Megamax

Megszűnik az egyik hazai gyerekcsatorna

Nem csak a Telekom kínálatából tűnik el a Megamax, mely már csak az év végéig látható.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Magyar Telekom legutóbbi számlalevele alapján már beszámoltunk róla, hogy az év végével eltűnik a Telekom kínálatából az AMC Networks által működtetett Megamax gyerekcsatorna, melynek helyét a Dikh TV nevű roma csatorna veszi át. Azóta azonban az is kiderült, hogy többről van szó:

a Megamax nem csupán a Telekom kínálatából tűnik el, hanem meg is szűnik.

A dtvnews nevű tévés weblap beszámolója szerint ennek az a magyarázata, hogy az AMC Networks optimalizálja csatornakínálatát. Az AMC Networks közölte a honlap érdeklődését követően, hogy a vállalat gyerekcsatorna-portfóliójához tartozó JimJam és a Minimax jövőre is kiemelt figyelmet kap, a befektetések folyamatosak.

„Mindkét csatorna tartalmi kínálatát folyamatosan bővítjük, a világ számos országában népszerű JimJam arculata pedig éppen egy évvel ezelőtt újult meg. A Megamax bezárása a társaságunk más csatornáit semmilyen formában nem érinti” – hangsúlyozta a médiavállalat.

A Megamax 2011 áprilisában indult, célcsoportját főleg a 8 és 12 év közötti fiúk jelentették, másodlagos célcsoportja pedig a 7-14 éves tinik voltak.

Épp a minap számoltunk be arról a Big Picture konferencián kedden elhangzott bejelentésről, hogy a JimJam gyerekcsatornát leválasztják a regionális feedről, így januártól önálló magyar adása lesz, tavasztól pedig reklámot is értékesít a gyerekcsatornára az RTL Magyarország reklámértékesítő háza, az R-Time.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Szóljon hozzá!