Abcúg

Utolsó cikkét publikálta az Abcúg

Nem akadt befektetőjük, ezért ma frissült utoljára a szocioriportokat publikáló oldal, ami azután jött létre, hogy a kormányközelivé vált Origótól sokan távoztak, mert nem tudtak azonosulni az új iránnyal.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Búcsú az Abcúgtól – ezzel a címmel tette közzé utolsó írását Tóth Sára, az oldal utolsó főszerkesztője az abcug.hu-n ma, 2019 utolsó napján, emellett néhány korábbi cikkből közölt válogatást a szocioriportokat publikáló oldal, mely a mai nappal befejezi működését.

Arról, hogy az Abcúg várhatóan megszűnik, idén augusztusban már beszámolt a Media1, amikor a lap alapítója és tulajdonosa, Richard Field közölte, hogy nem kívánja tovább finanszírozni az oldal működését. Az online médium munkatársai ekkoriban még reménykedtek a folytatás lehetőségében. Az Abcúg az elmúlt hónapokban több szerkesztőséggel, lehetséges új tulajdonossal is tárgyalt, a Media1 információi szerint köztük volt az egyik legnagyobb piaci szereplő, az Index is, de az Index nem látott fantáziát az ügyletben (erről az Index vezérigazgatója a Media1 kérdésére szeptemberben nyilatkozott is), de több más potenciális befektetőnél is hiába kopogtattak, a befektetőkeresés eredménytelennek bizonyult.

Tóth Sára, a búcsúzó főszerkesztő mai írásában felidézte, hogy öt éve alapította Richard Field üzletember az Abcúgot, hogy „mentőövet dobjon azoknak az újságíróknak, akik távozni kényszerültek a kormányközelivé váló Origótól, és lehetőséget adjon nekik, hogy őszintén, korlátozás nélkül írjanak arról, hogy mi történik az országban. Lehetővé tette, hogy eljussunk az ország legeldugottabb, legszegényebb szegletébe is, és írjunk az ott élők elképzelhetetlenül nehéz életéről. Az volt a küldetésünk, hogy olyan helyeket, olyan embereket, olyan társadalmi csoportokat mutassunk be, akikről és amikről a magyar sajtóban méltánytalanul kevés szó esett. Szétszakított családokat, ápolási díjon tengődő szülőket, az iskolában elkülönített roma gyerekeket, munkához, lakáshoz nem jutó mozgássérülteket. és még sorolhatnám.

Talán az Abcúg is segített abban, hogy mostanra más újságokban is egyre gyakrabban készülnek szocioriportok, egyre több cikk születik hátrányos helyzetű emberekről, csoportokról.  És talán abban is részünk van, hogy felkutattuk azokat a szakértőket, civileket, akikkel értelmesen lehet beszélni Magyarország rettenetes megosztottságáról, szegénységéről, a társadalmi igazságtalanságokról. Az Abcúg ezzel teljesítette az eredeti küldetését, ezért december utolsó napján befejezzük a munkát. Az Abcúg egy sikertörténet, rengeteg örömünket leltük az amúgy lelkileg sokszor nagyon megterhelő munkában.”

További médiahírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Daphne Caruana Galizia, a meggyilkolt máltai újságírónő. részlet a Guardian riportjából

Belebukott a máltai rendőrfőnök az újságíró-gyilkosságba

Távozik a máltai rendőrfőnök, akit a civil társadalom és a család azzal vádolt, hogy akadályozta a Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró ellen 2017-ben elkövetett gyilkosság felderítését, valamint még az újságíró halála előtt nem tett meg mindent Galizia védelmében.

Netflix logó

A Netflix saját tartalmakkal erősít

A következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására a streamingszolgáltató egy friss iparági elemzés szerint. A cég eközben a héten megnyitotta negyedik európai irodáját.

adótorony

Magyarországon is téma a 3G mobilhálózatok lekapcsolása

Bár ez nem megy majd egyik napról a másikra, és nem lesz könnyű menet, a mobilszolgáltatók a hírközlési hatósággal is egyeztetnek erről annak érdekében, hogy a régebbi mobilhálózati technológiából felszabaduló frekvenciákat jobban hasznosíthassák.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!