportosítva erőforrásaikat a kemény mag és a belsős csapat mindenképpen marad, hogy online ezután is működni tudjanak.

A PC Guru utolsó száma decemberben kerül az újságosokhoz, ehhez három teljes játékot is csatolnak.

Nemrég derült ki, hogy megszűnik a Marquard Mediához tartozó magyar Playboy is. Ők az internetes kiadást sem frissítik majd januártól.

Szóljon hozzá!

Köves Slomó rabbi

Köves Slomóék is érdeklődtek a Hatos Csatorna megvásárlása iránt, de az eddigi tulajdonos az ATV-vel és több más szereplővel is tárgyalt

Paor Lilla, a Hatos Csatorna tulajdonosa és főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, balról, jobbról és középről is vannak érdeklődőik, és ezek száma az elmúlt napokban tovább nőtt. Szavai szerint a leendő tulajdonos kilétéről egy hónapon belül döntenek, de más forrásból úgy hallottuk, hogy a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbijának környezetében úgy gondolják, övék lesz a csatorna.

tévé, távkapcsoló, tv

Soron kívüli vizsgálatot indít a műsorszolgáltatás és a műsorterjesztés piacán a Gazdasági Versenyhivatal

A GVH-hoz beérkezett jelzések szerint a televíziós műsorszolgáltatók a jelentősebb méretű műsorterjesztő vállalkozások számára kedvezőbb díjak mellett nyújtják szolgáltatásaikat, mint a kisebb műsorterjesztőknek. Így a hatóság szerint a kisebb műsorterjesztők hátrányos helyzetbe kerülnek a nagy kábeles és műholdas szolgáltatókhoz képest, vagyis torzulhat a műsorterjesztési piac. Korábban a kis- és közepes hazai hírközlési szolgáltatók Orbán Viktornak is írtak levelet a problémáról.

facebook

Fontos lépésre szánta el magát a Facebook

A legnépszerűbb közösségi médiás felület elkezdi tiltani az állami hátterű médiacégek hirdetésvásárlásait az Egyesült Államokban, ezenkívül az átláthatóságot segítő új címkéket vezet be, amivel megkülönbözteti az állami tulajdonú médiacégek tartalmait a többitől. A cél ezzel a 2016-os amerikai elnökválasztás során történtekhez hasonló esetek megelőzése lehet.