fbpx
magyar GameStar magazin

Eldőlt: megszűnik a GameStar magazin

A PC Guru, a Playboy és az Abcúg után újabb médiatermék hullik el. Online és a PC World újság részeként azonban ezután is helyet kapnak majd gamestaros tartalmak.

A Media1 december elsejei cikkében már előre jeleztük: komoly bajba került a magyar GameStar magazin. A GS már ekkor kénytelen volt kilátásba helyezni, hogy egyáltalán nem jelenik meg többé 2020-ban, ha nem tud 2019. december 31-ig legalább 2500 új előfizetőre, vagy a meglévő előfizetését meghosszabbító olvasóra szert tenni, akik hajlandók előre kifizetni az egész éves előfizetés árát egyben. A szerkesztőség igyekezete ellenére már az óév utolsó heteiben is látszott, hogy ez a célkitűzés nem valószínű, hogy megvalósulna, nem sikerült ugyanis annyi olvasót aktivizálni, hogy ez elegendő legyen a lap fennmaradásához.

A Media1 értesülése szerint mostanra meg is hozta az ezzel kapcsolatos fájdalmas döntést a Project029 Kft., a Gamestar kiadója: bezárja a lapot, az nem jelenik meg többé nyomtatásban, mivel a december végi határidőig csak valamivel több mint a fele jött össze a kitűzött 2500-as előfizetői számnak.

„Nagyon hálásak vagyunk azoknak, akik hajlandóak voltak egy teljes évre bizalmat szavazni nekünk, de ez nem volt elég a folytatáshoz”

ezt írta a megszűnő lap főszerkesztője a gamestar.hu-n csütörtök este. A főszerkesztő hozzátette:

„Most már kimondhatjuk, a 2019. decemberi lapszám volt az utolsó print magazin, a GameStar online dübörög tovább.”

Online és a PC Worldben viszik tovább a GameStar szellemiségét

Vagyis bár a nyomtatott magazinnak vége, online azért megy tovább a GameStar, a gamestar.hu-n. Emellett a főszerkesztő azt is írta, hogy a Project029 kiadó másik lapjában, a PC World magazinban 16 oldalon a jövőben is jelennek majd meg gamestaros tartalmak, valamint a médiavállalat azt tervezi, hogy időnként tematikus kiadványok is érkeznek a GameStarból.

Azok, akik befizették a GameStar-előfizetésük árát, most választhatnak, hogy PC Worldre váltanak-e helyette, vagy pedig visszakérik a pénzüket. Ezzel kapcsolatban most a [email protected] címen vagy a (+36 1) 577-4301 telefonszámon lehet érdeklődni a kiadónál.

Frissítés: A magyar GameStar magazin megszűnése a Media1-műsorban is téma volt 2020. január 6-án: a megszűnésről Virágh Mártont, a Project029 kiadóvállalat ügyvezetőjét kérdeztük. Az adás ide kattintva hallgatható vissza.

Nagy mozgások a magyar médiapiacon

Nagy mozgásokkal ért véget a médiapiac 2019-es éve és hasonlóan kezdődött el a 2020-as esztendő.

27 év után megszűnt a GameStar konkurense, a PC Guru, ugyancsak megszűnt idén januártól a Playboy magyar kiadása, a Civil Rádió az egyetlen FM-frekvenciáját veszítette el, valamint becsukott az Abcúg.hu. Az idei évtől ritkábban jelenik meg a Cosmopolitan magazin, a kiadója, a Central Médiacsoport azonban fejlesztésekre is készül. Az átalakulások sora bővül most tovább a GameStar nyomtatott kiadásának megszűnésével.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások