magyar GameStar magazin

Eldőlt: megszűnik a GameStar magazin

A PC Guru, a Playboy és az Abcúg után újabb médiatermék hullik el. Online és a PC World újság részeként azonban ezután is helyet kapnak majd gamestaros tartalmak.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 december elsejei cikkében már előre jeleztük: komoly bajba került a magyar GameStar magazin. A GS már ekkor kénytelen volt kilátásba helyezni, hogy egyáltalán nem jelenik meg többé 2020-ban, ha nem tud 2019. december 31-ig legalább 2500 új előfizetőre, vagy a meglévő előfizetését meghosszabbító olvasóra szert tenni, akik hajlandók előre kifizetni az egész éves előfizetés árát egyben. A szerkesztőség igyekezete ellenére már az óév utolsó heteiben is látszott, hogy ez a célkitűzés nem valószínű, hogy megvalósulna, nem sikerült ugyanis annyi olvasót aktivizálni, hogy ez elegendő legyen a lap fennmaradásához.

A Media1 értesülése szerint mostanra meg is hozta az ezzel kapcsolatos fájdalmas döntést a Project029 Kft., a Gamestar kiadója: bezárja a lapot, az nem jelenik meg többé nyomtatásban, mivel a december végi határidőig csak valamivel több mint a fele jött össze a kitűzött 2500-as előfizetői számnak.

„Nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik hajlandóak voltak egy teljes évre bizalmat szavazni nekünk, de ez nem volt elég a folytatáshoz”

ezt írta a megszűnő lap főszerkesztője a gamestar.hu-n csütörtök este. A főszerkesztő hozzátette:

„Most már kimondhatjuk, a 2019. decemberi lapszám volt az utolsó print magazin, a GameStar online dübörög tovább.”

Online és a PC Worldben viszik tovább a GameStar szellemiségét

Vagyis bár a nyomtatott magazinnak vége, online azért megy tovább a GameStar, a gamestar.hu-n. Emellett a főszerkesztő azt is írta, hogy a Project029 kiadó másik lapjában, a PC World magazinban 16 oldalon a jövőben is jelennek majd meg gamestaros tartalmak, valamint a médiavállalat azt tervezi, hogy időnként tematikus kiadványok is érkeznek a GameStarból.

Azok, akik befizették a GameStar-előfizetésük árát, most választhatnak, hogy PC Worldre váltanak-e helyette, vagy pedig visszakérik a pénzüket. Ezzel kapcsolatban most a [email protected] címen vagy a (+36 1) 577-4301 telefonszámon lehet érdeklődni a kiadónál.

Frissítés: A magyar GameStar magazin megszűnése a Media1-műsorban is téma volt 2020. január 6-án: a megszűnésről Virágh Mártont, a Project029 kiadóvállalat ügyvezetőjét kérdeztük. Az adás ide kattintva hallgatható vissza.

Nagy mozgások a magyar médiapiacon

Nagy mozgásokkal ért véget a médiapiac 2019-es éve és hasonlóan kezdődött el a 2020-as esztendő.

27 év után megszűnt a GameStar konkurense, a PC Guru, ugyancsak megszűnt idén januártól a Playboy magyar kiadása, a Civil Rádió az egyetlen FM-frekvenciáját veszítette el, valamint becsukott az Abcúg.hu. Az idei évtől ritkábban jelenik meg a Cosmopolitan magazin, a kiadója, a Central Médiacsoport azonban fejlesztésekre is készül. Az átalakulások sora bővül most tovább a GameStar nyomtatott kiadásának megszűnésével.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!